ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόκριση με ανατροπή στο τέλος για Μαγνησιακό, 2-1 την Αγία Αννα

πρόκριση-με-ανατροπή-στο-τέλος-για-μαγ-926574

Σε ένα ματς φοβερό σε εξέλιξη ο Μαγνησιακός, σκοράροντας στο 86’ και στις καθυστερήσεις, ανέτρεψε το 0-1 που έχανε από την Αγία Αννα από το δέκατο λεπτό και πήρε την πρόκριση για τους τέσσερις του Κυπέλλου ΕΠΣΘ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το 0-1 είχε γίνει από τον Πετράκο, για να ισοφαρίσει ο Βλάχος με εκπληκτικό γκολ, ενώ ο ίδιος κέρδισε το πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Παπαδόπουλος και έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Για τον Μαγνησιακό ο Ράπτης ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Δημητριάδης, Γαλανόπουλος, Λάμπος τριάδα στην άμυνα. Κρανιάς και Παπαδόπουλος Θ. έπαιζαν όλη την πλευρά, Ξιώνης, Χριστίδης, Λούρος ήταν οι τρεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής και οι Βλάχος, Ροδίτης επιθετικό δίδυμο σε ένα 3-5-2. Μετά το γκολ που δέχθηκε ο Μαγνησιακός στο 10’, ο Ξιώνης έπαιξε ως δεξί στόπερ και ο Λάμπος πήγε στα χαφ.

Από το 46’ και μετά η ενδεκάδα του Μαγνησιακού διαμορφώθηκε ως εξής: στην άμυνα ήταν οι Δημητριάδης, Σιάτρας, Γαλανόπουλος και Θ. Παπαδόπουλος, Λάμπος, Λούρος και Ψιάνος στο κέντρο και στην επίθεση οι Χριστίδης, Βουρδάκης και Βλάχος.

Για την Αγία Αννα ο Φαγέ ήταν ο τερματοφύλακας, Σουγκάρης, Καλαμίδας (πλάγιοι μπακ) Χολέβας, Ρόκας (στόπερ) στην άμυνα, ενώ οι Αργύρης, Βέργος αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Ο Πετράκος ήταν δεκάρι, οι Σέττος (δεξιά) και Κορέτα (αριστερά) οι εξτρέμ, ενώ ο Παπαδημητρίου ο φορ.

Οι φάσεις στο πρώτο μέρος

Στο 23’ διαγώνια βαθιά μπαλιά του Σούγκαρη από τα δεξιά στ’ αριστερά είχε αποδέκτη τον Κορέτα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το αριστερό σουτ που πέρασε λίγο άουτ από το απέναντι δοκάρι.

Ωστόσο, στο 10ο λεπτό ο Πετράκος από καλύτερη θέση στο τετ-α-τετ με τον Ράπτη ήταν πιο εύστοχος, με τον τερματοφύλακα του Μαγνησιακού να βρίσκει την μπάλα, αλλά να μην μπορεί να αποτρέψει την πορεία της στα δίχτυα, για να γίνει έτσι το 0-1.

Την ασίστ στο γκολ έβγαλε ο Παπαδημητρίου, που απέδειξε ότι δεν ξέρει μόνο να σκοράρει, αλλά και να δημιουργεί.

Στο 31’ η κεφαλιά του Ξιώνη δεν είχε μεγάλη δύναμη μετά από κόρνερ και μπλόκαρε εύκολα ο Φαγέ, ενώ στο 35’ οι γηπεδούχοι, έστω και από … σπόντα απείλησαν, με την μπάλα να πηγαίνει προς την εστία, αφού ακούμπησε στο σώμα του Λούρου, ωστόσο ο Ρόκας πρόλαβε να διώξει σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Ενδιάμεσα, στο 33’, ο Σέττος έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, αφού έκανε λίγο έξω από την περιοχή ένα πολύ κακό τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα πολύ άουτ, τη στιγμή που η εστία ήταν άδεια από τερματοφύλακα. Κι αυτό γιατί ο Ραπτής είχε βγει μακριά από το τέρμα του να διώξει με τις γροθιές, κάτι που έκανε τελείως άτσαλα, τροφοδοτώντας ουσιαστικά τον επιθετικό της Αγίας Αννας, ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε το … δώρο.

Οι φάσεις στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο 45λεπτο η Αγία Αννα «κάθισε» πάνω στο προβάδισμά της και ενδιαφέρθηκε μόνο να το διατηρήσει, ενώ ο Μαγνησιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά μέχρι την ισοφάριση είχε λιγοστές φάσεις.

Στο 57’ ο Ψιάνος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Φαγέ με ένα μακρινό φάουλ που εκτέλεσε συρτά, αλλά ο γκολκίπερ της Αγίας Αννας ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε.

Στο 63ο λεπτό ο Χριστίδης, που είχε αλλάξει αμοιβαία πλευρά με τον Βουρδάκη, βγήκε σε θέση βολής σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής και έκανε το σουτ αμαρκάριστος, αλλά ο Φαγέ μπλόκαρε σε μία πολύ καλή στιγμή για τον Μαγνησιακό.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν, χωρίς να δημιουργούν φάσεις, αλλά στο 86’ μίλησε η κλάση του Βλάχου. Μετά από συρτή πάσα του Δημητριάδη ο φορ του Μαγνησιακού λίγο έξω από την περιοχή γύρισε το σώμα του και με ασύλληπτο δεξί σουτ στο αριστερό παραθυράκι πέτυχε ένα φοβερό γκολ και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Μαγνησιακός βρήκε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Βλάχος στο 90’+2’ βγήκε σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής και τσίμπησε την μπάλα προ του εξερχόμενου Φαγέ, ο οποίος τον ανέτρεψε, με τον φορ του Μαγνησιακού να ματώνει στο πρόσωπο από τη σύγκρουση. Το πέναλτι που έδωσε αμέσως ο Τασιόπουλος μετέτρεψε σε γκολ στο 94′ ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, δίνοντας την πρόκριση με μία σπουδαία ανατροπή στην ομάδα του, με τον σκόρερ να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία, στην οποία έπεσε σωστά ο Φαγέ, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-1.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Ταχτιντής): Ράπτης, Δημητριάδης, Γαλανόπουλος, Λάμπος, Κρανιάς (46’ Ψιάνος), Παπαδόπουλος Θ., Ξιώνης (46’ Σιάτρας), Χριστίδης (65’ Σιώμος), Λούρος (78’ Λουκάι), Βλάχος, Ροδίτης (46’ Βουρδάκης)

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ (Αθανασιάδης): Φαγέ, Σουγκάρης (63’ Χατζητρακόσιας), Καλαμίδας, Χολέβας, Ρόκας, Αργύρης, Κορέτα (85’ Πολύζος), Βέργος (81’ Ζαρίφης), Πετράκος (63’ Παπαδήμος), Σέττος (63’ Τσελεπής), Παπαδημητρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου