ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μάτια στην Ισπανία είχε ο Βόλος

μάτια-στην-ισπανία-είχε-ο-βόλος-945299

Με τους μεταγραφικούς στόχους να έχουν εντοπιστεί και να αναμένονται αφίξεις

Με στοχευμένες κινήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεχίζεται η προσπάθεια του Βόλου για την ενίσχυση της ομάδας, ενόψει της πέμπτης συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Super League 1.

Στη βολιώτικη ομάδα υπάρχουν δεδομένα κι ένα από αυτά είναι πως οι μετάγραφες που θα γίνουν θα είναι σε διψήφιο αριθμό, αφού έχουν ήδη προκύψει αρκετές αποχωρήσεις παικτών από το περσινό ρόστερ.

Δεδομένος είναι και ο τρόπος των μεταγραφικών κινήσεων, αφού ο Βόλος μας έχει συνηθίσει από τα προηγούμενα χρόνια να κινείται μεθοδικά από νωρίς και να προχωρά στην απόκτηση ποδοσφαιριστών, οι οποίοι πρώτα έχουν περάσει από το… μικροσκόπιο των ανθρώπων που έχουν αναλάβει το σκάουτινγκ.

Έτσι και τώρα βήμα – βήμα ο σχεδιασμός προχωρά στη λογική του Βόλου «στοχεύω-συζητώ – ολοκληρώνω – ανακοινώνω» και οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν προχωρημένες επαφές με ποδοσφαιριστές που έχουν εντοπιστεί για να δημιουργηθεί και φέτος μια δυνατή ομάδα.

Ως τώρα η βολιώτικη ΠΑΕ έχει ανακοινώσει μόνο αποχωρήσεις με τους Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, Μίκαελ Τσιρίνος, Νίκολα Μεσκίδα, Αρούνα Σι, Παναγιώτη Αυγερινό να λύνουν τη συνεργασία τους και να μην συνεχίζουν στην ομάδα, ενώ νωρίτερα παρελθόν αποτέλεσαν οι Μπόρις Κλέιμαν, Ζοάο Εσκοβάλ και δεν αναμένεται ανακοίνωση για τον Μάτιτς Κότνικ που τελειώνει το συμβόλαιό του και τον Φελίπε Πιρές που έληξε ο δανεισμός του από την Ντνίπρο.

Στην ΠΑΕ Βόλος περιμένουν μέσα στον επόμενο μήνα να έχουν οριστικοποιήσει τις μεταγραφές, καθώς από καιρό κινούνται τόσο στην ελληνική, όσο και στην ξένη ποδοσφαιρική αγορά για παίκτες και έχουν γίνει και συμφωνίες, αλλά θα αρχίσουν να ανακοινώνονται μετά το τέλος των υποχρεώσεων των παικτών με τις τωρινές τους ομάδες.

Το Σαββατοκύριακο «μάτια» του Βόλου ήταν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της δεύτερης κατηγορίας στην Ισπανία, ενώ στο πλαίσιο της μεταγραφικής προεργασίας το ίδιο έχει γίνει σε Γαλλία και γενικότερα παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα είναι και από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και την Λατινική Αμερική.

Από τις ως τώρα αποχωρήσεις έχει προκύψει το δεδομένο πως θα αποκτηθούν τουλάχιστον δυο γκολκίπερ καθώς έχει μείνει μόνον ο Συμεών Παπαδόπουλος που την χρονιά που πέρασε δεν αγωνίστηκε λόγω του τραυματισμού του και επανήλθε στην αποστολή της ομάδας στα τελευταία ματς των playoffs, όπως και κλασικού φορ, αφού η θέση έμεινε κενή μετά την αποχώρηση του Οζέγκοβιτς κι ενώ πιο πριν είχε φύγει για το MLS και ο Κούτσιας.

Ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις, στόχος στην ΠΑΕ Βόλος είναι η μεταγραφική ενίσχυση να γίνει κατά 90% για όλες τις γραμμές, μέχρι τις 26 Ιουνίου όταν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας για τη νέα χρονιά που φέτος εκτός από την Πορταριά πιθανότατα θα γίνει και στην Ολλανδία.

Από τον ελληνικό χώρο φημολογείται πως υπάρχει συμφωνία με γκολκίπερ της Super League 1 και ένας από τους παίκτες που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται στη λίστα του Βόλου είναι ο 29χρονος δεξιός μπακ Γιώργος Μύγας, που αγωνίζονταν στον Ιωνικό, ενώ μεταγραφικά σενάρια έρχονται και από την Κύπρο που σύμφωνα με την ιστοσελίδα kerkida.net ο Βόλος ήταν από καιρό σε προχωρημένες επαφές με τον αριστερό μπακ Κωνσταντίνο Καραγιάννη του Ακρίτα, που είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Κύπρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου