ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-457511

Μας γέμισαν «Ελπίδες»

Δείγμα θετικό για την Εθνική Ελπίδων. Παρά το 0-0 με την αντίστοιχη της Γερμανίας, η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη έδειξε όρεξη και διάθεση παίζοντας, κατά διαστήματα, σωστό ποδόσφαιρο και συμμετοχή του Αλμυριώτη Τάσου Λαγού, του ερυθρόλευκου Παύλου Μητρόπουλου και του άτυχου Γ. Κατσικά.
 
Στην φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο του Πανιωνίου στην Νέα Σμύρνη, η Ελλάδα προσπάθησε μόλις από την αρχή να πάρει τα ηνία του αγώνα. Στο πρώτο λεπτό ο Καραγκούνης τροφοδοτήθηκε σωστά και βγήκε μόνος του απέναντι στον Τραπ αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο και μετά από λίγα λεπτά, είχε σουτ στο δοκάρι ο Τάσος Λαγός. Κατά την διάρκεια του πρώτου μέρους, κι όσο ο Φορτούνης είχε κέφια, η Εθνική απειλούσε και ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι πολλές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό και οι διεθνείς μας έπαιζαν με αντεπιθέσεις. Η πίεση που ασκούσαν οι Γερμανοί δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα και δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου την ελληνική εστία.
Το συγκεκριμένο φιλικό είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον για δύο λόγους. Αρχικά, η Γερμανία κληρώθηκε στον ίδιο προκριματικό όμιλο με την δική μας Εθνική ομάδα και θα αποτελέσει το βασικό αντίπαλο της ομάδας για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2013 και δεύτερον πως στο γήπεδο βρίσκονταν αρκετοί σκάουτερ μεταξύ αυτών και της Γιουβέντους που είχαν τα μάτια τους στραμμένα στον Κώστα Φορτούνη.
Ελλάδα (Γιώργος Γεωργιάδης): Λάμπρου (67’ Κατσούλης), Αργυρόπουλος (46’ Μητρόπουλος) Σκόνδρας, Παπαδόπουλος Κ., Μανωλάς (46’ Κατσικάς, 53’ Τσουμάνης), Λαγός, Χρυσοφάκης (63’ Ταχτσίδης), Ανάκογλου, Γιάννου (75’ Τσίτας), Φορτούνης (75’ Σοϊλέδης), Καραγκούνης (46’ Βασιλόγιαννης).
 
 
 
 
 
 
 
      
Ενα αρνητικό ρεκόρ έχει κάνει φέτος η Νίκη Βόλου. Είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα σε εθνικές κατηγορίες που έχει αλλάξει μέσα σε έξι μήνες πέντε προπονητές! Τους δύο υπηρεσιακούς δεν τους περιλαμβάνουμε, αφού απλά κάλυψαν το κενό μέχρι την αντικατάσταση του πρώτου προπονητή. Βέβαια και αυτοί πρόλαβαν και κάθισαν στον πάγκο της ομάδας σε επίσημα παιχνίδια.
 
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
 
Ο Στράτος Γιδόπουλος είπε πρόσφατα ότι η Νίκη θα συνεχίσει να υφίσταται με τον Χαραλαμπίδη ή χωρίς. Θέλοντας ουσιαστικά να τονίσει ότι η προσπάθεια δεν σταματάει στην παραίτηση ενός προπονητή. Ομως πέρασαν ήδη τέσσερις και φτάσαμε στον πέμπτο. Μια ομάδα που κυνηγά την άνοδο και τον πρωταθλητισμό φυσικά και την επηρεάζει αρνητικά κάθε αλλαγή στον πάγκο.
Πάντως ο Απόστολος Χαραλαμπίδης που είχε αρχίσει να κερδίζει πόντους στην εκτίμηση των οργανωμένων φιλάθλων και όχι μόνο, η αλήθεια είναι ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση. Υποσχέσεις που δεν έγιναν πραγματικότητα τον ανάγκασαν σε παραίτηση και φυσικά έχει ευθύνη και η διοίκηση για το γεγονός αυτό, ωστόσο «έπεσε στα μάτια» όλων, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το όλο θέμα. Ο Χαραλαμπίδης ουσιαστικά είναι ο μόνος που έφυγε από μόνος του, ενώ τον ήθελαν στη Νέα Ιωνία, τόσο η διοίκηση, όσο και οι οπαδοί. Οι υπόλοιποι προπονητές δεν παραιτήθηκαν ουσιαστικά, αλλά τους ανάγκασαν να παραιτηθούν ή τους απέλυσαν. Ο Χόρχε Μπάριος που ξεκίνησε στον πάγκο φαινόταν «λίγος» για τους φιλάθλους που δεν του έδειχναν εμπιστοσύνη και μόνος του αποφάσισε να δηλώσει παραίτηση, βλέποντας το εναντίον του «ρεύμα», ο Αρμάντο Μαρέντζι που τον αντικατέστησε με δική του απόφαση ο Στράτος Γιδόπουλος, όπως φάνηκε στην συνέχεια δεν ήταν αρκετά σοβαρός για να επιληφθεί μιας τέτοιας προσπάθειας (υποστήριζε ότι δεν τον λένε άδικα μικρό Βαλβέρδε (!), αν και η Νίκη πλήρωσε σε κάποιο βαθμό την αποχώρησή του, αφού βρισκόταν σε περίοδο που έβρισκε τα «πατήματά» της.
Από κει και πέρα ο Πέντρο Πασκούλι έπεσε αρχικά θύμα της «κρίσης» που πέρασε η ομάδα τον Δεκέμβριο, αφού πάλι ο Στράτος Γιδόπουλος άρχισε τα γνωστά περί αποχώρησης του και σε ένα τέτοιο κλίμα αβεβαιότητας ο Ιταλός έφυγε για την χώρα του. Οταν ειδοποιήθηκε να επιστρέψει ένα σοβαρό ατύχημα του γιού του δεν του το επέτρεψε.
Ετσι φτάσαμε στον Απόστολο Χαραλαμπίδη. Φιλόδοξος προπονητής, που κατά γενική ομολογία έκανε πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση, αλλά κακός διαχειριστής των προβλημάτων. Αλλωστε οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα στις μικρές κατηγορίες αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και δεν διαθέτουν όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Οπως έχει η κατάσταση στη Νίκη χρειαζόταν έναν άνθρωπο σοβαρό, αρσενικό και επαγγελματία, που να μην μένει στα προβλήματα και να «κλαίγεται» γι’ αυτά βρίσκοντας δικαιολογίες, να προσπαθήσει να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια μετά την ήττα, να κρατήσει συσπειρωμένους τους ποδοσφαιριστές και να περάσει την φιλοσοφία του πρωταθλητισμού…
Ο Γιδόπουλος αποφάσισε να στραφεί σε μια εγγυημένη και δοκιμασμένη λύση από το παρελθόν. Ο Βέλικο Ντόβενταν ήρθε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Ομως μόνος του δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Χρειάζεται στην τελική της προσπάθεια για την ανατροπή η κυανόλευκη οικογένεια να είναι ενωμένη και να κοιτάξει μπροστά. Δεν χάθηκε ακόμα τίποτα. Υπάρχουν ελπίδες. Νοοτροπίες του παρελθόντος και μιζέρια ας μείνουν στο παρελθόν. Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος…
 
 
 
 
 
 
Το καλοκαίρι η επιστροφή
Δημοσιεύματα ότι ο Νίκος Ψυχογιός επιστρέφει τώρα στον Ηρακλή κυκλοφόρησαν χθες. Η αλήθεια είναι ότι οι Θεσσαλονικείς είδαν τις καλές εμφανίσεις του νεαρού και άρχισαν να «ψάχνονται». Ρώτησαν στην ΕΠΟ αν είναι δανεικός, αφού υπήρξε αλλαγή της διοίκησης και δεν γνώριζαν και πήραν θετική απάντηση. Όμως ο Ψυχογιός θα επιστρέψει στον Γηραιό με το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου και όχι τώρα όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα.
 Β.Ζ.
 
«Θα τους πείσουμε»!
Στη χθεσινή σύσκεψη του Αχιλλέα Μπέου με τους φορείς όταν εκπρόσωπος των βιομηχάνων Θεσσαλίας υποστήριξε ότι θα πείσει όλους όσοι είναι στη Μαγνησία να έρθουν να δουν τον Ολυμπιακό Βόλου στον ημιτελικό με τον Ατρόμητο, καθώς οι Λαρισαίοι δεν μπορούν να πειστούν, πήρε την αποστομωτική απάντηση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. «Μετά το καλό που θα τους κάνουμε την Κυριακή, θα τους πείσουμε να έρθουν να μας δουν και στον ημιτελικό», είπε χαριτολογώντας.
 Β.Ζ.
 
Αλλάζει ο τελικός της Ε.Π.Σ.Θ.
Από την αρχή της χρονιάς, προγραμματισμένος για τις 16 Μαρτίου, την ημέρα που δηλαδή γίνεται ο δεύτερος ημιτελικός του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ατρόμητο, ήταν και ο τελικός του κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Θ. Όπως είναι φυσικό η ημερομηνία αλλάζει.
 Β.Ζ.
 
Ψάχνονται
Ξανά ψάχνονται στη Νέα Ιωνία μήπως και καταφέρουν να εντάξουν στο δυναμικό τους κάποιον ελεύθερο ποδοσφαιριστή έως τις 14 Φεβρουαρίου. Δεν είναι όμως πολλές οι καλές επιλογές και γι’ αυτό προς το παρόν δεν υπάρχουν εξελίξεις. Πάντως η μία που εξετάζεται αφορά σε παίκτη που έχει φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ.
Αγ. Θαν.
 
Ραντεβού
Ο Δημήτρης Καραγιάννης ακόμα εξετάζει τις προοπτικές που υπάρχουν για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Ετσι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν κάποια κρίσιμα ραντεβού που θα κρίνουν το μέλλον. Και αυτά δεν θα είναι με τωρινά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου…
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Στη Λάρισα τι περιμένουν περισσότερο;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου