ΤΟΠΙΚΟ

Εκανε τα εύκολα δύσκολα

εκανε-τα-εύκολα-δύσκολα-279421

Ο Ρήγας έκανε εξαιρετική εμφάνιση χθες στο γήπεδο του Αρμενίου κόντρα στον κατώτερο Φωκικό, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο αφού ισοφαρίστηκε (1-1) στο δεύτερο μέρος έχοντας χάσει και πέναλτι.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πώς παρατάχθηκε

Ο Λάκης Μπακάλης ξεκίνησε τον αγώνα με τον Κεφαλά κάτω από τα δοκάρια, τον Χατζηαθανασίου στα δεξιά της άμυνας, τον Σπαθή στα αριστερά και στόπερ τους Γούτσιο και Βουραζέρη. Στον άξονα έπαιξαν οι Ζενούνι και Αλεξίου. Γεωργαντζής και Σφάκας στις πτέρυγες και ο Σέττος αγωνίστηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κορέτα.

Γκολ στο πρώτο ημίχρονο

Αποφασισμένος να πάρει το δεύτερο τρίποντο του μπήκε ο Ρήγας στο γήπεδο του Αρμενίου. Οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους και στο 10ο λεπτό έφτασαν στο γκολ.

Στο πρώτο λεπτό σουτ του Σέττου μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Φωκικού και τέσσερα λεπτά μετά, σουτ του Ζενούνι πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 8’ ο Σέττος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά που βρήκε τον Σφάκα, όμως το γυριστό σουτ του, κόντραρε στα πόδια των αμυντικών του Φωκικού και πέρασε κόρνερ.

Στο 10ο λεπτό ο Σέττος έγραψε το 1-0. Εκμεταλλευόμενος την σύγχυση των παικτών του Φωκικού, έκλεψε την μπάλα έβγαλε ωραία στον Κορέττα, ο οποίος με τη σειρά του, μέσα από την περιοχή σούταρε στη γωνία του Κεχαγιά κάνοντας το 1-0.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε και ο Φωκικός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, χωρίς να δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία. Η μόνη καλή φάση για τον Φωκικό ήταν ένα φάουλ του Κόσουτιτς στο 21ο λεπτό, που πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα τον Κεφαλά.

Ισοφαρίστηκε στο δεύτερο μέρος

Φουριόζος μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ρήγας, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα ακόμη και με πέναλτι, αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί και κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να φύγουν με έναν βαθμό από το Αρμένιο.

Τέσσερα λεπτά, από την έναρξη κεφαλιά του Γεωργαντζή πέρασε άουτ. Στο 51’ ο Σέττος σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως ο αντίπαλος πορτιέρο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρήγας βρήκε δίχτυα, αλλά ο βοηθός το ακύρωσε ως οφσάιντ.

Στη συγκεκριμένη φάση ο Σέττος εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Κορέτας βγήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα, αλλά ο φορ του Ρήγα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 57ο λεπτό, ο Κορέτας απώλεσε τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του. Ο Σέττος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μουσασβίλη και ο ρέφερι της αναμέτρησης, έδωσε πέναλτι και έστειλε τον αμυντικό του Φωκικού στα αποδυτήρια αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Κορέτα που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια οι αμυντικοί έδιωξαν τον κίνδυνο.

Ωστόσο, ο Ρήγας είχε και δεύτερο δοκάρι. Στο 71ο λεπτό κεφαλιά – ψαράκι του νεοαποκτηθέντα Σφάκα σταμάτησε επίσης στο οριζόντιο δοκάρι του Κεχαγιά.
Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Ρήγας θα έφευγε με το τρίποντο από το Αρμένιο στο 83’ ο Γεωργουσόπουλος ισοφάρισε. Υστερα από σέντρα η μπάλα έφτασε στον παίκτη του Φωκικού ο οποίος με δυνατό εναέριο βολέ έγραψε το τελικό 1-1.

ΡΗΓΑΣ – ΦΩΚΙΚΟΣ
4η αγωνιστική – Γ’ Εθνική
1-1
Σκόρερ: 10’ Κορέτα – 83’ Γεωργουσόπουλος
Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνη)
Βοηθοί: Τζιαμπασής, Τζιουβάρας (Κοζάνη)
Κόκκινες: 59’ Μουσασβίλη

ΡΗΓΑΣ (Μπακάλης): Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Αλεξίου, Σφάκας, Γεωργαντζής (80’ Γκίκας), Κορέτα (63’ Γουτούλης), Ζενούνι, Σέττος (77’ Θεοδώρου)
ΦΩΚΙΚΟΣ (Κουκούλης): Κεχαγιάς, Καμβίσης, Μαυρουδής, Μουσασβίλη, Ζανιάς, Ουαταρά, Λυμπέρης, Μπονκ, Γεωργουσόπουλος (90’ Σβίγκος), Γεωργαντόπουλος (60’ Αθανασιάδης), Κόσουτιτς

Μπακάλης: «Κακή εκτίμηση»

Ο προπονητής της ομάδας, κ. Λάκης Μπακάλης, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το χθεσινό αγώνα της ομάδας. Αναλυτικά: «Κακή εκτίμηση από όλους, αλλά και από εμένα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν δεν μπορείς να κερδίσεις τέτοιες ομάδες. Ισως πληρώσουμε στο μέλλον τέτοια παιχνίδια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου