ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Βλέπει» και Ολλανδία ο Βόλος

βλέπει-και-ολλανδία-ο-βόλος-952052

Ενώ γίνεται η απαραίτητη μεταγραφική προεργασία η ομάδα φροντίζει και για την καλοκαιρινή προετοιμασία

Ο Βόλος μετά την ολοκλήρωση της χρονιάς και την κατάταξη του στις έξι καλύτερες ομάδες της Super League 1 έχει μπροστά του πολλά ανοιχτά μέτωπα και στόχος του είναι να φτιάξει ένα ρόστερ που θα τον διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο και τη νέα του περίοδο στη μεγάλη κατηγορία για 5η σερί σεζόν.

Στην ΠΑΕ Βόλος προτεραιότητα είναι να γίνουν οι απαραίτητες μεταγραφές και να καλυφθούν τα όποια κενά στο ρόστερ, ενώ φροντίζουν και για την καλύτερη οργάνωση της καλοκαιρινής προετοιμασίας το βασικό στάδιο της οποίας πιθανόν θα γίνει στο εξωτερικό.

Για τον Βόλο πρώτη επιλογή αποτελεί η Ολλανδία και πιθανόν η ομάδα θα μεταβεί εκεί τον Ιούλιο. Η βολιώτικη ομάδα είχε προετοιμαστεί στην Ολλανδία και το 2021, δίνοντας και φιλικές αναμετρήσεις με τις Βικτώρια 03, Ουτρέχτη και τις Βελγικές Μαλίν και Ντάινζε.

Το ξεκίνημα της φετινής προετοιμασίας θα γίνει στον Βόλο πιθανότατα στις 26 Ιουνίου και η ομάδα στη συνέχεια θα προπονείται στην Πορταριά Πηλίου, ενώ και για φέτος στο πλάνο είναι και πάλι να γίνει το καθιερωμένο φιλανθρωπικό τουρνουά του Αυγούστου με συμμετοχή κι άλλων ομάδων από τη Super League 1.

Ο προπονητής της ομάδας Κώστας Μπράτσος αυτές τις μέρες παρακολουθεί τη β’ φάση της σχολής UEFA Pro στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει τα πλάνα της προετοιμασίας και από αρχές Ιουνίου θα συμμετέχει πιο ενεργά στη δημιουργία του νέου ρόστερ, έχοντας ήδη «εικόνα» για αρκετούς υποψηφίους παίκτες.

Όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις από την ΠΑΕ Βόλος έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και θεωρείται δεδομένο ότι μετά από τις ανακοινώσεις για αποχωρήσεις παικτών από την 1η Ιουνίου, αυτές θα αφορούν ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την ομάδα τη νέα χρονιά.

Το σίγουρο είναι πως η ενίσχυση αφορά όλες τις γραμμές και θα ξεκινήσει από τους τερματοφύλακες καθώς οι Μπόρις Κλέιμαν, Παναγιώτης Αυγερινός είναι ήδη παρελθόν όπως και ο Μάτιτς Κότνικ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει, ενώ πέρα από αυτούς έχουν ανακοινωθεί οι λύσεις συμβολαίων και με τους Ογκνιέν Οζέγκοβιτς, Μίκαελ Τσιρίνος, Νικολά Μεσκίδα, Αρούνα Σι, Ζοάο Εσκοβάλ, ενώ δεν θα ανανεωθεί και ο δανεισμός του Φελίπε Πιρές από την Ντνίπρο.

Στον Βόλο ο προγραμματισμός θέλει να έρχεται διψήφιος αριθμός νέων παικτών για όλες τις γραμμές και πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα υπάρξουν και επιπλέον αποχωρήσεις αφού υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που είναι μεταγραφικοί στόχοι άλλων ομάδων!

Από τον περασμένο Ιανουάριο υπήρξε ενδιαφέρον εκτός από ομάδες της Κύπρου και αυτό της Ισπανικής Ανδόρα για τον Κύπριο διεθνή κεντρικό αμυντικό Χρήστο Σιέλη, που έκανε μία γεμάτη σεζόν με 30 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Τώρα λέγεται πως για τον Σιέλη που είναι διεθνής, το όνομά του μπορεί να απασχολήσει και την Ελληνική αγορά κάτι που γίνεται και με τον άλλο νεαρό διεθνή του Βόλου τον Δημήτρη Μεταξά. Ο 20χρονος χαφ του Βόλου πήρε φέτος αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Κώστα Μπράτσο, καταγράφοντας 24 συμμετοχές και 1 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, καταφέρνοντας να ανεβάσει τις μετοχές του και να μπει στα μπλοκάκια των μεγάλων που έκριναν ενδιαφέρουσα την περίπτωση του.

Ο Μεταξάς το διάστημα 29/5-3/6, θα μετέχει και στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας των Ελπίδων ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2025 τον Σεπτέμβριο. Επίσης για την προετοιμασία έχει κληθεί και ο Κυριάκος Ασλανίδης του Βόλου που προς το τέλος αγωνίστηκε σε 5 ματς.

Επιστροφή Κλέιμαν στο Ισραήλ

Ο Μπόρις Κλέιμαν, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Βόλο, λόγω του σκανδάλου που ενεπλάκη πριν από περίπου ένα μήνα, ενδέχεται έπειτα από πέντε χρόνια να επιστρέψει στο Ισραήλ για λογαριασμό της Μπνέι Σαχνίν.

Η Μπνέι Σαχνίν ψάχνει για τον αντικαταστάτη του 34χρονου Γκαντ Άμος, ο οποίος έπειτα από μια διετία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον ισραηλινό σύλλογο.

Βασικός υποψήφιος για να τον διαδεχθεί κάτω από τα γκολπόστ φαντάζει ο Μπόρις Κλέιμαν, ο οποίος προτού αγωνιστεί σε Ένωση Νέων Παραλιμνίου στην Κύπρο και στον Βόλο, υπερασπιζόταν για τέσσερις σεζόν τα καρέ της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου