ΤΟΠΙΚΟ

«Ευθύνη της ΕΠΟ…»

ευθύνη-της-επο-312445

Για το αν Νίκη Βόλου, Ρήγας Φεραίος και Πύρασος δεν επιστρέψουν στις έδρες τους, τόνισε ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για το μείζον ζήτημα της άρσης της ποινής από την ΕΠΟ μίλησε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΕΠΣΘ και εκ νέου υποψήφιος, Περικλής Λασκαράκης. Ο κ. Λασκαράκης έριξε το μπαλάκι αποκλειστικά πλέον στην ΕΠΟ και την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων σχετικά με το αν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής επιστρέψουν να αγωνιστούν και πάλι στις φυσικές τους έδρες, μιας και επί διοικήσεώς του άνοιξε ο δρόμος για άρση της ποινής. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη Γ.Σ.: «Χθες (σ.σ. προχθές) ήθελα να ακούσω τους ομιλητές και όχι τόσο να μιλήσω. Η Συνέλευση είχε νόημα να γίνουν τα τυπικά. Νομίζω ότι ο ρόλος μας σαν διοίκηση έχει επιτευχθεί αφού καταφέραμε να οδηγήσουμε την απόφαση της ΕΠΟ ώστε να αρθεί η ποινή».

Για την εκλογική επιτροπή: «Τα τρία αυτά άτομα εξελέγησαν ομοφώνως. Δηλαδή οι αποφάσεις τους βρίσκουν σύμφωνα τα σωματεία. Αυτό που είπε ο κ. Φάτσης για τις εκλογές και για το προδικασμένο αποτέλεσμα, από πού το εξαγάγει αυτό το συμπέρασμα; Ο κ. Φάτσης είναι εκπρόσωπος ενός από τα μεγαλύτερα σωματεία της Ελλάδος, πρέπει να προσέχουμε τις δηλώσεις μας. Από πού φαίνεται ότι οι εκλογές είναι τελειωμένες; Εκτός και αν κάποιοι προσπαθούν από πριν να ποδηγετήσουν τις απόψεις των σωματείων».

Για το ενιαίο ψηφοδέλτιο: «Τα περισσότερα σωματεία είναι υπέρ ενός ψηφοδελτίου. Οπως και εγώ με έγγραφο το οποίο έχω δημοσιεύσει».

Για την άρση της ποινής: «Αν η ποινή δεν αρθεί προ των εκλογών την ευθύνη θα την έχει η ΕΠΟ και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων. Η ΕΠΟ θα ευθύνεται από εδώ και στο εξής αν οι Νίκη, Ρήγας και Πύρασος δεν παίξουν στα γήπεδα της Μαγνησίας. Αν η ποινή αρθεί αύριο ή μετά τις εκλογές είναι δική τους απόφαση. Μακάρι, οι ομάδες της Γ’ Εθνικής να έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν».

Αγγελόπουλος: «Θα καταφέρουμε να αρθεί η ποινή»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο κ. Σπύρος Αγγελόπουλος για τη Γ.Σ. που διεξήχθη στα γραφεία της ΕΠΣΘ, με την οποία δεσμεύεται πως η ποινή θα αρθεί αν εκλεγεί η παράταξή του, κάτι για το οποίο βέβαια έχει δεσμευτεί η ΕΠΟ στη Γ.Σ. της 28ης Αυγούστου, όπου η απόφαση ήταν πως η Ομοσπονδία θα δεχτεί όποια διοίκηση και να προκύψει από τις εκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Στην προχθεσινή χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΘ ανακοίνωσα πως υπάρχει μια ομάδα παραγόντων που θα κατέλθουμε στην εκλογική διαδικασία με αυτόνομο ψηφοδέλτιο. Εκ μέρους αυτής της ομάδος ανέφερα πως αν επιτύχουμε την εκλογή μας, την επομένη των εκλογών θα καταφέρουμε και δεσμευόμαστε γι’ αυτό, να αρθεί η ποινή της Ενώσεώς μας από την ΕΠΟ, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα.

Από τον πρόεδρο της Γ.Σ., ακούσαμε πως η άρση θα επιτευχθεί άμεσα, με την αποστολή εγγράφου για την προκήρυξη των εκλογών της 9ης Οκτωβρίου. Αυτή θα ήταν μια εξέλιξη που θα την θέλαμε όλοι, αφού αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός όλων μας φαντάζομαι.

Σαν ομάδα, αν αυτό αποδειχθεί αληθινό, δεν θα κατέλθουμε με αυτόνομο ψηφοδέλτιο αλλά θα αφήσουμε τα μέλη που επιθυμούν να εγγραφούν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο προς ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ενεργή πλέον ΕΠΣΘ. Αν όμως αυτό το σενάριο δεν αποδειχθεί εντός της εβδομάδος, καλούμε όλους να αναλογιστούν την ευθύνη τους απέναντι στον αθλητισμό και να πράξουν με τη σειρά τους το σωστό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου