ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επέστρεψε στο σπίτι του και στις νίκες ο Ρήγας Φεραίος

επέστρεψε-στο-σπίτι-του-και-στις-νίκες-641433

Επιστροφή στις επιτυχίες με την τρίτη σερί νίκη στο Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου για το Ρήγα Φεραίο που χάρις σε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο επικράτησε 2-0 του Τηλυκράτη Λευκάδας και πήρε βαθμολογική ανάσα στο 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής αλλά κυρίως μια νίκη ψυχολογικής σημασίας,

Τα γκολ των κυανόλευκων στην αναμέτρηση που διεξήχθη για την 10η αγωνιστική στον 2ο όμιλο σημείωσαν οι Γκίκας και Σέττος, που αμφότεροι έφτασαν τα πέντε γκολ.

Μετά τη Νίκη Βόλου και τον Απόλλωνα Λάρισας, χθες ήταν η σειρά του Τηλυκράτη να γνωρίσει την ήττα στο Βελεστίνο, με το σύνολο του Λάκη Μπακάλη, να αφήνει πίσω την ήττα από την Ιστιαία, στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης.

Το «τυχερό» ημίχρονο για το Ρήγα ήταν και το πρώτο, στο οποίο πέτυχε νωρίς τα δύο γκολ που του εξασφάλισαν το τρίποντο της νίκης. Οι Βελεστινιώτες άνοιξαν το σκορ στο 19’ όταν ο Κυπτίου βρήκε τον Γκίκα, που με όμορφη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Κι ενώ οι πανηγυρισμοί δεν είχαν κοπάσει, ήρθε το δεύτερο τέρμα, όπου και πάλι ενεπλάκη ο Κυπτίου. Ο μέσος του Ρήγα επιχείρησε στο 26’ ένα σουτ, με τον τερματοφύλακα του Τηλυκράτη να αποκρούει ασθενώς. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σέττος έγινε κάτοχος της μπάλας και από κοντά πέτυχε το γκολ, που ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 2-0.

Επειτα χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες για το Ρήγα, με τους Σέττο στο 30’ και Γεωργατζή στο 37’, τα σουτ των οποίων δεν βρήκαν στόχο, με τους φιλοξενούμενους στη μοναδική καλή τους ευκαιρία να απειλούν με το σουτ του Μακρυγιάννη στο 38’, το οποίο όμως μπλόκαρε ο Παπαγιάννης.

Στο επόμενο λεπτό, ο Ζαχαράκης με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ έως και τη λήξη του ημιχρόνου, χάθηκαν ευκαιρίες και πάλι με τον Κυπτίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Τηλυκράτη παρουσιάστηκαν καλύτεροι, ωστόσο, ο Ρήγας με σωστή διαχείριση του παιχνιδιού, κράτησε το 2-0. Στο 54’ ο Παπαγιάννης απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Κτενά, ενώ ο πορτιέρο του Ρήγα στο 71’ απέκρουσε απευθείας σουτ του Ιασωνίδη.

Για τους Βελεστινιώτες, διπλή ευκαιρία σημειώθηκε τόσο στο 60’ με τους Χατζηαθανασίου και Χίσα, όσο και στο 64’ με το σουτ του Κυπτίου να φεύγει άουτ. Μοναδικό άσχημο γεγονός για το Ρήγα είναι ότι Σπαθής και Κυπτίου αντίκρισαν κίτρινη κάρτα που είναι η 4η και έτσι θα χάσουν το εκτός έδρας παιχνίδι με την Πύδνα Κίτρους.

Μέσω ανακοίνωσης του Ρήγα Φεραίου γίνεται γνωστό πως ο Γιάννης Ζαχαράκης αποχωρεί από την ομάδα του Βελεστίνου, η οποία ευχαριστεί τον 26χρονο επιθετικό για την προσφορά του.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ – ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ 2-0

Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου

Σκόρερ: (19’ Γκίκας, 26’ Σέττος)

Διαιτητής: Συμεωνίδης (Πιερίας)

Βοηθοί: Βρούζος, Θεοδώρου (Πιερίας)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Μπακάλης) Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Λάμπρου, Αλεξίου, Γεωργατζής, Κιπτίου (80’ Τσελεπής), Ζαχαράκης (58’ Χύσα), Γκίκας, Σέττος (75’ Τζοβάρας)

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: (Παντζιαράς) Καραγκούνης, Βρετός, Καταγής, Μπουρδούβαλης, Ιασωνίδης, Πολυχρονάκης, Ορφανός (56’ Περιστέρης), Κτενάς (56’ Βασιλείου), Σιδέρης, Μακρυγιάννης, Κοντογιάννης (73’ Τοντόροφ)

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου