ΤΟΠΙΚΟ

Εντυπωσίασαν και πάλι

εντυπωσίασαν-και-πάλι-435025

Αλλη μία εξαιρετική χρονιά για την ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ήταν αυτή που πέρασε, αφού για δεύτερη συνεχόμενη φορά κατάφερε να φτάσει στην προημιτελική φάση.

Η συνοχή της ομάδας του Γιώργου Ταμπακόπουλου αλλά και η εντυπωσιακή εικόνα των Δανόπουλου (αρχισκόρερ) και Λιβογιάννη έδωσαν στους Βολιώτες για ακόμη μία φορά την ευκαιρία να πλασαριστούν ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η αρχή

Το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 16 Φεβρουαρίου με το Δ.Σ. Βόλου να συμμετέχει στον 1ο όμιλο, μιας και το πρωτάθλημα ξεκίνησε από ομίλους εκ των οποίων ο πρώτος θα συνέχιζε στην προημιτελική φάση, με την ομάδα του Βόλου να τερματίζει αήττητη στην πρώτη θέση.

Αρχικά πραγματοποίησε εντυπωσιακή έναρξη, αφού πέρασε σαν σίφουνας από την Αλεξανδρούπολη, αναγκάζοντας σε βαριά ήττα με 4-0 την αντίστοιχη ομάδα. Ο Γιώργος Δανόπουλος πέτυχε δύο γκολ, με τους Αντώνη Κανταρτζή και Στέργιο Μπατή να σημειώνουν από ένα.

Στη δεύτερη αγωνιστική ο Δ.Σ.Β. υποδέχτηκε την ομάδα της Εδεσσας, με τους Βολιώτες να είναι σαρωτικοί, κλειδώνοντας τη νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο με το Γιάννη Λιβογιάννη να πετυχαίνει καρέ τερμάτων, ενώ ένα γκολ πέτυχε ο Γιώργος Δανόπουλος στο τελικό 5-1.

Στον τρίτο κατά σειρά αγώνα ο Δ.Σ. Βόλου απέσπασε ισοπαλία από την ομάδα της Βέροιας, με το τελικό 2-2 να πετυχαίνουν οι Νίκος Μόσχος και Στέργιος Λυμπερδόπουλος.

Ακόμη μία εύκολη αποστολή για τους δικηγόρους ήταν και ο αγώνας με την ομάδα της Καβάλας, αν κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα. Με τρεις διαφορετικούς σκόρερ ο Δ.Σ.Β. κέρδισε 3-1, όπου οι Δανόπουλος, Τσιαμήτας και Αρβανιτόπουλος έγραψαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ισοπαλία απέναντι στους δικηγόρους της Εδεσσας (εκτός έδρας) με σκορ 1-1, χάρη σε τέρμα του Κανταρτζή.

Στην έκτη και προτελευταία στροφή ο Δ.Σ.Β. κέρδισε 2-0 τη Βέροια, στο γήπεδο του Βελεστίνου και κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου. Τα δύο τέρματα πέτυχαν οι Δανόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο Λιβογιάννης ο οποίος κλείδωσε την νίκη.

Στον τελευταίο αγώνα το σύνολο του Απόστολου Ταμπακόπουλου απέσπασε την ισοπαλία από το Δ.Σ. Καβάλας χάρη στα τέρματα των Γ. Λιβογιάννη και Γ. Αρβανιτόπουλου σε ένα αδιάφορο παιχνίδι για την ομάδα του Βόλου.

Τα προημιτελικά

Στην προημιτελική φάση ο Δ.Σ.Β. δε κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, όπου κληρώθηκε με τις ομάδες της Χαλκίδας, της Αθήνας και του Αγρινίου.

Στον πρώτο αγώνα ηττήθηκε με 2-1 από την Χαλκίδα, με το Γιώργο Δανόπουλο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ για τη Βολιώτικη ομάδα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στη συνέχεια ήρθε η δεύτερη συνεχόμενη από τους «Δράκους» του Δ.Σ. Αθηνών με 2-4, όπου σκόρερ για το δικηγορικό σύλλογο ήταν οι Δανόπουλος και Κανταρτζής.

Σε αυτό το παιχνίδι χάθηκε τελικά η ελπίδα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά έμενε ακόμη ένας αγώνας με τη νίκη να γλυκαίνει την πίκρα του αποκλεισμού από τα τελικά.

Ο Δ.Σ.Β. παρότι γνώριζε πως το ταξίδι σταματούσε στον αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου (η οποία ήταν και η πρωτοπόρος του ομίλου) κατάφερε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αφού επιβλήθηκε με 5-1. Ο Δανόπουλος έκλεψε για άλλη μία φορά τα βλέμματα αφού πέτυχε καρέ τερμάτων, ενώ ο Κανταρτζής πέτυχε το πέμπτο γκολ για το Βολιώτικο σύνολο.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην άριστη αμυντική λειτουργία της ομάδας με κορυφαίο τον Ιωάννη Τσάτσο. Ο νεαρός δικηγόρος κατάφερε να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα το παθητικό της ομάδας.

Δανόπουλος: «Ελπίζω να συνεχίσω»

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Γιώργος Δανόπουλος σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναφέρθηκε στις εμπειρίες που αποκόμισε από τη φετινή του συμμετοχή στο πρωτάθλημα τονίζοντας παράλληλα πως η ομάδα θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν και στην πρώτη φάση ήμασταν καλύτεροι από όλους, πράγμα που μαρτυρούν και τα αποτελέσματα, στη δεύτερη φάση δεν παρουσιαστήκαμε το ίδιο καλοί. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς και αυτό μαρτυρά και η νίκη μας επί της πρωτοπόρου ομάδας του Αγρινίου, στον τελευταίο αγώνα. Θεωρώ πως το τελικό αποτέλεσμα μας αδίκησε».

Αναφερόμενος στους συμπαίκτες του είπε: «Η σεζόν που πέρασε ήταν η δεύτερη για εμένα, είναι τιμή μου που γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους είναι εξαιρετικά άτομα, τους θεωρώ οικογένειά μου πλέον. Τους ευχαριστώ πολύ που με ξαναπροτίμησαν και ελπίζω να συνεχίσω τη συνεργασία μου μαζί τους και την επόμενη σεζόν». Τέλος, ο Γιώργος Δανόπουλος απεύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή της ομάδας κ. Ταμπακόπουλο, ευχαριστώντας τον για την άψογη συνεργασία αλλά και για τις ευχάριστες εμπειρίες που αποκόμισε από τη συνεργασία τους.

Ταμπακόπουλος: «Παλέψαμε στα ίσια»

Ο έμπειρος προπονητής της ομάδας Αποστόλης Ταμπακόπουλος που βρισκόταν στο τιμόνι της ομάδας και το 2009 – 2011 σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναφέρθηκε στο Δ.Σ. με τα καλύτερα λόγια, τονίζοντας πως: «Φέτος, η ομάδα είχε μία αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα, είχαμε ένα πλούσιο ρόστερ που αποτελούνταν από 25 άτομα, τα οποία συμμετείχαν και στο ανεπίσημο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να μην χάσουν επαφή με το άθλημα. Πιστεύω ότι φτάσαμε με σχετική ευκολία στα ημιτελικά αφού ήμασταν η μοναδική ομάδα δίχως ήττα στην πρώτη φάση και καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας, που ήταν η εκγύμναση των παικτών, οι επαφές μεταξύ των δικηγόρων του ίδιου νομού αλλά και η επαφή ανάμεσα σε διάφορους δικηγορικούς συλλόγους», ενώ συνέχισε λέγοντας πως:

«Δεν ήταν αυτοσκοπός μας η πρόκριση στον τελικό αλλά πιστεύω πως είχαμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά σύνολα και αδικηθήκαμε. Στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη κόντρα στην Χαλκίδα, αφού ήμασταν ανώτεροι. Παλέψαμε στα ίσα την ομάδα της Αθήνας η οποία στηρίζεται σε πιο έμπειρους παίκτες, ενώ καταφέραμε να κερδίσουμε την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου από το Αγρίνιο».

Οι συμμετοχές

Συμμετείχαν με χρόνο παιχνιδιού στα επίσημα ματς 24 ποδοσφαιριστές. Συμμετείχε σε αποστολή, χωρίς να πάρει χρόνο παιχνιδιού ο Αντώνης Κασάπης.

Αναλυτικά:

10 συμμετοχές: Γιάννης Αρβανιτόπουλος, Αντώνης Κανταρτζής, Νίκος Μόσχος, Αποστόλης Τσιαμήτας.

9 συμμετοχές: Γιώργος Δανόπουλος, Γιάννης Λιβογιάννης.

8 συμμετοχές: Χρήστος Γούσιος, Θοδωρής Καπάτος, Φώτης Σκυριανός.

7 συμμετοχές: Στέργιος Μπατής, Βασίλης Τζαρτζάνης.

6 συμμετοχές: Στέργιος Λυμπερδόπουλος, Γιάννης Τσάτσος.

5 συμμετοχές: Απόλλων Βολιώτης, Κώστας Γούσης.

4 συμμετοχές: Βασίλης Μπακαλιάνος, Γιώργος Σκαλίμης.

3 συμμετοχές: Γιάννης Τερλεξής, Γιάννης Τσούκας.

2 συμμετοχές: Λευτέρης Σολιδάκης.

1 συμμετοχή: Αποστόλης Γεωργακόπουλος, Αντώνης Μπουρτζής, Αποστόλης Ρηγόπουλος, Δημήτρης Τσόπελας.

  • Αρβανιτόπουλος, Μόσχος, Κανταρτζής και Τσιαμήτας είχαν ενεργό συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας. Οι δύο πρώτοι έφτασαν κοντά στο απόλυτο ρεκόρ συμμετοχής τους σε όλα τα αγωνιστικά λεπτά, αλλά αντικαταστάθηκαν από μία φορά.

Τα στατιστικά

Επίθεση: 27 γκολ σε 10 ματς (2,7 γκολ μ.ο.)

Αμυνα: 14 γκολ σε 10 ματς (1,4 γκολ μ.ο.)

Σκόρερ: Δανόπουλος 12, Λιβογιάννης 6, Αρβανιτόπουλος 3, Κανταρτζής 3, Μπατής, Τσιαμήτας, Μόσχος

Πρώτος σκόρερ στην προκριματική φάση αναδείχθηκε ο Γιάννης Λιβογιάννης, πρώτος σκόρερ της ομάδας στα τελικά και συνολικά στη σεζόν ο Γιώργος Δανόπουλος.

Ασίστ: Δανόπουλος 3, Αρβανιτόπουλος 2, Λιβογιάννης 2, Τσιαμήτας 2, Μόσχος 2,

Λυμπερδόπουλος 2, Κανταρτζής 2, Μπατής 2, Τερλεξής, Τζαρτζάνης

  • Αήττητη: Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της ήταν αήττητη στην προκριματική φάση, πετυχαίνοντας την υψηλότερη επίδοση συγκομιδής βαθμών από το 2007 που συμμετέχει στο πρωτάθλημα με τη μορφή αυτή.
  • 4.810,40 χιλιόμετρα διήνυσε η ομάδα για μετάβαση και επιστροφή στους εκτός έδρας αγώνες της (1.015 προς και από Αλεξανδρούπολη, 716,40 προς και από Καβάλα, 430,80 προς και από Βέροια, 519 προς και από εδεσσα, 716,40 προς και από Καβάλα, 706,40 προς και από Δράμα και 706,40 προς και από Δράμα).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου