ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Ελον Μασκ επανέφερε τον λογαριασμό του Κάνιε Γουέστ στο Twitter

ο-ελον-μασκ-επανέφερε-τον-λογαριασμό-τ-977317

Ο ράπερ, γνωστός ως Ye, κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες της πλατφόρμας που απαγορεύουν την υποκίνηση σε βία

Μετά από σχεδόν οκτώ μήνες αποκλεισμού για προσβλητικά tweets, o λογαριασμός του Κάνιε Γουέστ αποκαταστάθηκε στο Twitter.

Ο Αμερικανός ράπερ, γνωστός ως Ye, κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες της πλατφόρμας που απαγορεύουν την υποκίνηση σε βία. Ο λογαριασμός του Ye εμφανίζει τώρα την τελευταία του ανάρτηση στις 2 Δεκεμβρίου 2022, λίγο πριν από την αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού του.

Σύμφωνα με το BBC, ο Έλον Μασκ είπε τότε ότι ο Ye είχε «παραβιάσει τον κανόνα μας κατά της υποκίνησης σε βία» και ότι ο λογαριασμός θα ανασταλεί. Η απόφαση ελήφθη αφότου ο μουσικός δημοσίευσε μια σειρά από προσβλητικά tweets – ένα από τα οποία φαινόταν να δείχνει ένα σύμβολο που συνδύαζε μια σβάστικα και το αστέρι του Δαβίδ.

Είχε ληφθεί παρόμοια απαγόρευση δύο μήνες νωρίτερα, όταν ο Ye είχε αρχικά αποκλειστεί από τους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Instagram μετά από ανάρτηση αντισημιτικών μηνυμάτων τον Οκτώβριο. Και οι δύο πλατφόρμες αφαίρεσαν τις αναρτήσεις του. Τον ίδιο μήνα, ο γίγαντας των προϊόντων ένδυσης και υπόδησης Adidas διέκοψε τους δεσμούς του με τον ράπερ, λέγοντας ότι «δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους».

Ο λογαριασμός του Ye στο Instagram τέθηκε επίσης σε αναστολή για 24 ώρες το Μάρτιο του περασμένου έτους, αφού επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον κωμικό Τρέβορ Νόα.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ επίσης επανέφερε τον λογαριασμό του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Νοέμβριο, αφού διεξήγαγε δημοσκόπηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με το 51,8% να ψηφίζει υπέρ της επαναφοράς. Ο Τραμπ πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο Twitter, έχοντας πλέον τη δική του πλατφόρμα Truth Social.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου