ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«150.000 ευρώ από κάθε δυνατή πηγή»

150-000-ευρώ-από-κάθε-δυνατή-πηγή-916770

Η ειδική επιτροπή της SL2, στην οποία μετέχει και ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου, ανακοίνωσε ότι, αν εξασφαλίσει 150 χιλιάδες για κάθε ομάδα από κάθε δυνατή πηγή, τότε θα τεθεί αυτομάτως ζήτημα παραίτησης του Λεωνίδα Λεουτσάκου από την προεδρία της Λίγκας.

Από τη μεριά του, ο νυν πρόεδρος της SL2 δήλωσε ότι θα αποχωρήσει, μόνο αν έρθουν 5.1 εκατ. ευρώ από το Στοίχημα, ενώ τα μέλη της Επιτροπής από την πλευρά τους τονίζουν ότι η επιτροπή συστάθηκε κατόπιν αδυναμίας της διοίκησης να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους.

Ακόμη, γίνεται ξεκάθαρα αναφορά στην ανάγκη άμεσης επιστροφής στην αγωνιστική δράση, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου να επαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Πάντως, το να παραιτηθεί ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δεν είναι και το πλέον εύκολο, αφού έχει καταφέρει να αλλάξει το καταστατικό πριν δύο χρόνια, μετατρέποντας τη διετή του θητεία σε τετραετή, μία απόφαση με την οποία είχε διαφωνήσει η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, που ήταν μία από τις πέντε ΠΑΕ που είχαν μειοψηφήσει, ενώ για να κατατεθεί πρόταση μομφής χρειάζονται να συναινέσουν τα 3/4 των μελών της SL2, κάτι που φαίνεται ανέφικτο.

Επίσης, σχολιασμού χρήζει και το γεγονός ότι οι ομάδες της SL2 πλέον από τα 250.000 ευρώ που ζητούσαν από τη φορολόγηση του στοιχήματος, «βολεύονται» πλέον και με τα 150.000 ευρώ, από τα 70.000 ευρώ που τις δίνει ο Αυγενάκης, έχοντας στο μυαλό τους ότι η Βουλή ίσως κλείσει το πρώτο δεκαπενθήμερο Μαρτίου, αν προκηρυχθούν εκλογές, και μπορεί, ενώ κάνουν μία δυναμική διαπραγμάτευση, να μην πάρουν και τίποτα!

Πάντως, υπάρχουν και ΠΑΕ που είναι υπέρ της συνέχισης της αποχής, αλλά προσπαθούν όλοι να κινούνται σε μία ενιαία γραμμή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ειδικής Επιτροπής: «Με μοναδικό γνώμονα την αναγκαιότητα άμεσης επιστροφής των ομάδων της Super League 2 στα γήπεδα και με την καθολική παραδοχή απ’ όλες τις ΠΑΕ-μέλη του Συνεταιρισμού μας ότι ποδοσφαιριστές, προπονητές, εκατοντάδες εργαζόμενοι και χιλιάδες φίλαθλοι δεν αντέχουν και άλλες μέρες απραξίας, όπως τις 20 μέρες που έχουν προηγηθεί, η Επιτροπή μας, η οποία συστάθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Λίγκας, έχει να φέρει εις πέρας μία και μόνη αποστολή: Να αρχίσει ξανά να παίζεται ποδόσφαιρο στη Super League 2, σε συνθήκες που θα επιτρέπουν τη βιωσιμότητα όλων των ομάδων και το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον των παικτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League 2 την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, συμφωνήθηκαν ομόφωνα τα εξής:

1) Κύριο μέλημα της Επιτροπής μας είναι η άμεση εξασφάλιση πόρων ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΗΓΗ, ώστε να ανέλθει η οικονομική ενίσχυση στο συνολικό ποσό των 150.000 ευρώ για κάθε μία από τις 24 ΠΑΕ, που πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις και τα κριτήρια χρηματοδότησης, τα οποία θέτει το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

2) Η συγκεκριμένη Επιτροπή συστήνεται κατόπιν της αδυναμίας της νυν διοίκησης να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους εκείνους που είναι απαραίτητοι για τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της κατηγορίας.

3) Σε περίπτωση που η Επιτροπή μας καταφέρει να εξασφαλίσει τα παραπάνω έσοδα, τίθεται αυτομάτως ζήτημα παραίτησης του προέδρου της Λίγκας, κ. Λεουτσάκου, με τον ίδιο μάλιστα να συμφωνεί στη συγκεκριμένη προοπτική κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κάτι που μπορεί να αποδειχτεί από τα πρακτικά που τηρήθηκαν.

4) Η Επιτροπή μας ξεκινά ήδη επαφές για συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς και ευελπιστεί ότι άμεσα θα είναι σε θέση να φέρει εις πέρας με επιτυχία την εξαιρετικά κρίσιμη αποστολή που της έχει ανατεθεί.

Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Αρης Παλτόγλου (ΠΑΕ Αιγάλεω), Βίκτωρ Τσιολέκας (Athens Kallithea), Δημήτρης Παπαδημητρίου (Αναγέννηση Καρδίτσας), Αλέξης Παπακωνσταντίνου (Νίκη Βόλου), Αντώνης Ροκάκης (ΠΑΕ Χανιά)».

Η απάντηση του προεδρείου της SL2

Η ανακοίνωση της Ειδικής Επιτροπής και οι δηλώσεις του Αντώνη Ροκάκη, που υποσχέθηκε 150.000 ευρώ σε κάθε ομάδα και μάλιστα από κάθε δυνατή πηγή, άρα όχι μόνο από το στοίχημα, δεν έμειναν αναπάντητες από το προεδρείο της Super League 2, που αναφέρει σε δική του ανακοίνωση ότι ήταν υπέρ της επιστροφής στο γήπεδο, όμως ο μεγαλομέτοχος των Χανίων εισηγήθηκε την αναστολή, για να φέρει έσοδα από το Στοίχημα.

Αναλυτικά:

«ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2 ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ:

Το Δ.Σ. της Super League 2 κατά τη συνεδρίασή του στις 22.2.2023 έλαβε συγκεκριμένη απόφαση, που ήταν η συνέχιση της αναστολής διεξαγωγής του πρωταθλήματος (παρά την εισήγηση του προεδρείου για άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος με σκοπό τη συνέχιση του διαλόγου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, όπως ο ίδιος είχε απαιτήσει), αφού πείστηκε από την εισήγηση του κ. Ροκάκη για την αναστολή του πρωταθλήματος, που έθεσε ως προαπαιτούμενο, για να έρθει σε επαφή με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, με σκοπό να φέρει έσοδα της τάξεως των 150.000 ευρώ από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης του αθλητισμού μέσω της φορολόγησης των κερδών των παιχτών των τυχερών παιγνίων.

Ασφαλώς και τα πρακτικά είναι στη διάθεση του καθενός και θα αναγνωστούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Η Επιτροπή έχει παραπάνω από τον χρόνο που ζήτησε και την Τετάρτη 1/3/2023 θα αναμένουμε τα αποτελέσματά της».

Μεθαύριο το φιλικό με Ηρακλή

Στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, μεθαύριο Σάββατο στις 15:00 η Νίκη θα δώσει φιλικό με τον Ηρακλή, που θα έχει διάρκεια τρία 40λεπτα, με την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να δίνει και τρίτο ματς εν μέσω της διακοπής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, προκειμένου να διατηρήσει τον αγωνιστικό της ρυθμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου