ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς

τρίτο-μετάλλιο-για-την-ελλάδα-στους-πα-453107

Το τρίτο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες πανηγυρίζει η Ελλάδα, καθώς σήμερα Πέμπτη (26/8) ο Δημήτρης Μπακοχρήστος κατέκτησε το χάλκινο στην άρση βαρών! Ο Ελληνας πρωταθλητής που αγωνίστηκε στην κατηγορία των -54κ. πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς σήκωσε 165κ.

Λόγω σωματικού βάρους έχασε το αργυρό μετάλλιο από τον Γάλλο Μπουρλόν που σήκωσε τα ίδια κιλά, ενώ το χρυσό πήρε ο Ντεκτιράεφ από το Καζακστάν, ο οποίος σήκωσε 174κ.

Ο Μπακοχρήστος είχε πετυχημένες και τις τρεις προσπάθειές του. Η πρώτη ήταν στα 157κ., η δεύτερη στα 163κ., ενώ η τρίτη στα 165κ. που του έδωσε και μία θέση στο βάθρο, καθώς ο Αιγύπτιος Αμπντελμαζίντ σήκωσε 164κ.

Τα δύο πρώτα μετάλλια από Τριανταφύλλου και Μιχαλεντζάκη

Τα δύο πρώτα μετάλλια για την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα στο Τόκιο ήρθαν από τους Παναγιώτη Τριανταφύλλου και Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη χθες Τετάρτη (25/8).

Χρονικά, ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη δεύτερη κατηγορία της σπάθης.

Ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια, η οποία ανταμείφθηκε με το χάλκινο μετάλλιο στη δεύτερη κατηγορία της σπάθης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Τριανταφύλλου εξασφάλισε νωρίτερα την πρόκριση στον ημιτελικό, όπου γνώρισε την ήττα από τον Πολωνό Άντριαν Κάστρο με 15-9. Αντίπαλός του στον μικρό τελικό ο Μαξίμ Βαλέ, τον οποίο νίκησε εύκολα με σκορ 15-6.

Για να τα καταφέρει, έπρεπε να σημειώσει πέντε σερί πόντους, ενώ είχε ελαφρύ προβάδισμα (5-3) και με μαξιλαράκι ασφαλείας το 10-3 κατέκτησε το 95ο μετάλλιο της Ελλάδας σε παραολυμπιακούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τριανταφύλλου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ είναι ο μόνος αθλητής στην ιστορία της ξιφασκίας που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε παραολυμπιακά τουρνουά.

Ακολούθως, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των 100 μέτρων ελεύθερο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στην κατηγορία S8, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 58.73.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αυστραλός Μπεν Μπόφαμ (57.37), ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ρώσος Αντρέι Νικολάεφ με χρόνο 57.69.

Ο Μιχαλεντζάκης είχε κάνει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στα ημιτελικά.

Τέλος, μια θέση μακριά από το βάθρο βρέθηκε ο Δημήτρης Καρυπίδης στα 100μ. ύπτιο.

Στην κολύμβηση και τον τελικό των 100μ. ύπτιο S1, είχαμε ελληνική συμμετοχή με τον Δημήτρη Καρυπίδη. Ο πρωταθλητής της κολύμβησης κατέκτησε την 4η θέση στον τελικό με χρόνο 2:58.07, που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ, φτάνοντας κοντά σε ένα μετάλλιο.

Στον τελικό των S2 στα 100μ. ύπτιο αγωνίστηκε επίσης ο Αριστείδης Μακροδημήτρης ο οποίος κατέκτησε την 5η θέση με χρόνο 2:14.54 σε μία εξαιρετική εμφάνιση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου