ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποια είναι η Λίντα Γιακαρίνο που θα αναλάβει διάδοχος του Ελον Μασκ στο Twitter

ποια-είναι-η-λίντα-γιακαρίνο-που-θα-ανα-946544

Η επικεφαλής διαφημίσεων της NBCUniversal θεωρείται βετεράνος της τηλεοπτικής διαφημιστικής βιομηχανίας – Έχει κάνει κοινές εμφανίσεις με τον Mr Tesla

Σε γυναικεία χέρια αφήνει το αξίωμά του ως CEO του Twitter, ο Έλον Μασκ, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σήμερα στα social media δίχως όμως να κατονομάζει την διάδοχό του. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal», πρόκειται για την Λίντα Γιακαρίνο, επικεφαλής διαφημίσεων της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ταινιών NBCUniversal.

Η 59χρονη Γιακαρίνο θεωρείται βετεράνος της τηλεοπτικής διαφημιστικής βιομηχανίας, η οποία πέρασε ένα μεγάλο μέρος της καριέρας της στις τηλεοπτικές δραστηριότητες της WarnerMedia προτού ενταχθεί στην NBCUniversal την περασμένη δεκαετία. Έχει γίνει γνωστή για την ενασχόληση της στην εξεύρεση τρόπων μέτρησης της αποτελεσματικότητας της διαφήμισης.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1963, έχει δύο αδερφές ενώ πολλά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι είναι μία Αμερικανίδα με ιταλικές ρίζες. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Η έδρα της είναι στην «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ», όπως αναφέρει το πρακτορείο «Bloomberg».

Ο Μασκ και η Γιακαρίνο έχουν κάνει κοινές εμφανίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις της βιομηχανίας της τεχνολογίας και επίσης η Γιακαρίνο έχει κάνει κατά καιρούς θετικές δηλώσεις για τον Νοτιοαφρικανό δισεκατομμυριούχο.

Επιπλέον, η εταιρεία στην οποία είναι μεγαλοστέλεχος η Γιακαρίνο, η NBCU, συνεργάζεται σε διάφορα επίπεδα με το Twitter.

Ποια είναι η Λίντα Γιακαρίνο

Η Γιακαρίνο εργάζεται στην «NBC Universal» από το 2011. Ο σημερινός της ρόλος περιγράφεται ως πρόεδρος στον τομέα που αφορά την παγκόσμια διαφήμιση και τις συνεργασίες. Πριν από αυτό, είχε επίσης διατελέσει υπεύθυνη του τμήματος καλωδιακής ψυχαγωγίας και ψηφιακής διαφήμισης της εταιρείας. Επιπλέον είναι γνωστή για τον ρόλο της στην εξέλιξη της υπηρεσίας ροής Peacock του NBC.

Είναι απόφοιτη του πανεπιστημίου «Penn State University» με σπουδές στις φιλελεύθερες τέχνες και την τηλεπικοινωνία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου «Business Insider», η Γιακαρίνο φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους της στο παρελθόν ότι ήθελε να γίνει διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter.

Η παγκόσμια ομάδα της Γιακαρίνο, η οποία αποτελείται από 2.000 μέλη, συνδέει αναδυόμενα και καθιερωμένα brands. Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της στο NBCU (2011), η ομάδα της έχει επιτύχει πωλήσεις άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διαφήμιση, έχει επεκτείνει την εμβέλεια της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει συνάψει πρωτοποριακές εμπορικές συνεργασίες, έχει εγκαινιάσει την υποστηριζόμενη από διαφημίσεις υπηρεσία streaming και έχει πραγματοποιήσει τεράστιες επενδύσεις σε δεδομένα και τεχνολογικές δυνατότητες.

yokarino1

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου