ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δωδεκάχρονη Βολιώτισσα ασημένια στην Ευρώπη

δωδεκάχρονη-βολιώτισσα-ασημένια-στη-453283

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού ταεκβοντό πέτυχε η 12χρονη Βολιώτισσα, Ελένη Ψαρογιάννη, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών/Νέων Γυναικών και Παίδων/Κορασίδων, που άρχισε χθες στο Ταλίν στην Εσθονία και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή.

Η μικρή Βολιώτισσα, πρωταθλήτρια Ενώσεως Βορείου Ελλάδος, σε ηλικία μόλις 12 ετών, ασχολείται με το ταεκβοντό από τα 5 της χρόνια και χθες έκανε υπερήφανη την πατρίδα της, την πόλη της, αλλά και τον σύλλογο της, τον Νικόμαχο Βόλου, επιστρέφοντας με μία τεράστια διάκριση.

Η Ψαρογιάννη κέρδισε με το… σπαθί της το ασημένιο μετάλλιο, φτάνοντας αήττητη μέχρι τον τελικό, που ηττήθηκε τελικά από την Σαλίμ, αθλήτρια της Ουγγαρίας, έχοντας αποκλείσει νωρίτερα τις αθλήτριες της Λιθουανίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

Η απονομή του ασημένιου πανευρωπαϊκού μεταλλίου στην αθλήτρια του Νικόμαχου έγινε από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ταλίν.

Η πορεία μέχρι τον τελικό στην κατηγορία των -29 κιλών:

Γύρος των 16

Ψαρόγιαννη-Γιαρουλίτε (Λιθουανία) 22-10

Προημιτελικά

Ψαρόγιαννη-Ακάρ Γιαρέν (Τουρκία) 23-22

Ημιτελικά

Ψαρόγιαννη-Σάβτσουκ (Ουκρανία) 20-9

Τελικός

Ψαρόγιαννη-Σαλίμ (Ουγγαρία) 3-36

Σε ανακοίνωση του βολιώτικου συλλόγου επισημαίνεται: «Συγχαρητήρια στην αθλήτρια και την οικογένειά της. Συγχαρητήρια στους δασκάλους της για την άρτια προετοιμασία της και τους προπονητές της στην Εθνική Ομάδα. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό για τη δυνατότητα που έδωσε σε όλους τους αθλητές να αγωνιστούν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και για την πολύ μεγάλη αποστολή αθλητών καθώς και για την στήριξη προς όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου