ΤΟΠΙΚΟ

Βγαίνουν τα εισιτήρια των ημιτελικών

βγαίνουν-τα-εισιτήρια-των-ημιτελικών-152965

Πύρασος – ΑΕΔ, Ρήγας – ΓΣΑ και Διαγόρας – Απόλλων σήμερα στις 2.30 μ.μ.

Τέσσερις αγώνες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Κυπέλλου ΕΠΣΘ για την προημιτελική φάση. Τρεις ομάδες της Γ’ Εθνικής και πέντε της Α’ τοπικής θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τα τέσσερα εισιτήρια της ημιτελικής φάσης.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ολοι οι αγώνες είναι νοκ – άουτ και θα ξεκινήσουν στις 2:30 μ.μ., πλην αυτού μεταξύ της Σκιάθου και της Νίκης που θα γίνει στις 9:30 π.μ. (Σελ. 22)

Πύρασος – ΑΕ Διμηνίου

Δυνατό παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Νέα Αγχίαλο, όπου ο Πύρασος θα υποδεχτεί την πρωτοπόρο ΑΕ Διμηνίου του Α’ ομίλου της Α’ ΕΠΣΘ στο γήπεδό του. Το ματς θα είναι ιδιαίτερο για τον προπονητή των γηπεδούχων Στέφανο Ξηροφώτο, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, μιας και ο κόουτς βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΔ το έτος 2013-14, όπου τερμάτισε στην 2η θέση της τότε ενιαίας Α’ τοπικής.

Η ομάδα της τρίτης Εθνικής κατηγορίας επέστρεψε χθες στις προπονήσεις, ενώ ανακοινώθηκε και η αποστολή. Εκτός βρίσκεται ο Μπόρας που είναι τραυματίας, όπως και ο Στεφανής που δέχτηκε κόκκινη κάρτα στον περασμένο αγώνα με τη Νίκη Βόλου. Επίσης διαθέσιμοι δεν θα είναι οι Γρατσάνης και Γκιούρκης, των οποίων τα δελτία δεν έχουν εκδοθεί ακόμη.

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που αποτελούν την αποστολή είναι οι εξής: Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Βαν ντε Γουίχε, Χατζητρακόσιας, Δαμάσκος, Σαμαράς, Αναστασίου, Χαλάτσης, Μαλακασιώτης, Τσιουρέλης, Μυργιώτης, Δανόπουλος, Καραγιώργος, Δημητριάδης, Δαμάσκος, Κοτζαθανάσης, Πλασταράς, Καρακώστας, Καψιώτης, Βαλωτής, Κοντοβάς.

Οσον αφορά την ΑΕ Διμηνίου, μετά την αποχώρηση του Κώστα Παπαστεργίου, χρέη προπονητή στο σημερινό παιχνίδι θα αναλάβουν οι Δημήτρης Ζιώγας και Στέφανος Κόκορης και οι κιτρινόμαυροι, οι οποίοι κατέκτησαν το Κύπελλο ΕΠΣΘ πέρυσι, αναμένεται να αγωνιστούν στη Νέα Αγχίαλο δίχως ελλείψεις.

Από την ΤΕΔ/ΕΠΣΘ ανακοινώθηκε πως την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ρούσης και βοηθοί του θα είναι οι Τσολακίδης, Βαρτσάκης.

Οι Αγχιαλίτες έφτασαν έως τους «8» κερδίζοντας αρχικά 3-0 τον Αίαντα και με το ίδιο σκορ το Θησέα, εκτός έδρας. Η ΑΕ Διμηνίου κέρδισε στην πρώτη φάση 2-0 τον Αθλο (εκτός) και 4-1 τη Δήμητρα στη φάση των «16» (εντός).

Η διοίκηση του Πυράσου, μέσω ανακοίνωσης καλεί το κοινό της ομάδας να σταθεί δίπλα της στο σημερινό αγώνα, αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ομάδα δίνει αγώνα Κυπέλλου ΕΠΣΘ σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου. Αντίπαλός της η ΑΕ Διμηνίου, στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, με σέντρα στις 14:30.

Είναι προημιτελικός της διοργάνωσης με νοκ – άουτ χαρακτήρα κόντρα στην κυπελλούχο ομάδα. Καλείται ο φίλαθλος κόσμος του Πυράσου και της ευρύτερης περιοχής της Νέας Αγχιάλου να δώσει το παρών στη σημαντική αυτή αναμέτρηση, την πρώτη στο γήπεδό μας για το έτος 2016. Ο Πύρασος, κυπελλούχος ΕΠΣΘ το 2010, το 2013, το 2014, θέλει να προχωρήσει μέχρι τον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο».

Ρήγας Φ. – Γ.Σ. Αλμυρού

Η ομάδα του Βελεστίνου φιλοξενεί τον πρωτοπόρο του 2ου ομίλου της Α’ ΕΠΣΘ, Γ.Σ. Αλμυρού. Οι δύο σύλλογοι κυνηγούν την πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί για τη νίκη, αφού τις δύο ομάδες χωρίζει μία κατηγορία. Ο Λάκης Μπακάλης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους: Κεφαλά, Χατζή, Πάσχο (τραυματίες) και Σφάκα (στρατιωτικές υποχρεώσεις).

Αναλυτικά τα ονόματα των παικτών που απαρτίζουν την αποστολή για το σημερινό αγώνα είναι: Τσουμπέκος, Τριανταφύλλου, Γουτούλης, Σπαθής, Χατζηαθανασίου, Γούτσιος, Βουραζέρης, Γκάγκας, Αποστολίδης, Γεωργατζής, Χατζής, Μπακάλης, Αλεξίου, Ζενούνι, Τσίπη, Γκίκα, Σέττος και Κορέτα.

Από την άλλη πλευρά, ο φορμαρισμένος ΓΣΑ θα βρεθεί στο Βελεστίνο με ανεβασμένο το ηθικό μετά την εξαιρετική πορεία που έχει διαγράψει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ. Οι παίκτες του Λευτέρη Καλογήρου έχουν το απόλυτο των βαθμών διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, αφού δεν έχουν δεχτεί ακόμη γκολ. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τσόγκα για το ΓΣΑ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στη διάθεση του προπονητή.

Αρχων της αναμέτρησης ορίστηκε ο Θεοχάρης με βοηθούς τους Π. Σακκά και Διαμαντάρα.
Οι Βελεστινιώτες έφτασαν έως τα προημιτελικά κερδίζοντας με 4-1 την ΑΕ 2002 (εκτός) και 5-0 τους Μυρμιδόνες (εκτός), ενώ ο Γ.Σ. Αλμυρού επιβλήθηκε με 8-0 του Τοξότη (εντός) και 2-0 των Μικροθήβων (εκτός).

Διαγόρας – Απόλλων Καν.

Γειτονικό ντέρμπι θα διεξαχθεί στο Στεφανοβίκειο, καθώς ο τοπικός Διαγόρας θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Καναλίων. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι και η μοναδική στην οποία συμμετέχουν δύο σύλλογοι της Α’ τοπικής. Οι δύο ομάδες έχουν ξανασυναντηθεί στο πλαίσιο του πρωταθλήματος σε έναν αγώνα όπου ο Διαγόρας είχε αναδειχτεί νικητής, ωστόσο ο σημερινός θα είναι διαφορετικός, διότι οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν έχοντας βασικές ελλείψεις. Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Βαγγόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Καπούλα που είναι τραυματίας. Από την άλλη μεριά, ο Κώστας Ρέππος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ψήφου, Παπαπορφυρίου και Παναγιωτάκη, οι οποίοι θα απέχουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Ρέφερι του αγώνα ορίστηκε ο Βλάχος με βοηθούς τους Αναστασίου και Τριφωνίδη.

Ο σύλλογος του Στεφανοβίκειου παίρνοντας δύο διπλά έφτασε στη φάση των «8». Πέρασε από τον Πτελεό με 3-1 και από τη Νεάπολη κερδίζοντας με 2-0 τη Δάφνη. Ο Απόλλων στην πρώτη φάση είχε ρεπό και στην επόμενη κέρδισε εκτός έδρας με 2-0 τον Πηλέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου