ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με άγχος ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Αίαντα Σούρπης στο 97’

με-άγχος-ξεκίνησε-ο-ολυμπιακός-2-1-τον-αί-996861

Φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς είχαμε χθες Κυριακή στο γήπεδο του Σαρακηνού, με τον Ολυμπιακό Βόλου να επικρατεί 2-1 του Αίαντα Σούρπης με λυτρωτή τον Κώστα Σ. Καμπέρη στην εκπνοή του αγώνα και στο 97’, για την πρεμιέρα της Α’ ΕΠΣΘ και μετά από χαμένο πέναλτι του Σκοπελίτη.

Ρεπορτάζ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο αγώνας

Με τον κόσμο να έχει κατακλείσει το γήπεδο του Σαρακηνού, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε μεγάλη ώθηση και προσπάθησε από νωρίς να πάρει τα ηνία του αγώνα. Πρωταγωνιστής στις πρώτες στιγμές του αγώνα ήταν ο Απόστολος Κούλπας, ο στόπερ του Ολυμπιακού, που είδε τις δύο κεφαλιές του στο 3’ και το 7’ να περνάνε ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκόγκου.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 12’ σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία για το 1-0, με τον Μπλατσέρη να βγαίνει σε πλάγιο τετ-α-τετ, αλλά να πλασάρει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Κι εκεί που ο Αίας έδειχνε να έχει περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς στα πρώτα λεπτά, βγήκε πολύ σωστά στην αντεπίθεση, η μπάλα στρώθηκε στον Ντούρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και αυτός με ένα υπέροχο βολέ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Σταυράκη για το 0-1 στο 14ο λεπτό.

Οι παίκτες του Στέλιου Αρσένου προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ του γρήγορου γκολ και έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση στο 17’, με τον Κακάμη να κάνει την κούρσα από τα δεξιά, να γυρίζει στην καρδιά της περιοχής στο Σκοπελίτη, που όμως είδε τον Γκόγκο να αποκρούει ενστικτωδώς το δυνατό πλασέ του, κρατώντας την εστία του απαραβίαστη.

Οι κεφαλιές του Παπακώστα και του Σέττου πέρασαν ψηλά πάνω από τα δοκάρια στο 19’ και το 22’, με τον Αίαντα να παίρνει θάρρος και να κλείνει οργανωμένα τους χώρους στην άμυνα.

Στο 35’ μετά από φάση διαρκείας, ο Σέττος έκανε την κεφαλιά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον ίδιο παίκτη να σπαταλά ακόμα μία τεράστια ευκαιρία τρία λεπτά μετά, όταν μετά από προσπάθεια του Κυρίτση, έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, όμως η προσπάθεια του κατέληξε και πάλι άουτ.

Το σκηνικό είχε μεταφερθεί για τα καλά στα καρέ του Αίαντα, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν κάποια ευκαιρία για να βγουν στο χώρο, μιας και ο Ολυμπιακός πίεζε έχοντας ανεβάσει πολύ ψηλά τις γραμμές του.

Τα λεπτά κυλούσαν και παρά τις προσπάθειες των ερυθρολεύκων, με τελευταία τη σέντρα σουτ του Καμπέρη που πέρασε λίγο άουτ στις καθυστερήσεις, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1 χάρη στο φοβερό τέρμα του Ντούρα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας να γυρίσει το ματς και το έδειξε… με την σέντρα. Στην πρώτη τους επίθεση, οι ερυθρόλευκοι βγήκαν οργανωμένα μπροστά, μετά από προσπάθεια του Σέττου η μπάλα στρώθηκε στο Μπλατσέρη μέσα στην περιοχή και αυτός με ένα μονοκόμματο ξερό σουτ έγραψε το 1-1 φέρνοντας στα ίσια το παιχνίδι.

Το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Στέλιου Αρσένου, που με πλασέ του Καρατσόλη στο 57’ και το 60’ προσπάθησαν να πάρουν το προβάδισμα, έχοντας πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Όσο όμως ο χρόνος κυλούσε, ο Αίαντας έπαιρνε θάρρος και πίστευε στο αποτέλεσμα, με τους ερυθρόλευκους να αγχώνονται βλέποντας την κλεψύδρα να αδειάζει.

Μπαίνοντας στην τελική στροφή του αγώνα, ο Ολυμπιακός ανέβασε τις γραμμές του για να πιέσει και στο 78’ ο Παπακώστας, μετά από φάση διαρκείας έκανε ολομόναχος το δυνατό σουτ από επίκαιρη θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Η πίεση του Ολυμπιακού Βόλου αυξήθηκε κατακόρυφα στα τελευταία λεπτά, με τον Σκοπελίτη να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 2-1 στο 88’, όταν το σουτ που επιχείρησε από την καρδιά της περιοχής έφυγε ελάχιστα δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι του Γκόγκου. Στο 90’ το ξαφνικό σουτ του Δημητρίου δεν ανησύχησε τον Σταυράκη, με τον Ολυμπιακό να βγαίνει μπροστά σε μία τελευταία προσπάθεια για το γκολ της νίκης. Αυτό τελικά ήρθε με τον πλέον δραματικό τρόπο.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (96’), ο Καρατσόλης ανατράπηκε εντός περιοχής, με τον ρέφερι του αγώνα να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Σκοπελίτης ανέλαβε την εκτέλεση, ο Γκόγκος απέκρουσε, όμως ο Καμπέρης στην επαναφορά πλάσαρε για το 2-1 μέσα σε αποθέωση, λυτρώνοντας τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα μετά από ένα δραματικό ματς και τον Αίαντα να φεύγει χωρίς βαθμό από το γήπεδο, πικραμένος που δεν κατάφερε να κάνει την μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αρσένος): Σταυράκης, Κούλπας (70’ Κατσαγεωργίου), Παπακώστας, Κακάμης, Καμπέρης Κ., Γκαλίτσιος, Παπαδήμος (46’ Καρατσόλης), Κυρίτσης, Σκοπελίτης, Μπλατσέρης, Σέττος (70’ Τζέκα)

ΑΙΑΣ (Ανδρωνάς): Γκόγκος, Φαράντος, Μακανίκας (54’ Θυμιόπουλος), Γκρίνιας (62’ Μπιρμπίλης), Ξηροκώστας, Κατσαβριάς, Κουμπούρας (75’ Γιαννακόπουλος), Καρράς, Κωστούλας, Δημητρίου, Ντούρας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου