ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρική επιστροφή στην Ελλάδα για Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη

πανηγυρική-επιστροφή-στην-ελλάδα-για-986631

Mετά τις μεγάλες επιτυχίες τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (26/8) πάτησαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μετά τις μεγάλες επιτυχίες τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τέντογλου και η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 35χλμ. βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έφτασαν στην Αθήνα, μετά το θρίαμβό τους στη Βουδαπέστη, προκαλώντας ντελίριο σε Έλληνες και ξένους κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η παρουσία τους ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους που τους ζητούσαν σε κάθε βήμα τους μια φωτογραφία και αυτόγραφα.

Οι ίδιοι είχαν το μυαλό τους στους συναθλητές τους που δεν κατάφεραν να διακριθούν και δεν τυγχάνουν αντίστοιχης προβολής.

Ο Μίλτος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «Σε όσους βλέπουν μόνο αυτά τα δύο μετάλλια θέλω να πω ότι εγώ έχω λάβει μέρος σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και τώρα πήρα χρυσό, ενώ έχω και ένα αργυρό. Πριν είχα θέσεις όπως τα άλλα παιδιά».

Η Αντιγόνη συμφώνησε λέγοντας: «Έχω λάβει μέρος σε πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα και τώρα πήρα το χάλκινο μετάλλιο, ίσως να είναι και το τελευταίο. Η προσπάθεια όλων είναι πολύχρονη».

Τη στιγμή που η Αντιγόνη έλεγε ότι αυτό ίσως να είναι το τελευταίο μετάλλιό της, ο Μίλτος έκανε μια γκριμάτσα αμφισβήτησης, σαν να λέει «ναι, σιγά». Η Ντρισμπιώτη δεν αντιλήφθηκε τη γκριμάτσα του, αλλά έκανε και εκείνη τις δικές της, όσο ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μιλούσε για τα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια που τον εμπνέουν.

Κοίταζε απορημένη τους εκπροσώπους του Τύπου, καθώς δεν γνώριζε τις ορολογίες που χρησιμοποιούσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους και σχημάτιζε με τα χείλη της λέξεις, γελώντας: «Δεν καταλαβαίνω τι λέει». Ο Γιώργος Πομάσκι είπε το ίδιο ακριβώς, αλλά δυνατά προκαλώντας την ευθυμία σε όλους.

Αμέσως, μετά η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια αναφέρθηκε και στη δύσκολη χρονιά που είχε φέτος με την αλλαγή προπονητή, αλλά και το γεγονός ότι χρειάστηκε να προετοιμαστεί αρκετά μακριά από την Ελλάδα, στην Αυστραλία. «Πολλοί είπαν ότι απέτυχα στα 20χλμ.. Εγώ ξέρω αν απέτυχα. Το 20άρι ήταν μια δύσκολη μέρα για μένα. Δεν είναι κάθε μέρα καλή μέρα για τους αθλητές. Είμαστε άνθρωποι και όχι υπεράνθρωποι».

Στη συνέχεια ο 25χρονος από τα Γρεβενά επεσήμανε ότι παρόλο που έχει πετύχει το γκραν σλαμ των μεταλλίων δεν σταματά να βρίσκει κίνητρα για τους αγώνες του: «Δεν θα σταματήσω να προσπαθώ να βγάζω μεγάλες επιδόσεις. Μου αρέσουν τα μεγάλα άλματα, ειδικά σε αγώνες μεταλλίων. Αν είναι δύσκολοι αγώνες, μου αρέσουν ακόμα πιο πολύ».

Ο κόουτς των επιτυχιών, Γιώργος Πομάσκι αποκάλυψε πού έχει οραματιστεί τον αθλητή του: «Τον βλέπω σε ένα άλμα στα 8,72μ. Μού έχει κολλήσει. Άλλωστε, στα 8,70μ. ήταν το άλμα του στον τελικό. Θέλω πάντα να είμαστε στη σφαίρα του πρωταθλητισμού.

Αυτό διδάσκω στα παιδιά και σε αυτή τη σφαίρα βρίσκομαι και εγώ πολλά χρόνια. Είδατε τι τσιτάχ είχαμε στον αγώνα. Κάποιος θα είναι πιο έτοιμος, άλλος πιο έξυπνος από ‘σένα. Είναι πολύ δύσκολο να κρατηθείς σε αυτό το επίπεδο. Δεν κερδίζουμε τη γειτονιά, την πόλη, το χωριό μας, αλλά το παγκόσμιο στερέωμα. Σε αυτό το επίπεδο βρισκόμαστε».

Τους αθλητές υποδέχθηκαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο γ.γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και από την Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού της ομοσπονδίας, η Λούλα Καρατζά.

Η κ. Σακοράφα ευχήθηκε στον υφυπουργό να χρειαστεί να βρεθεί πολλές φορές στο αεροδρόμιο για επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών, ενώ ο κ. Πομάσκι τού είπε ότι έφερε γούρι, διότι μόλις ανέλαβε η Ελλάδα πανηγύρισε πολλά μετάλλια.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την οδύνη μου για την οικολογική καταστροφή, για τις περιουσίες που κάηκαν και κυρίως για τις ζωές που χάθηκαν. Θα ήθελα να πω, πως για να φτάσεις σε μια επιτυχία, θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια αποτυχία. Η όποια αποτυχία να μην απογοητεύει τους αθλητές, να προχωρήσουν μπροστά. Θα τους περιμένουμε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα, επειδή μπροστά μας έχουμε σοβαρούς αγώνες με τελικό στόχο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου