ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Γιορτή το ματς με τον ΠΑΟΚ»

γιορτή-το-ματς-με-τον-παοκ-913092

Ως γιορτή χαρακτήρισε το ματς με τον ΠΑΟΚ, που θα γίνει την επόμενη Κυριακή στις 19.00 για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λιγκ 1, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Μιλώντας στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει όσα εισιτήρια θέλει, ενώ ζήτησε να μην γίνει το παραμικρό επεισόδιο, για να μην εκτεθεί και ο ίδιος. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των πολύ καλών σχέσεων που έχουν ο Βόλος με τον ΠΑΟΚ πριν το κυριακάτικο παιχνίδι θα υπάρχει ένα τουρνουά στο βοηθητικό γήπεδο του Πανθεσσαλικού με ομάδες από την ακαδημία και των δύο συλλόγων για τις ηλικίες Κ12, Κ13, Κ14, που θα διεξαχθεί από τις 15.00 έως τις 18.00.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου:

Για τα 5.000 εισιτήρια στον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ θα πάρει όσα εισιτήρια θέλει, όπως πήραν κι οι άλλοι. Να προσκαλέσω όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να δεχτούν τη φιλοξενία από τον Βόλο και τον δήμαρχό του, να χαρούν τον όμορφο Βόλο και να πάνε στο γήπεδο. Μην κάνουν κάποιοι ανεγκέφαλοι επεισόδια και εκθέσουν και μένα. Τους παρακαλώ μέσα από την καρδιά μου. Υπάρχει αυτή η σχέση. Είναι γιορτή. Δεν είμαστε αντίπαλοι κατ’ αρχάς. Εμείς είμαστε έξι χρόνια ομάδα. Είμαστε αντίπαλοι 90 λεπτά. Εξω είμαστε φίλοι. Όσα εισιτήρια θέλει ο ΠΑΟΚ θα τα πάρει. Εμείς δεν θα βάλουμε δύο λεωφορεία πίσω, για να πάρουμε αποτέλεσμα. Θα παίξουμε ποδόσφαιρο».

Για την πορεία του Βόλου και το τι μπορεί να κάνει στα πλέι οφ: «Είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Ο Βόλος έκανε μία πορεία εντυπωσιακή, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι πούλησε δύο παικταράδες (σ.σ. Φαν Βέερτ και Φερνάντες), που πιστεύω ότι θα παίξουν και μεγάλη μπάλα στην ΑΕΚ.

Η ομάδα είχε μία καμπή, καθώς αυτοί οι δύο ήταν το 40% της δυναμικότητας, παρόλ’ αυτά, ο Βόλος φάνηκε αξιόπιστος και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ετσι, μπαίνει στα πλέι οφ και θα διεκδικήσει με τις λίγες ελπίδες που έχει. Μην τρελαθούμε, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλα ονόματα και ο Βόλος είναι μία ομάδα έξι ετών. Μ’ αυτό που έχει κάνει, γράφει ιστορία.

Ο Αρης έχει ιστορία 100 χρόνων, με χιλιάδες φιλάθλους και θα είμαστε για κάποιο διάστημα συνδιεκδικητές. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την ομάδα μου, γιατί μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα.

Ο Βόλος με τα Γιάννινα έβαλε τον 17χρονο Τσελεμπάκη και είχε στον πάγκο κι άλλους τέσσερις κάτω των είκοσι. Αυτό συνέβη, γιατί είχαμε τέσσερις τραυματισμούς, αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε 25 ισάξιους παίκτες. Κοιτάμε να πάρουμε κάτι από παίκτες μικρών ηλικιών και ίσως βγάλουμε και ταλέντα.

Δεν ξέρω αν στο μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών θα μπορέσουμε υγιείς όλους τους παίκτες και αν γίνει αυτό, τότε θα βάλουμε δύσκολα στον Αρη».

Για το ότι δεν θα δώσει εισιτήρια στον Αρη και στα πλέι οφ: «Είναι λόγω των περσινών γεγονότων. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ ήρθαν, καταγράψαμε κάποιες μικροζημιές και τις πλήρωσαν.

Ο Αρης από πέρσι ισχυρίστηκε ότι κατέβηκαν κάποιοι από το διάστημα και πήγαμε στα δικαστήρια. Ούτως ή άλλως Αρη δεν τον λένε; Διαστημικός είναι. Τα σπάσανε όλα, δεν λέω που προσπάθησαν να χειροδικήσουν, και δεν δέχτηκαν να πληρώσουν κι αυτό είναι που χρεώνω στον Καρυπίδη. Αυτά δεν τα κάνουν οι άνδρες. Λόγω νόμου δεν θα δικαιωθώ, αλλά είναι το ηθικό κομμάτι.

Να ‘ρθει να μου πει, αν οι ζημιές είναι 40.000 ευρώ, να δώσω 35.000, να δώσω 30.000; Θα του ‘λεγα όχι; Αλλά έρχεσαι, σπάζεις και δεν το αναγνωρίζεις ανδρικά ότι οι φίλαθλοί σου έκαναν ζημιές; Αυτό δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις. Στάσου λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων. Αρης είσαι, αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα».

Για τη μεταγραφή Κούτσια: «Ο Κούτσιας ήταν του ΠΑΟΚ, τον πήραμε δανεικό. Βέβαια, ο δανεισμός ήταν μέχρι 30/6. Δικός μου ήταν ο παίκτης αυτό το διάστημα, ας είναι δανεικός. Ο ΠΑΟΚ μου τον έδωσε να με βοηθήσει και πραγματικά βοήθησε το παιδί, αλλά πιο πολύ τον βοηθήσαμε εμείς. Ζήτησε ο ΠΑΟΚ να τον δώσει με μεταγραφή. Τι να έκανα; Εγώ έχω αρχές στη ζωή μου. Αυτές είναι οι σχέσεις».

Για τους Ελληνες παίκτες: «Τρελαίνομαι για Ελληνες παίκτες. Από τον Πανιώνιο ακόμη δεν έβγαλα τον Τζιώλη, τον Μάντζιο, τον Μανιάτη, τον Σπυρόπουλο και άλλους;

Για τον Κωνσταντέλια το είχα πει το καλοκαίρι εκεί που έπρεπε να το πω, ότι έχετε δεκάρι και αν τον βάλετε να παίξει, δεν θα μείνει πάνω από ενάμιση χρόνο στον ΠΑΟΚ και θα πάει σε μεγάλο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια σ’ αυτούς που τον δούλεψαν και στον Λουτσέσκου που δεν τον έκαψε και τον έβαλε την κατάλληλη στιγμή. Να έχει υγεία, να είναι προσγειωμένος και θα δούμε μεγάλα πράγματα απ’ αυτόν. Εγώ είμαι … ερωτευμένος με τον Κωνσταντέλια.

Και με τον Τζήμα τρελάθηκα. Πήρα τον Μάκη (σ.σ. Γκαγκάτση) και του λέω «τι παικτούρα είναι αυτός;».

Για το ότι ο Κωνσταντέλιας είναι Βολιώτης: «Θα στείλω ένα γράμμα στον Σαββίδη και θα βάλω ειδικό πάσο στον Πουρλιοτόπουλο, γιατί έρχεται κάθε τρεις και λίγο στον Βόλο. Γυρίζει τις ακαδημίες και βλέπει ταλέντα. Και τώρα είχε κάνει δύο προτάσεις, αλλά τον πρόλαβα. Πήγα και τους πήρα εγώ. Παίκτες 12-13 ετών. Είπα στους γονείς τους πού θα τους πάτε στη Θεσσαλονίκη και τους κράτησα στον Βόλο.

Θα προσπαθήσουμε να κλέψουμε από τον ΠΑΟΚ τον τρόπο λειτουργίας στις μικρές ηλικίες, γιατί στις μεγάλες κλέβουν από μένα».

Για το ματς Ατρόμητος-ΑΕΚ: «Εγώ λέω ό,τι και ο Μελισσανίδης, ότι τα παιχνίδια κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Την απόφαση της δευτεροβάθμιας την ήξερα από την Παρασκευή. Εχει δίκαιο η ΑΕΚ που φωνάζει, έχει γίνει παρέμβαση. Μη ρωτάτε παραπέρα. Το σωστό είναι να πάει να διεκδικήσει το παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο. Με βάση το γράμμα του νόμου η ΑΕΚ αδικείται. Την κλέψανε. Δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τους κανονισμούς».

Εχρισε φαβορί τον Αρη για την 5η θέση

Ο Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας χθες και στο Metropolis 95.5, και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τη διεκδίκηση της 5ης θέσης, χρίζοντας φαβορί τον Αρη: «Εμείς εκπληρώσαμε τον στόχο μας, στη χειρότερη περίπτωση θα μπούμε με έναν βαθμό διαφορά με τον Άρη και θα διεκδικήσουμε τις λίγες πιθανότητες μας για την 5η θέση. Έχουμε τεράστια προβλήματα, αν είχαμε την ομάδα του καλοκαιριού, θα είχαμε 7 βαθμούς διαφορά, αλλά δεν αμφισβητώ τον Άρη. Είναι το φαβορί, έχει ιστορία. Εμείς είμαστε μία ομάδα μόνο λίγων χρόνων».

Για το ότι πολλοί θεωρούν ότι ο Βόλος θα ξεφουσκώσει η ομάδα: «Δεν ξεφουσκώσαμε τόσες αγωνιστικές. Ποδόσφαιρο δεν μαθαίνεις μεγάλος, αλλά σε μικρή ηλικία. Εμείς δώσαμε τόσα χρόνια τους καλύτερους μας παίκτες και πετύχαμε τον στόχο των πλέι οφ με κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο».

Για τον Τζίμα: «Πριν δυο μήνες είπα δώστε μου τον Τζίμα να τον βγάλω πρώτο σκόρερ και πάρτε τον μετά».

Για τον Κούτσια: «Ο Κούτσιας είναι μεγάλο ταλέντο, με περιθώριο βελτίωσης αλλά επηρεάζεται από τον θείο του και τον πατέρα του, είναι για κανένα μαντρί να πάνε. Από πού να ξέρουν ποδόσφαιρο; Τον επηρέασαν και στον Βόλο, όταν είχε έρθει, αλλά θα τους συμβούλευα να είναι μακριά του ποδοσφαιρικά γιατί του κάνουν κακό».

Τάχατος: «Γκολ ψυχολογίας για μένα»

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε και ο Τάχατος, ο σκόρερ στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος σχολίασε το γκολ που σημείωσε: «Πέτυχα ένα πολύ ωραίο γκολ. Μόλις ήρθε η μπάλα στο κεφάλι μου ήμουν σίγουρος ότι θα σκοράρω. Χάρηκαν πολύ οι δικοί μου αλλά και εγώ, γιατί ήταν ένα γκολ ψυχολογίας για μένα».

Για τους στόχους του Βόλου: «Εδώ που φτάσαμε ο στόχος μας είναι η Ευρώπη. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι με όσα έχουμε πετύχει ως τώρα».

Για την αναμέτρηση του Βόλου με τον ΠΑΟΚ, την πρώην του ομάδα: «Εύχομαι τα καλύτερα στον ΠΑΟΚ. Τώρα θα τους αντιμετωπίσουμε. Το παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερο για μένα. Ήμουν 12 χρόνια στις ακαδημίες δεν είναι και λίγα. Ήταν δύσκολη η αρχή, όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ, όμως τώρα έχω βρει τα πατήματά μου».

Για τον Κωνσταντέλια και τον Τζίμα: «Για τον Γιάννη τι να πω. Το παιδί είναι ταλεντάρα, βλέπουμε όλοι τι κάνει μέσα στο γήπεδο. Τον Τζίμα δεν τον πρόλαβα, αλλά του εύχομαι και αυτού τα καλύτερα».

Με λιγότερα προβλήματα

Ο Βόλος είχε χθες ρεπό και σήμερα Τετάρτη οι παίκτες επιστρέφουν στις προπονήσεις. Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα την τελευταία στιγμή προέκυψαν και άλλα προβλήματα και ουσιαστικά οι διαθέσιμοι παίκτες ήταν 17, καθώς ο Ντέλετιτς είχε γαστρεντερίτιδα και ο Γκάγκι ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις, αλλά αμφότεροι εκτιμάται ότι δεν θα έχουν πρόβλημα συμμετοχής με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή.

Σίγουροι απόντες θα είναι ο τιμωρημένος Σιέλης, που θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του λόγω επτά κίτρινων καρτών, και ο τραυματίας Μπαριέντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου