ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο Ελσίνκι ο ακούραστος Στέργιος Σιούτης

στο-ελσίνκι-ο-ακούραστος-στέργιος-σιο-462726

Ο ακούραστος Στέργιος Σιούτης συμμετείχε ως μαραθωνοδρόμος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2004 στην Αθήνα και είναι ένα από τα πολλά άτομα με προβλήματα όρασης.

Ομως, ο ίδιος δεν επέτρεψε ποτέ σε αυτή τη λεπτομέρεια να μπει εμπόδιο στον δρόμο του. Έχει λάβει μέρος σε πληθώρα μαραθωνίων σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Ιαπωνία, καθώς και σε Πανελλαδικούς, Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες.

Με καταγωγή από το Νεοχωράκι Αλμυρού, ο 60χρονος αθλητής, έχοντας για συνοδό τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Σωτήρη Κωσταρέλλο, θα δώσει το «παρών» στην εκκίνηση του Μαραθωνίου του Ελσίνκι μεθαύριο Σάββατο.

Η πανδημία έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στον αθλητισμό παγκοσμίως, με στάδια χωρίς φιλάθλους, ακύρωση Μαραθωνίων στους οποίους συμμετείχαν χιλιάδες δρομείς.

Τελευταία ενεργή χρονιά για τον ίδιο ήταν το 2019. Ο Στέργιος Σιούτης συμμετείχε σε τρεις Μαραθωνίους, ξεκινώντας στην αρχαία Ολυμπία, όπου και κατέκτησε την τρίτη θέση στην ηλικιακή κατηγορία 55-59 ετών, με συνοδό τον Ιωάννη Ψαρρά και στη συνέχεια στο Κέιπ Τάουν, όπου πέτυχε τον στόχο να τρέξει Μαραθώνιο σε πέντε ηπείρους έχοντας ήδη τρέξει στο παρελθόν σε τέσσερις με συνοδό τον Βασίλη Πιπέρη, για να ακολουθήσει στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας με τον ίδιο συνοδό o οποίος ήταν ο 16ος μαραθώνιος στην κλασσική διαδρομή και ο 42ος σε όλο τον κόσμο.

Ο Στέργιος Σιούτης με δήλωσή του θέλησε να ευχαριστήσει, εκτός από τον Σωτήρη Κωσταρέλλο, ο οποίος τον βοήθησε στη βασική προετοιμασία και τους άλλους συνοδούς, τους Ιωάννη Ψαρρά, Γιώργο Σκούρα, Παύλο Διακουμάκο, Μαρία Σταμούλη και τον γιο του Σπύρο Σιούτη.

Τέλος, ευχή του κ. Σιούτη είναι να ξαναρχίσουν να διοργανώνονται σε κλίμα ελευθερίας και χωρίς τον φόβο της πανδημίας μαραθώνιοι με χιλιάδες δρομείς όπως και τα προηγούμενα χρόνια πριν την έναρξη της τελευταίας.

Σε πολλές περιπτώσεις οι δρομείς αφιερώνουν κάπου τον αγώνα που τρέχουν. Ο Στέργιος Σιούτης και ο συνοδός του θα ήθελαν να αφιερώσουν τον αγώνα αυτό στους εργαζόμενους στην υγεία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας, στους εργαζόμενους στις δομές πρόνοιας οι οποίοι εργάζονται υπό την πίεση και των συνθηκών του covid-19, και στους πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες την τελευταία περίοδο.

Τέλος, για το ταξίδι στη Φινλανδία ευχαρίστησε θερμά τον χορηγό «Aσφάλειαι MINETTA», χωρίς την υποστήριξη του οποίου δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ακόμη ένα μεγάλο αθλητικό δρώμενο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου