ΤΟΠΙΚΟ

«Λυτρωτής» Κορέτα και τρίποντο ο Ρήγας

λυτρωτής-κορέτα-και-τρίποντο-ο-ρήγα-156106

Με το δεξί ξεκίνησε τη χρονιά ο Ρήγας, που κέρδισε τον Εθνικό στο Βελεστίνο με 1-0. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Κορέτα πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του, ενόψει του δύσκολου δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώτερος, εν συγκρίσει με τις τελευταίες εμφανίσεις, ήταν ο Ρήγας στο χθεσινό αγώνα κόντρα στον Εθνικό. Η ομάδα του Βελεστίνου είχε την κατοχή της μπάλας, στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισε τους αντιπάλους της στα καρέ τους και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο κόντρα σε μία ομάδα από την οποία είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο.

Λιγοστές φάσεις στο πρώτο μέρος

Φτωχό από άποψή θεάματος ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να μετρούν από δύο φάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 8ο λεπτό από ένα μακρινό σουτ του Τσίπη, που μπλόκαρε εύκολα ο Μπαντής.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ανάποδο ψαλίδι του Γήτα, μέσα από την περιοχή, που σταμάτησε σωτήρια ο Κεφαλάς και με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου ο Κορέτα έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο πορτιέρο του Εθνικού απέκρουσε με τα πόδια. Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου έγινε στο 33’, όπου ο σύλλογος της Φιλιππιάδας απείλησε εκ νέου με σουτ του Γήτα έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κεφαλά.

Ολική κατοχή στην επανάληψη

Οι κυανόλευκοι στην επανάληψη ανέβασαν στροφές και δημιούργησαν αρκετές φάσεις, μετατρέποντας τον αγώνα σε επιθετικό μονόλογο. Την αρχή έκανε ο Γουτούλης, ο οποίος πήρε την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή, έβγαλε την πάσα στον Τσίπη, που με τη σειρά του σούταρε μέσα από την περιοχή. Όμως, η μπάλα κόντραρε σε πόδια των αμυντικών και κατέληξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά ο Μπαντής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Γκίκα, αλλά και ο Σέττος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει στο 65’. Τα λεπτά κυλούσαν, με τους κυανόλευκους να πιέζουν και ενώ όλοι πίστευαν πως ο αγώνας θα λήξει ισόπαλος, ο Κορέτα βρήκε δίχτυα, στο 85’. Ο Γκίκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο προωθημένος Βουραζέρης έπιασε την κεφαλιά, στην καρδιά της άμυνας, η οποία σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαντή και στην επαναφορά ο Κορέτα έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το πέμπτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο προπονητής της ομάδας, Λάκης Μπακάλης μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για τη χθεσινή επιτυχία της ομάδας: «Κάναμε ένα ώριμο παιχνίδι. Ημασταν καλοί κατά διαστήματα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ πως ήμασταν αρκετά επιθετικοί. Σε αυτό βοήθησε και ο Σέττος, αφού με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο γίναμε ακόμα πιο καλοί στη συγκεκριμένη ζώνη. Η νίκη αυτή μας δίνει ψυχολογική και αγωνιστική δύναμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, που θα είναι πιο δύσκολη από κάθε άλλη φορά, καθώς οι ομάδες θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την παραμονή τους στην κατηγορία».

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ 1-0

Γ’ Εθνική – 18η Αγωνιστική

Σκόρερ: (85’ Κορέτα)

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης

Κόκκινες: 93’ Παπαβασιλείου

ΡΗΓΑΣ Φ. (Μπακάλης): Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Γκάγκας, Σπαθής, Γουτούλης (61’ Σέττος), Αλεξίου, Γεωργατζής, Τσίπης (91’ Γούτσιος), Γκίκα, Κορέτα (90’ Ζενούνι).

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μαγκάκης): Μπαντής, Χρηστογιάννης, Διαμαντόπουλος, Κόμνος, Παπαρούνας (55’ Μαλάτος), Λέντζος, Κολιάκης (71’ Δημουλάς), Τσακανίκας, Παπαβασιλείου, Λάππας (46’ Σιδέρης), Γήτας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου