ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κέρδισε Μακεδονικό και Λογαρά

κέρδισε-μακεδονικό-και-λογαρά-928577

Στην πρεμιέρα του β’ γύρου η Νίκη Βόλου επιβλήθηκε με 2-0 του Μακεδονικού στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Για την 16η αγωνιστική της Super League 2 σκόρερ ήταν οι Τζιώρας στο 52’ και Κρητικός στο 62’, σε ένα παιχνίδι που ως βασικός ξεκίνησε για πρώτη φορά ο Παύλος Λογαράς.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η επόμενη υποχρέωση των κυανόλευκων έχει οριστεί για την ερχόμενη Κυριακή 2/4 – 14:45, παίζοντας εκτός έδρας απέναντι στη Βέροια.

Όσον αφορά το παιχνίδι απέναντι στον Μακεδονικό, η Νίκη Βόλου ήταν ανώτερη από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο πρώτο μέρος, έχοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο φινάλε και στο 45+1’, όταν ο Παναγιωτίδης πάτησε την μπάλα για τον Κρητικό, ο οποίος έκανε το φαλτσαριστό πλασέ με το δεξί, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γουναρίδη.

Το 0-0 παρέμεινε μετά από 45 λεπτά αγώνα, στα οποία η Νίκη Βόλου είχε την υπεροχή με έξι τελικές προσπάθειες, έναντι καμίας του Μακεδονικού, ενώ στο β’ μέρος την ανωτερότητα των κυανόλευκων «πιστοποίησαν» τα τέρματα των Χρήστου Τζιώρα και Τάσου Κρητικού, με τον έμπειρο φορ να ξεκινά για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα φέτος, για να σημειώσει το δεύτερό του φετινό τέρμα, ενώ και το προηγούμενο το είχε πετύχει στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Θεσπρωτό. Το 1-0 σημειώθηκε στο 52ο λεπτό και μετά από σέντρα του Παναγιωτίδη από τα αριστερά, με τον Τζιώρα να σκοράρει με το κεφάλι στο δεύτερο δοκάρι.

Όσον αφορά τον Κρητικό, ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα με τα κυανόλευκα στο τρίτο του παιχνίδι, όταν στο 62’ και μετά από κάθετη πάσα του Παναγιωτίδη πάτησε περιοχή και σκόραρε με συρτό αριστερό σουτ για το 2-0.

«Ντεμπούτο» ως βασικός πραγματοποίησε ο Παύλος Λογαράς, έχοντας παίξει νωρίτερα ως αλλαγή και πάλι στο Πανθεσσαλικό, αλλά για μόλις 7 λεπτά απέναντι στον Θεσπρωτό.

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής από την Αλεξανδρούπολη χρησιμοποιήθηκε στο πλευρό του Βαγγέλη Ανδρέου ως στόπερ, παίζοντας εξαιρετικά για 66 λεπτά πριν αντικατασταθεί λόγω ενοχλήσεων από κράμπες.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Λογαράς (66’ λ.τρ. Γρομητσάρης), Αναστασίου, Ανδρέου, Κάσσος, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης, Κυριακίδης (82’ Μέτσε), Κρητικός (82’ Κριμιτζάς), Τζιώρας (66’ Τσουκαλάς), Ολαϊσόλα (60’ Ροχάνο).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Αμανατίδης): Γουναρίδης, Σαραγιώτης, Σιμόνι (60’ Γαρύφαλλος), Σιατραβάνης, Μπρατσιάνη, Ζαφειράκης (60’ Σαραντίδης), Τσουκάνης, Λισγάρας, Γκέντσογλου, Ουνγιαλίδης (65’ Τσιλιγγίρης), Παναγιωτούδης (82’ Ντουά).

Ελευθερόπουλος: «Έχει προοπτική ο Λογαράς»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές του ήταν μετά το τέλος της Κυριακάτικης αναμέτρησης ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο προπονητής της Νίκης Βόλου εξήρε την παρουσία του Παύλου Λογαρά, λέγοντας: «Είχε πάρα πολύ καλή απόδοση. Δεν ήταν εύκολο, ήταν η πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στην κατηγορία. Είναι ένα παιδί που δουλεύει και έχει προοπτική. Είναι αυτό που σας έλεγα πριν για το γκρουπ των αναπληρωματικών. Είναι υπέροχο να βλέπεις πριν την έναρξη του αγώνα τον Γιώργο Δεληζήση να συμβουλεύει και να παροτρύνει τον Λογαρά. Αυτό δείχνει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει μία ομάδα».

Όσον αφορά τον τραυματισμό του 21χρονου σχολίασε: «Ήταν μόνο κράμπες, λόγω της ηλικίας και του πάθους του».

Λογαράς: «Μου ανέβασαν την ψυχολογία»

Ο Παύλος Λογαράς μπορεί να αποχώρησε υποβασταζόμενος από το Πανθεσσαλικό στάδιο στο 66ο λεπτό, αλλά μπόρεσε να δώσει το παρών στη συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς για την οποία σχολίασε:

«Η ομάδα μπήκε όπως θα έπρεπε να μπει σε όλα τα παιχνίδια αυτόν τον καιρό. Παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο και κάναμε αυτά που ζητούσε ο προπονητής, βήμα-βήμα την κάθε οδηγία του και πήραμε το αποτέλεσμα που μας άξιζε».

Αναφορικά με τη χρησιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα σχολίασε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί με βοήθησαν και οι συμπαίκτες μου. Μου ανέβασαν την ψυχολογία, όπως ο προπονητής μου και όλο το σταφ. Πάντα όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν ένα μικρό άγχος στην αρχή μέχρι να πατήσουμε στο γήπεδο. Όταν πατάω στο γήπεδο τα ξεχνάω όλα, καθαρίζω το μυαλό μου και δίνω το 100% του εαυτού μου».

Σχετικά με τις οδηγίες του Δεληζήση δήλωσε: «Επειδή ξέρει και τη θέση και έχει ένα πολύ μεγάλο βιογραφικό, με βοηθάει μέσα από τον κόουτς και μου αποβάλει το άγχος».

Μετά το Πανθεσσαλικό παρελθόν ο Αμανατίδης

Την παραίτησή του έθεσε στη διοίκηση του Μακεδονικού ο Γιώργος Αμανατίδης μετά την ήττα με 2-0 στο Πανθεσσαλικό από τη Νίκη Βόλου. Αυτή έγινε αποδεκτή χθες το πρωί και έτσι ο 49χρονος αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία έπειτα από ενάμιση χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι η θεσσαλονικιώτικη ΠΑΕ βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση τεχνικού.

Τη φετινή σεζόν ο Αμανατίδης είχε απολογισμό 4 νίκες – 5 ισοπαλίες – 6 ήττες στο πρωτάθλημα και μία ήττα στο Κύπελλο. Πέρυσι στη Γ’ Εθνική είχε 16 νίκες-7 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Αποτελέσματα (16η)

Παρασκευή 24 Μαρτίου

Αλμωπός Αριδαίας-Ηρακλής 2-0

(28’ Πέττας, 88’ Σουλιώτης)

Κυριακή 26 Μαρτίου

Διαγόρας-Απόλλων Π. 0-1

(38’ αυτογκόλ Μαγκάκης)

Ηρακλής Λάρισας-ΑΕΛ 0-3

(32’ Κ. Παπαγεωργίου, 45’ Όγκμποε, 78’ Τσιριγώτης)

Νίκη Βόλου-Μακεδονικός 2-0

(52’ Τζιώρας, 62’ Κρητικός)

Θεσπρωτός-Πανσερραϊκός 0-2

(38’ Σαΐντ, 96’ πεν. Κανίς)

Απόλλων Λ.-Παναθηναϊκός Β’ 0-3 α. α.

ΠΑΟΚ Β’-Βέροια αναβολή

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

Βαθμολογία

  1. Πανσερραϊκός 40
  2. Αναγέννηση Καρδίτσας 31
  3. ΑΕΛ 28
  4. Νίκη Βόλου 27
  5. ΠΑΟΚ Β’ 26
  6. Ηρακλής 23
  7. Αλμωπός Αριδαίας 20
  8. Διαγόρας Ρόδου 20
  9. Παναθηναϊκός Β’ 18
  10. Μακεδονικός 17
  11. Ηρακλής Λάρισας 16
  12. Βέροια 13
  13. Απόλλων Πόντου 13
  14. Θεσπρωτός 7
  15. Απόλλων Λάρισας 4

*Ο Απόλλων Λάρισας έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, έχοντας μείον έξι βαθμούς

Επόμενη (17η)

Παρασκευή 31/3

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ Β’ (15:15-ΕΡΤ3)

Σάββατο 1/4

Παναθηναϊκός Β-Θεσπρωτός (14:45)

Κυριακή 2/4

Βέροια-Νίκη Βόλου (14:45)

Απόλλων Πόντου-Ηρακλής Λ. (14:45)

Δευτέρα 3/4

Αναγέννηση Κ.-Διαγόρας (14:45)

Πανσερραϊκός-Αλμωπός (15:15-ΕΡΤ3)

Ρεπό: ΠΟΤ Ηρακλής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου