ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χωρίς δράση και πάλι η SL2, και στη νέα επιτροπή ο Παπακωνσταντίνου

χωρίς-δράση-και-πάλι-η-sl2-και-στη-νέα-επιτ-916409

Ούτε χθες βγήκε τελικά λευκός καπνός και το πρωτάθλημα της Super League 2 παραμένει σε καθεστώς «λουκέτου», παρά τις «φήμες» που ήθελαν επιστροφή των ομάδων στη δράση από την ερχόμενη Τετάρτη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στο προγραμματισμένο για χθες Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής δεν έλειψαν οι εντάσεις και η πρόταση για άμεση επιστροφή στο γήπεδο αποσύρθηκε αναγκαστικά…

Εκ μέρους της ΠΑΕ Χανιά ο Αντώνης Ροκάκης υποστήριξε πως μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα στην κάθε μία ΠΑΕ απ’ αυτά που μοίραζε η πλευρά Αυγενάκη, αρκεί να παραιτηθεί από την προεδρία της SL2 ο Λεωνίδας Λεουτσάκος!

Συγκεκριμένα ο κ. Ροκάκης υποσχέθηκε 150.000 ευρώ σε κάθε ομάδα, την ώρα που η «προσφορά» του υφυπουργού ήταν σχεδόν τα μισά.

Ο κ. Λεουτσάκος δεν παραιτήθηκε, όπως είναι φυσιολογικό, αλλά δεν θα βρίσκεται στη νεοσυσταθείσα επιτροπή, η οποία θα αναλάβει πλέον να μιλήσει με την πλευρά Αυγενάκη.

Σε αυτή θα βρίσκεται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Αλέξης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν και στην προηγούμενη και μαζί τους στις διαπραγματεύσεις θα είναι ως επικεφαλής ο κ. Ροκάκης (Χανιά) μαζί με τους Παλτόγλου (Αιγάλεω), Παπαδημητρίου (Αναγέννηση Καρδίτσας) και Τσιολέκα (Athens Kallithea).

Για την πρόταση μομφής απαιτούνταν πλειοψηφία 3/4, η οποία δεν συγκεντρώθηκε, αλλά πλέον εφόσον υπάρξει παραίτηση Λεουτσάκου, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε και δράση στο πρωτάθλημα, το επόμενο Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου!

H ανακοίνωση της SL2: «Ομόφωνα οι ομάδες της Super League 2 αποφάσισαν την άμεση επανεκκίνηση του διαλόγου με βραχύβια συνέχιση της διακοπής του πρωταθλήματος, εξουσιοδοτώντας νεοσύστατη ειδική επιτροπή που θα διεξάγει τις απαραίτητες επαφές με τους θεσμικούς φορείς -Υφυπουργό Αθλητισμού και Super League 1- προκειμένου να εξευρεθούν οι οικονομικοί πόροι που θα επιτρέψουν τη βιωσιμότητα των ομάδων και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματός μας».

Οπως τονίστηκε, η επιτροπή θα προχωρήσει σε όλες τις δυνατές ενέργειες, προκειμένου να αναδείξει την αναγκαιότητα άμεσης επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους.

Κάλεσμα του ΠΣΑΠΠ

Με επιστολή του προς τη διοργανώτρια αρχή, ο ΠΣΑΠΠ ζήτησε χθες το πρωί από τις ομάδες της Super League 2 να επιστρέψουν στα γήπεδα, για να αρχίσουν εκ νέου οι συζητήσεις με τον Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με τα χρήματα του στοιχήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο ΠΣΑΠΠ, με επιστολή του στο προεδρείο της Super League 2, καλεί τα μέλη του Συνεταιρισμού της κατηγορίας να αποδεχθούν την πρόταση του Συνδέσμου μας και να επιστρέψουν στις επίσημες υποχρεώσεις του πρωταθλήματος.

Μόλις συμβεί αυτό και με γνώμονα τα όσα αναφέρει δημοσίως ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, θα υπάρξουν άμεσα και μεταξύ τους συνομιλίες, με σκοπό να διευθετηθεί το μείζoν θέμα της τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 620241/21-12-21 ΚΥΑ που εξεδόθη σε εφαρμογή του Ν 4764/20 άρθρου 79».

«Φέρτε 5.1 εκατ.

και πάω σπίτι μου»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος με δήλωσή του στο Flnews διέψευσε πως ζητήθηκε η παραίτησή του από την προεδρία της διοργανώτριας αρχής. «Κανείς δεν ζήτησε την παραίτησή μου», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Μόνος μου είπα ότι όποιος φέρει 5.1 εκατ. ευρώ, εγώ την άλλη μέρα θα πάω σπίτι μου. Τα 5.1 εκατ. όμως να είναι από το Στοίχημα και με το 17% των εσόδων, όχι από χορηγία!».

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, μάλιστα, τόνισε ότι: «Αποσύραμε την πρόταση για επανέναρξη, γιατί ο Ροκάκης έθεσε προϋπόθεση να μην επανεκκινήσει το πρωτάθλημα». Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πώς η νεοσύστατη επιτροπή θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Λευτέρη Αυγενάκη, τη στιγμή που ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει πει: «Γυρίστε στο γήπεδο και θα συζητήσουμε αμέσως». Όπως γίνεται κατανοητό, ο Λεουτσάκος δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί, εάν ο Ροκάκης φέρει το ποσό των 3.6 εκατ. ευρώ (150 χιλιάδες για 24 ΠΑΕ) και θα το πράξει μόνο εάν ο Αυγενάκης δώσει τα 5.1

εκατ. που προέβλεπε η ΚΥΑ.

Στη Θεσσαλονίκη η Νίκη

Στη συνέχεια της αγωνιστικής «απραξίας» η Νίκη Βόλου μετά το Αλκαζάρ θα επισκεφθεί το ερχόμενο Σάββατο (25/2) το Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, όπου θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τον Ηρακλή, τον οποίο νίκησε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος πριν τη διακοπή. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα έχει διάρκεια τρία 40λεπτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου