ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-460008

Το πιο «φτωχό» παζάρι…   

 
Όπως αναμενόταν οι ομάδες της Superleague κινήθηκαν φειδωλά στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι αποκτήσεις ποδοσφαιριστών έγιναν με τη μορφή δανεισμού, κάτι που σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι ομάδες επιβαρύνθηκαν μόνο με τους μισθούς των ποδοσφαιριστών που απέκτησαν.
 
Η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου έπεσε χθες ενώ όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ το «παζάρι» θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές.
 
Τις τελευταίες ώρες χθες έγιναν κάποιες τελευταίες κινήσεις των ομάδων με τη Λάρισα να πραγματοποιεί την τελευταία χρονικά μεταγραφή του Ιανουαρίου με την απόκτηση του Κούλιτς. Νωρίτερα ο Αστέρας Τρίπολης είχε ανακοινώσει τον δανεισμό του Παπάζογλου από τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση των Μπάχα, Ματέος, ενώ δυο προσθήκες έκαναν και οι Σέρρες.
 
Ο Φρανθίσκο Χαβίτο επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και στις πρώτες του δηλώσεις επί ισπανικού εδάφους, αποκάλυψε το «ερυθρόλευκο» μέλλον του!
 
«Ήρθα για να παίξω ένα 6μηνο στη Λα Κορούνια, όμως αν η Ντεπόρ θέλει να με κρατήσει και μετά το καλοκαίρι θα πρέπει να συνεννοηθεί με τον Ολυμπιακό με τον οποίο έχω υπογράψει συμβόλαιο το οποίο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου» είπε μεταξύ άλλων ο Ισπανός άσος που αγωνίστηκε στον Αρη από το 2006.
 
Εν κατακλείδι οι ομάδες δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη κι ενισχύθηκαν εκεί που «πονούσαν» κι έχριζαν άμεσης ενίσχυσης, με τον Παναθηναϊκό να είναι η μοναδική από τις 16 ομάδες της Superleague που δεν προχώρησε σε απόκτηση ποδοσφαιριστή.
 
 
 
 
 
 
 
  
Δεν μπόρεσε ο Ολυμπιακός Βόλου να κάνει την μεγάλη έκπληξη. Ο Ολυμπιακός Πειραιώς έδειξε ότι διαθέτει παίκτες με ποιότητα και ένα σύνολο που αποδεικνύει  ότι βρίσκεται ένα επίπεδο παραπάνω. Ηταν αναμφίβολα το καλύτερο «συγκρότημα» που πέρασε από το Πανθεσσαλικό μέχρι σήμερα. Παρ’ όλα αυτά θα προτιμούσαμε να έδειχνε ότι δεν έχει ανάγκη κανένα Καλόπουλο, ενώ λόγω της ανωτερότητάς της, η ομάδα του Πειραιά θα έπρεπε αναμφίβολα να είναι ο πρεσβευτής του FairPlay.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Θα περιμέναμε από τους Πειραιώτες να πετύχουν ένα «καθαρό» τέρμα που δεν θα άφηνε περιθώρια για αμφισβήτηση της νίκης τους. Αφού διαθέτει τέτοιους παίκτες ο Ολυμπιακός Πειραιώς και μπάτζετ ομάδας Τσάμπιονς Λιγκ δεν πρέπει να έχει την ανάγκη κατά πρώτον να πετυχαίνει τέτοιου είδους γκολ, όπως αυτό που δεν τηρήθηκε το Fair Play, ούτε να τον «σπρώχνει» ο Καλόπουλος χωρίς καμία απολύτως διακριτικότητα απέναντι σε μια νεοφώτιστη και επαρχιακή ομάδα που αποτελεί μια μικρομεσαία ΠΑΕ.  
Όπως και να ’χει η ιστορία έγραψε νίκη για το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που είπε στην συνέντευξη Τύπου ότι δεν είναι υπέρ του Fair Play και εμμέσως πλην σαφώς κάλυψε τους ποδοσφαιριστές του για το τέρμα που πέτυχαν. Είναι, δήλωσε, στην κρίση του διαιτητή…
Σύμφωνοι, η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής ανάμεσα στις δυο ομάδες. Κοιτώντας ο Βαλβέρδε στον πάγκο του σήκωσε τον Τζιμπούρ, ενώ ο Σάκης Τσιώλης είχε στην αποστολή ακόμα και παιδιά που δεν έχουν συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα. Θα περιμέναμε όμως να συμπεριφερθεί ο Πειραιάς αναλόγα με την αξία των παικτών του.
Αυτό που κρατάμε από το Πανθεσσαλικό είναι το όμορφο «κλίμα», είναι οι 20.000 φίλαθλοι στην κερκίδα, η συνύπαρξη των οπαδών που δημιούργησαν πραγματικά μια εξαιρετική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Ενα τέτοιο γήπεδο μπορεί να το χαρεί ο καθένας.
Ομως θα το χαιρόταν ακόμα περισσότερο ο κόσμος, αν η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έφευγε με μια νίκη που δεν θα άφηνε περιθώρια για αμφισβήτηση. Η απάντηση του Μπρέσκα στην μικτή ζώνη όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για το ματς, περιγράφει την πικρία που έμεινε και στους ποδοσφαιριστές… «Μίλησε ο διαιτητής», είπε ο Μάριο Μπρέσκα και έφυγε χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. Αλλωστε αυτές τις είδαμε όλοι μας, δεν χρειαζόταν και επεξήγηση.
 
 
 
 
 
 
 
Ο Μίκυ Μάους…     
Με μπλε μπουφάν που είχε στο στήθος τη φιγούρα του «θρυλικού» Μίκυ Μάους έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, Βαγγέλης Μαρινάκης! Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης πάντως είχε αλλάξει ήδη μπουφάν και φορούσε ένα κόκκινο της ομάδας του. Πάντως σίγουρα οι μικροί φίλοι του Πειραιά που τον αντίκρισαν με το πρώτο, θα τον ένιωσαν πιο κοντά τους… Πρωτοτυπεί σε όλα ο Μαρινάκης!
Αγ. Θαν.  
 
Η παραίτηση
Ο Κώστας Προβίδας αποφάσισε να μη συνεχίσει στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Μετά το παιχνίδι με την Ηράκλεια δήλωσε την παραίτησή του. Φυσικά για να φτάσει σε αυτό το σημείο κάτι προηγήθηκε. Το γεγονός ότι δήλωσε ότι δεν μπορεί να προσφέρει άλλο οικονομικά απλά δείχνει την επιφάνεια του προβλήματος που υπήρξε. Η αλήθεια είναι ότι προηγήθηκε κόντρα με τον Στράτο Γιδόπουλο που τον ανάγκασε σε αυτή του την απόφαση. Ομως ο Προβίδας πραγματικά έχει προσφέρει και σε καιρούς που δεν υπάρχουν άνθρωποι να βοηθήσουν είναι κρίμα να απομακρύνουμε ανθρώπους που έχουν σταθεί στην ομάδα…
Αγ. Θαν.  
 
Τελικά τον έδωσαν…
Δεν ήταν τελικά ότι δεν ήθελε να τον δώσει ο Αστέρας Τρίπολης το νεαρό Μπακασέτα, όπως δικαιολογήθηκε στη Νίκη. Απλά ο ποδοσφαιριστής, που είναι και διεθνής δεν ήθελε να πάει σε τόσο μικρή κατηγορία. Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι χθες ανακοινώθηκε από τον Θρασύβουλο. Η Γ’ Εθνική αποτέλεσε απαγορευτικό για κάποιες μεταγραφές που ήθελε να κάνει η Νίκη, αλλά από την άλλη χάθηκαν και παίκτες που ήθελαν να έρθουν αλλά δεν μπόρεσε η διοίκηση να τους πείσει…
Αγ. Θαν.
 
Εκλογές
Χθες αργά το βράδυ θα πραγματοποιούνταν το κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου. Τα μέλη της διοίκησης θα ζητούσαν την παραίτηση του προέδρου και να οδηγηθεί ο σύλλογος στις εκλογές, αφού δεν μπορεί άλλο να προχωρήσει έτσι. Μάλιστα υπάρχει έτοιμο διοικητικό σχήμα και οι πληροφορίες λένε ότι επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Καραγιάννης. Τα αποτελέσματα του χθεσινού συμβουλίου θα ανακοινωθούν σήμερα.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Μήπως ο Βασίλης Μποτίνος έπρεπε να βραβευθεί πριν το παιχνίδι;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου