ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποτελέσματα 3ου Rapid 2021-2022 – Σάββατα Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου  

αποτελέσματα-3ου-rapid-2021-2022-σάββατα-ακαδημί-97475

Διεξήχθη το Σάββατο 5-3-2022 το τουρνουά της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου «3ο Rapid 2021-2022 – Σάββατα», που είχε αποκριάτικη χροιά, με μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές να κλέβουν την παράσταση.

Στο τουρνουά, που διεξήχθη για μία ακόμη φορά στον όμορφο χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης – Πολιτισμού – Επιστημών «Αριστοτέλειο», στο Βόλο, συμμετείχαν συνολικά πάνω από 30 σκακιστές και σκακίστριες και στα 2 γκρουπ δυναμικότητας.

Στο Α’ Γκρουπ ξεχώρισε ο Βασίλης Φαράντος, καθώς κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο με 6 νίκες σε 6 αγώνες.

Στην 2η και 3η θέση είχαμε τετραπλή ισοβαθμία, με 4 νίκες σε 6 αγώνες και τους Κοσμά-Ιωάννη Κούντρια και Νικόλαο Παπαγιάννη να κατακτούν τελικά το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα μετά την άρση κριτηρίων ισοβαθμίας.

Στην 4η θέση μετά την άρση κριτηρίων ισοβαθμίας, με 4 νίκες σε 6 αγώνες τερμάτισε η Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Κ16.

Στο Β’ Γκρουπ έκαναν τα πρώτα τους βήματα καινούριοι συμμετέχοντες και αρκετοί νεαροί παίκτες έδειξαν ότι βελτιώνονται διαρκώς με την εμπειρία που αποκτούν.

Στις 3 πρώτες θέσεις τερμάτισαν οι Πάνος Βαβάμης, Θωμάς Χριστοδούλου και Αχιλλέας Τσαρδακάς αντίστοιχα, ενώ 1ο κορίτσι τερμάτισε η Σοφία Σημαιάκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

A Γκρουπ: https://chess-results.com/tnr615730.aspx?lan=1&art=4

B Γκρουπ: https://chess-results.com/tnr616706.aspx?lan=1&art=4

Video από την πρώτη σκακιέρα με όλες τις παρτίδες: https://www.youtube.com/watch?v=2zHn3oEizzA

Πληροφορίες για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.vchessacademy.gr/ και στο facebook: https://www.facebook.com/VolosChessAcademy

Ενημέρωση για το σκάκι στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς και προκηρύξεις σκακιστικών τουρνουά, που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: https://chesswords.blogspot.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου