ΤΟΠΙΚΟ

Συνεχίζει να αγωνίζεται ο Γιάννης Πασιάς

συνεχίζει-να-αγωνίζεται-ο-γιάννης-πασ-14906

Νέα μετάλλια στους αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων από τον Βολιώτη

Σε μία χαρούμενη και γεμάτη αισιοδοξία ατμόσφαιρα φιλοξενήθηκαν για άλλη μία φορά στην Αθήνα οι 28οι Πανελλήνιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων, το διάστημα 16-20 Μαρτίου.

Για μια ακόμη φορά μετείχε στους αγώνες και ο Βολιώτης αθλητής στίβου και επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γιάννης Πασιάς, κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στην σφαιροβολία και αργυρό μετάλλιο στα 5.000μ. βάδην.

Ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων ΔΡΟΜΕΑΣ συνεχάρη τον κ. Πασιά για τη συμμετοχή του στους αγώνες, ενώ ο ίδιος σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Τα δύο μετάλλια που κατέκτησα στους 28ους Πανελλήνιους αγώνες στίβου στην κατηγορία των SUPER VETERAN μεταμοσχευμένων αθλητών, επιθυμώ να τα αφιερώσω πρώτα σε όλους τους συμπάσχοντες, τους οποίους και προτρέπω να αθλούνται και εκείνοι χωρίς να καταπονούνται γιατί αυτό συμβάλει στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης .Τα αφιερώνω επίσης στο εκλεκτό Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό:

α) της Μ.Τ.Ν. και Π.Κ. του Γ. Νοσοκομείου Βόλου,

β) της Μ.Τ.Ν. Θεσσαλική Νοσηλευτική ΕΠΕ, και γ) της Μ.Μ.Ο του Γ. Νοσοκομείου Αθήνας «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που μου προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν.

Ιδιαίτερα, στους ξεχωριστούς και γενναιόδωρους συνανθρώπους μας που αποτελούν το ύψιστο παράδειγμα αγάπης και προσφοράς ζωής, αποφασίζοντες πάνω στο μεγάλο πόνο τους χάνοντας από τη ζωή το δικό τους άνθρωπο δώρισαν τα όργανα του για μεταμόσχευση, χαρίζοντας ζωή σε πολλούς πάσχοντες παράλληλα όπως και σε μένα. Τέλος τα αφιερώνω σε όλους τους συναδέλφους μου συνταξιούχους του ΝAT, και στην ιδιαίτερη Πατρίδα μου το Τρίκερι».

Στον καθιερωμένο από το 1988 θεσμό πραγματοποιούνται αγώνες στίβου, κολύμβησης, μπόουλινγκ και επιτραπέζιας αντισφαίρισης με σκοπό να δειχθεί στην κοινή γνώμη το όφελος από μία μεταμόσχευση, δίνοντας την ευκαιρία σε πλήθος αθλητών να μετάσχουν.

Παράλληλα γίνεται ενημέρωση της κοινής γνώμης για τη σημασία της δωρεάς οργάνων αφού μέσω αυτής, δίνεται η ευκαιρία στους πάσχοντες από ανεπάρκεια κάποιου οργάνου, να αποκτήσουν μία νέα, φυσιολογική ζωή και να επανενταχθούν στην κοινωνία σαν ενεργοί πολίτες με πλήρη σωματική και ψυχική υγεία.

Σημαντικός υποστηρικτής σε αυτήν την προσπάθεια είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιούνται οι αγώνες στους οποίους φέτος συμμετείχαν:

  • Ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων ΔΡΟΜΕΑΣ, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της διοργάνωσης Ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών (Σ.Α.Ν.).
  • Ο Αθλητικός Σύλλογος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ΛΕΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.
  • Ο Παναττικός Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ο Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων Κύπρου, οι αθλητές του οποίου, όπως αυτό συμβαίνει και κάθε χρόνο τίμησαν με την αγωνιστική τους παρουσία τη διοργάνωση και φιλοξενήθηκαν με έγκριση εξόδων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ελαβαν μέρος αθλητές οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση κάποιου εκ των συμπαγών οργάνων (νεφρού, καρδιάς, πνευμόνων, ήπατος και παγκρέατος) ή ρευστού οργάνου (μυελός των οστών) αλλά και άλλοι οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση.

Το αγωνιστικό επίπεδο ήταν πολύ υψηλό αφού ένα μεγάλο ποσοστό εξ’ αυτών κατέκτησε τα όρια πρόκρισης και θα μετάσχει στους 9ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων, τον Ιούλιο στην Φινλανδία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου