ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φινάλε με βολιώτικο clasico στη Β’ Εθνική μπάσκετ

φινάλε-με-βολιώτικο-clasico-στη-β-εθνική-μπ-930544

Η τελευταία αγωνιστική (22η) της Β’ Εθνικής διεξάγεται σήμερα, ενώ θα ακολουθήσουν από την επόμενη Τετάρτη πλέι οφ και πλέι άουτ. Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας γίνεται το βολιώτικο ντέρμπι μεταξύ Νίκης και Ολυμπιακού Βόλου στις 17.00 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι γηπεδούχοι δίνουν το αποχαιρετιστήριο ματς για φέτος, αφού κέρδισαν την απευθείας σωτηρία τερματίζοντας έκτοι και δεν θα αγωνιστούν στους αγώνες κατάταξης, ενώ ο Ολυμπιακός, που είναι τελευταίος στον 3ο όμιλο, θα περιμένει να μάθει σήμερα ποια είναι η έβδομη ομάδα της βαθμολογίας, την οποία θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ, όντας με όλες τους υποψήφιους αντιπάλους του στο 0-2. Ετσι, αν χάσει στον πρώτο αγώνα την επόμενη Τετάρτη, υποβιβάζεται στη Γ’ Εθνική.

Χωρίς Μπουντούρη στον πάγκο

Οι φιλοξενούμενοι, δεν θα έχουν στον πάγκο τον προπονητή τους, Νίκο Μπουντούρη, καθώς έχει κληθεί στην τελετή απόσυρσης της φανέλας του Μπάνε Πρέλεβιτς στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ σήμερα Σάββατο. Ετσι τους ερυθρόλευκους θα κοουτσάρει ο Λάμπρος Πρέκας, καθώς και ο Αντώνης Μυριτζής βρίσκεται στο εξωτερικό.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πάντως δεν έχει απουσίες, σε αντίθεση με τη Νίκη, καθώς άτυχος στάθηκε ο βασικός σέντερ, Νίκος Παπαδόπουλος. Συγκεκριμένα, σε προχθεσινό φιλικό που έγινε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας με τον Γ.Σ. Αλμυρού, τραυματίστηκε στον υποκνημίδιο μυ και δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών σήμερα. Οι άνθρωποι της Νίκης ανησύχησαν αρχικά μήπως έχει προκύψει κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα με τον αχίλλειο τένοντα, αλλά ευτυχώς οι φόβοι τους διαψεύστηκαν.

«Είμαστε σε καλή κατάσταση. Είναι το τελευταίο παιχνίδι και θέλουμε να το ευχαριστηθούμε, να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προπονητής της Νίκης, Ανδρέας Μαύρος.

Θα τιμηθεί η Κ23 της Νίκης

Το κλειστό σήμερα αναμένεται να έχει πολύ κόσμο και η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ. Πριν την έναρξη του αγώνα θα τιμηθεί η ομάδα U-23 της Νίκης Βόλου που ανακηρύχθηκε υπερπρωταθλήτρια στους δύο ομίλους της Β’ ΕΣΚΑΘ και κέρδισε την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Επίσης, θα τιμηθεί η μνήμη των άδικα χαμένων φίλων της Νίκης Βόλου, που σε κάθε τέτοιο παιχνίδι ήταν στο γήπεδο, άοκνοι συμπαραστάτες της αγαπημένης τους ομάδας.

Να σημειωθεί ότι στην είσοδο του κλειστού της Νέας Ιωνίας θα διατίθενται και οι λαχνοί της λαχειοφόρου που είναι σε ισχύ. Η κλήρωση θα γίνει στο ημίχρονο του αγώνα.

Το σημερινό πρόγραμμα (22η, 17.00)

Φίλιππος Β.-Δόξα Λευκάδας

Κοϊμτζόγλου-Αναστασιάδης Β.

-Αγραφιώτης Β. (Καλότσης)

Έσπερος Λ.-Βίκος Ιωαννίνων

Σκαλτσής-Σιδέρης

-Κούλης Κ. (Χριστοδούλου)

Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου

Γιαννούλης-Μπουγλός Π.

-Αβραμίδου (Μόρφη)

Τρίκαλα Basket-Ν. Βότσης (κ.θ.)

Ξέρας-Πράττος

-Μπουγλός Ι. (Χλωρός)

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας,

Πρωτέας Γρεβενών

Βαθμολογία

  1. Βίκος Ιωαννίνων 32 (15-2)
  2. Εσπερος Λαμίας 31 (14-3)
  3. Τρίκαλα Basket 30 (13-4)
  4. Δόξα Λευκάδας 29 (12-5)

—————————————–

  1. Φίλιππος Βέροιας 28 (11-6)
  2. Νίκη Βόλου 26 (9-8)

—————————————–

  1. Αναγέννηση Καρδίτσας 22 (4-14)
  2. Πρωτέας Γρεβενών 22 (4-14)
  3. Ναύαρχος Βότσης 21 (4-13)
  4. Ολυμπιακός Βόλου 17 (0-17)

*Ο ΑΓΣΙ αποχώρησε από το πρωτάθλημα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου