ΛΑΡΙΣΑ

«Σήκωσαν» αλυσίδες από χρυσοχοείο της Λάρισας

σήκωσαν-αλυσίδες-από-χρυσοχοείο-τη-24111

Οι ίδιες «πελάτισσες» το περασμένο Σάββατο πέρασαν από πέντε χρυσοχοεία όπου αλλού συστήθηκαν ως Ινδές και αλλού ως Ισπανίδες

Χρυσές αλυσίδες λαιμού μεγάλης χρηματικής αξίας κατάφεραν να «σηκώσουν» μέσα σε επτά λεπτά, όσο δηλαδή κράτησε η επίσκεψή τους, από χρυσοχοείο της Λάρισας, δυο καλοντυμένες «πελάτισσες» που αναζητεί πλέον η ΕΛ.ΑΣ. για κλοπή.

Οι δυο δράστιδες, το περασμένο Σάββατο, επισκέφθηκαν πέντε συνολικά χρυσοχοεία της Λάρισας όπου αλλού συστήθηκαν ως Ινδές και αλλού ως Ισπανίδες, όχι βεβαίως για να αγοράσουν χρυσαφικά «για τη μητέρα τους» όπως δήλωναν, αλλά στοχεύοντας στο «πανί», στη γλώσσα των κοσμηματοπωλών, την υφασμάτινη θήκη όπου οι ιδιοκτήτες χρυσοχοείων φυλάσσουν αλυσίδες χρυσού.

Οι ιδιοκτήτες του χρυσοχοείου «Τριανταφύλλου», Σταύρος Τριανταφύλλου και Νάνσυ Γιαννούλη δημοσιοποίησαν μάλιστα στον λογαριασμό τους σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) οπτικό υλικό από την κλοπή για να διαπιστώσουν, πως δυο γυναίκες – άγνωστο αν πρόκειται για τις ίδιες – με τη μέθοδο της απασχόλησης κλέβουν χρυσοχοεία σε αρκετές περιοχές της χώρας, εδώ και χρόνια.

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, οι δυο καλοντυμένες και ευγενικές κυρίες, μπήκαν στο χρυσοχοείο «Τριανταφύλλου» όπου συστήθηκαν ως αδελφές. Μιλώντας στα ισπανικά αρχικά και με σπαστά αγγλικά στη συνέχεια, ζήτησαν να δουν αλυσίδες λαιμού για «τη μητέρα τους» όπως σημειώνει στην «Ε» η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Η μια δράστιδα απασχολούσε την ιδιοκτήτρια, ζητώντας να δει περισσότερα κοσμήματα και η δεύτερη δράστιδα, αρχικά «κάλυψε» με την τσάντα της την υφασμάτινη θήκη με τις χρυσές καδένες, στη συνέχεια τη «σκέπασε» με το μπουφάν της και στο τέλος, παίρνοντας μαζί της το μπουφάν της, στην πραγματικότητα είχε κλέψει και την υφασμάτινη θήκη με τις αλυσίδες.

Όλα αυτά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, την ώρα που η ιδιοκτήτρια γύρισε την πλάτη της για να παρουσιάσει χρυσαφικά στην άλλη υποτιθέμενη πελάτισσα, συνεργάτιδα στην πραγματικότητα της δεύτερης δράστιδας που με δυο – τρεις «μαγικές» κινήσεις, έβαλε στη μασχάλη της το μπουφάν με τις κλεμμένες αλυσίδες.

Η επίσκεψη στο χρυσοχοείο κράτησε επτά συνολικά λεπτά, με τις δυο δράστιδες να μην δείχνουν πως βιάζονται για να μην κινήσουν υποψίες, έχοντας την απαραίτητη υπομονή για να δράσουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, απασχολώντας παράλληλα, με πειστικό τρόπο τους ιδιοκτήτες.

Με τους ιδιοκτήτες του χρυσοχοείου να σημειώνουν στην «Ε» πως κοινοποίησαν το βίντεο με την κλοπή «προκειμένου να προστατευθούν όλοι» από τη δράση των δυο γυναικών, προσθέτοντας ότι είναι διατεθειμένοι μάλιστα να δώσουν «ακόμη και αμοιβή» σε όλους όσους προσφέρουν πληροφορίες για τον εντοπισμό τους.

«Την ίδια ημέρα» το περασμένο Σάββατο δηλαδή, «αυτές οι δυο γυναίκες πέρασαν από πέντε χρυσοχοεία της Λάρισας» σημειώνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων – Ωρολογοποιών ν. Λάρισας Χρήστος Γουργιώτης. Σε άλλους συστήθηκαν ως καταγόμενες από την Ινδία, αλλού μιλούσαν Γαλλοϊταλικά αλλά και σε κάθε περίπτωση «έδειχναν πειστικές και δεν αγγίζανε τα κοσμήματα» καταλήγει ο κ. Γουργιώτης καλώντας τους συναδέλφους του «να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση αφού ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός».

Να σημειωθεί πως στη Λάρισα είχε αρκετά χρόνια να καταγραφεί κλοπή από χρυσοχοείο με τη μέθοδο της απασχόλησης. Από την ανταλλαγή πληροφοριών, ωστόσο, μεταξύ των χρυσοχόων, μετά την κλοπή της Λάρισας, προκύπτει πως η δράση των δυο γυναικών – άγνωστο αν είναι οι ίδιες – είναι πανελλαδική και στηρίζεται στη μέθοδο της απασχόλησης, με τη μια «πελάτισσα» – δράστιδα να «σκεπάζει» με το μπουφάν της τα κλοπιμαία, όταν η συνεργάτιδά της απασχολεί τον ιδιοκτήτη.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

eleftheria.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου