ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα η Ολυμπιακή φλόγα

στη-λάρισα-η-ολυμπιακή-φλόγα-19197

Στις 7 το απόγευμα της Μ. Δευτέρας η Λάρισα υποδέχεται την Ολυμπιακή φλόγα στο ταξίδι της ανά τον κόσμο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που θα διανυκτερεύσει στην Λάρισα.

Στην μεταφορά της θα συμμετέχουν 6 Λαρισαίοι Λαμπαδηδρόμοι ενώ την αφή της φλόγας θα κάνει η πρώην πρωταθλήτρια του στίβου Ασημίνα Βανακάρα στην κεντρική πλατεία.

Η σειρά των λαμπαδηδρόμων

Την Ολυμπιακή φλόγα θα μεταφέρουν οι εξής Λαρισαίοι:

  • Μεγάλη Δευτέρα: 1η Λαμπαδηδρόμος Ελένη Μάρκου. Χορεύτρια κλασικού μπαλέτου. Μέλος της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου με σημαντικές και ελπιδοφόρες διακρίσεις. Τελευταία διάκριση, η 1η τιμητική διάκριση στο Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου του Πλόντιβ το 2015.
  • 2ος Λαμπαδηδρόμος Παναγιώτης Ντικούδης. Πρώην παίκτης της Εθνικής ομάδας Κωφών στο Μπάσκετ, με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και με σημαντικές διακρίσεις. Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική ομάδα Κωφών το 2002 και Πρωταθλητής Ευρώπης το 2000.
  • 3η Λαμπαδηδρόμος Ασημίνα Βανακάρα. Πρώην αθλήτρια του στίβου Πρόκειται για την πρώτη Λαρισαία αθλήτρια που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνας, (Σίδνεϊ 2000). Κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στο έπταθλο για μια πενταετία. Η Ασημ. Βανακάρα, θα ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Κεντρική πλατεία. Μεγάλη Τρίτη:
  • 4ος Λαμπαδηδρόμος Απόστολος Καλογιάννης δήμαρχος Λαρισαίων.
  • 5ος Λαμπαδηδρόμος: Κώστας Αγοραστός περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
  • 6ος Λαμπαδηδρόμος: Παντελής Κουτζανούλης, φανατικός συλλέκτης Ολυμπιακών ενθυμημάτων και τεκμηρίων. Συνοδοί των λαμπαδηδρόμων θα είναι παιδιά που μετέχουν στις αθλητικές ακαδημίες του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και παιδιά και κηδεμόνες από τον Σύλλογο Φίλων παιδιών με αυτισμό.

kosmoslarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου