ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βόλτα ζωής για τον μικρό Γιωργάκη

βόλτα-ζωής-για-τον-μικρό-γιωργάκη-463731

Από τα Τρίκαλα στον Βόλο με ποδηλάτη – οδηγό τον Αγγελο Κριτσιώτη

Δάκρυα χαράς, συγκίνηση, χειροκρότημα, χαμόγελα και ένα μεγάλο μπράβο. Αυτά ήταν μερικά από τα χιλιάδες συναισθήματα, που βίωσαν ο μικρός Γιωργάκης με οδηγό τον άγγελο του, τον Αγγελο Κριτσιώτη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μία βόλτα με το ποδήλατο. Αυτό ήταν το όνειρο για το 10χρονο παιδί από τα Τρίκαλα, που από τη μέρα που γεννήθηκε μάχεται, παλεύει και αγωνίζεται να μείνει στη ζωή. Τη βόλτα την πραγματοποίησε. Από τα Τρίκαλα στον Βόλο, μαζί με τον Αγγελο Κριτσιώτη, ο οποίος διαδίδει το μήνυμα της ΦΛΟΓΑΣ, όπου σταθεί, όπου βρεθεί και όπου ποδηλατεί. Του το είχε τάξει άλλωστε του μικρού. Μαζί θα πάνε τη μεγαλύτερη βόλτα. Και χθες μετά από ένα χρόνο προσμονής οι δύο τους τα κατάφεραν. Αγγελος και Γιώργος έφτασαν στον Βόλο με χαμόγελα. Η αγάπη του κόσμου τους έκανε να λυγίσουν. Δάκρυσαν και οι δύο και μαζί τους όσοι βρέθηκαν να χειροκροτήσουν και να απαθανατίσουν τη στιγμή με τα κινητά τους τηλέφωνα. Φίλοι, συγγενείς και περαστικοί είπαν «μπράβο» στα παιδιά που μοιράστηκαν το ποδήλατο και την αγάπη για ζωή.

Ο Αγγελος Κριτσιώτης ποδηλάτης της Νίκης Βόλου δεν άντεξε μετά τον τερματισμό και λίγο πριν «σπάσει» ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το αν κουράστηκε: «Όχι. Βγάλαμε τη διαδρομή με καλή ψυχολογία και όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Μ’ αυτό το παιδί δεν μπορείς να καταλάβεις κούραση. Ο Γιωργάκης είναι νικητής. Μετά από οκτώ χρόνια βγαίνει από το αμαξίδιο και είμαστε εδώ μαζί και κάναμε τη διαδρομή Τρίκαλα-Βόλος.

Πριν έναν χρόνο τον συνάντησα στον γύρο της Θεσσαλίας. Εκεί τον πήρα αγκαλιά για πρώτη φορά. Ήθελε να κάνει βόλτα, αλλά δεν μπορούσε. Του υποσχέθηκα ότι θα γυρίσω και θα πάμε αυτή τη βόλτα. Ήρθε η ώρα να φτάσουμε στην παραλία, να έρθει ο κόσμος να τον υποδεχθεί και να χαρούμε όλοι διπλά» για να προσθέσει: «Στηρίζουμε τη Φλόγα, στηρίζουμε αυτά τα παιδιά. Δεν τα αφήνουμε μόνα. Κανένα παιδί μόνο του. Όλοι μαζί μπορούμε».

Εκ μέρους της Φλόγας Μαγνησίας η Ντίνα Τριανταφύλλου επεσήμανε σχετικά με το ποδηλατικό εγχείρημα: «Προετοιμάζαμε αυτό το εγχείρημα από πέρσι, όταν ο Άγγελος έκανε τον γύρο της Θεσσαλίας. Εκεί βρίσκονταν υποστηρικτικά η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και η Φλόγα Μαγνησίας. Ο μικρός Γιώργος κατάγεται από τα Τρίκαλα, ενώ η μητέρα του είναι εκπρόσωπος της Φλόγας εκεί. Εμείς γνωρίζαμε τον Γιωργάκη και το ότι ακολουθεί κανονικά τη θεραπεία του βρισκόμενος στην αγκαλιά της Φλόγας. Στα Τρίκαλα τον γνώρισε και ο Άγγελος, με αποτέλεσμα να παθιαστεί και να πει ότι θα κάνει μια προσπάθεια να τον βγάλει από το καροτσάκι.

Ο Γιώργος είναι πολύ εκφραστικό παιδί και ήθελε πάρα πολύ να απελευθερωθεί από το αναπηρικό αμαξίδιο. Ο μικρός είναι εκστασιασμένος με όλη την προσπάθεια που βλέπει γύρω του και θεωρώ ότι αξίζει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αν και έγινε σε δύσκολες συνθήκες μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Γιωργάκης είναι 10 ετών και η διάγνωση για όγκο εγκεφάλου έγινε όταν ήταν τριών. Τότε υποβλήθηκε σε επέμβαση, η οποία δεν ήταν επιτυχημένη, αλλά ευτυχώς βρίσκεται εν ζωή. Εμείς στη Φλόγα λέμε ότι έστω κι αν έχουμε ένα κομμάτι του παιδιού μας, εμείς θα παλέψουμε να γίνει καλά».

  • Μετά την άφιξη τιμητική πλακέτα εκ μέρους της Φλόγας επέδωσε στον Αγγελο Κριτσιώτη ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και εκ μέρους του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Βόλου στον μικρό Γιωργάκη ο Κώστας Κυριαζής.
  • Με στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα η ποδηλατική διαδρομή ξεκίνησε χθες από τα Τρίκαλα στις 13:00 και έφτασε στην παραλία του Βόλου στις 19:30, με συνοδεία του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και του Βασίλη Ηλιόπουλου, που ακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τον Αγγελο και τον μικρό Γιωργάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου