ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλητής Κ17 στο Πανθεσσαλικό ο ΠΑΟΚ

πρωταθλητής-κ17-στο-πανθεσσαλικό-ο-παοκ-97062

Με δύο γκολ στην παράταση της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Άρης, στον τελικό του Final 4 – K17, που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό, o καλύτερος δικέφαλος πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή της σεζόν 2021-22 και πήρε τον τρίτο του τίτλο σε επίπεδο Εφήβων.

Ο Γκιτέρσος στο 92’ με διπλή προσπάθεια ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης ο Γκούμας σε κενή εστία έγραψε το τελικό 2-0 με τους παίκτες του δικεφάλου να πανηγυρίζουν έντονα την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες, όπως ήταν λογικό, μπήκαν με περισσότερο άγχος με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην έχει ρυθμό, δεν ήταν καθόλου καλό ενώ υπήρξαν τέσσερις τελικές σε ολόκληρο το 45λεπτο, τρεις για τον ΠΑΟΚ, μία για το Άρη αλλά καμία προς την εστία των δύο ομάδων.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του από τα πρώτα κιόλας λεπτά, πίεσε την άμυνα του Άρη με σκοπό να βάλει ένα γκολ που θα του έδινε και τον τίτλο. Η πρώτη εξ αυτών με τον Τζίμα στο 53’ η οποία έφυγε πάνω από την εστία του Καρακασίδη. Ο Άρης έκανε την πρώτη τελική του στο δεύτερο μέρος στο 61’ με το σουτ του Μακρή να φεύγει εκτός εστίας.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 71’ με τον Κώττα να σουτάρει αλλά να αστοχεί ενώ στο 75’ σε σέντρα από τα δεξιά ο Αδάμ δεν μπόρεσε να πλασάρει από καλή θέση. Άστοχος ήταν και ο Γκιτέρσος στο 79’ ενώ στο 81’ ο Αδάμ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με τον Καρακαδίση να διώχνει σε κόρνερ.

Ο δικέφαλος ότι δεν κατάφερε σε 90 λεπτά αγώνα το πέτυχε μόλις στο δεύτερο λεπτό της παράτασης. Ο Γκιτέρσος από τα δεξιά κυνήγησε μια φάση, έκλεψε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή και με διπλή προσπάθεια αφού το πρώτο σουτ κόντραρε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα ο δικέφαλος ήταν αυτός που είχε μια ακόμη καλή στιγμή για να κάνει το 0-2 όταν στο 108 βγήκε ωραία στην αντεπίθεση από τα δεξιά με τον Γκιτέρσο να κάνει την παράλληλη μπαλιά και τον Τζίμα από κοντά με προβολή να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καρακασίδη.

Το τελικό 2-0 έγινε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης όταν μετά από κόρνερ που είχε κερδίσει ο Άρης η ομάδα των φιλοξενούμενων είχε ανέβει όλη για το γκολ της ισοφάρισης, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδιωξαν με τελικό αποδέκτη τον Γκούμα ο οποίος σε κενή εστία σκόραρε και έγραψε το τελικό 2-0.

ΆΡΗΣ: Καρακασίδης, Σεβαστίδης, Κράνιας (72’ Τολά), Τσομπανίδης, Τανούλης, Καρυπίδης (72’ Καλτσάς), Μακρής, Αλμύρας, Αμπεριάδης (88’ Δήμου), Τσαλίκογλου, Σταυρόπουλος (90+8’ Κοντονικολάου).

ΠΑΟΚ: Αγγελίδης, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Φίλων, Πασαχίδης, Σνάουτσερ, Αδάμ (87’ Βασιλειάδης), Κωττάς, Γκιτέρσος (120’ Καστίδης), Γκούμας, Τζίμας (111’ Πολιτάκης).

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος παρέδωσε την κούπα και μοίρασε μετάλλια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου