ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παράταση ως την απόφαση ζωής

παράταση-ως-την-απόφαση-ζωής-419941

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
 
Ακόμη μια «μπερδεμένη» απόφαση πήρε χθες το Δ.Σ. της Super League για τον Ολυμπιακό Βόλου, που κέρδισε μεν χρόνο, αλλά είναι έστω και προσωρινά εκτός των 16 της μεγάλης κατηγορίας, περιμένοντας δικαίωση μόνο αν κερδίσει την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο.
Η Super League αντικατέστησε χθες τη βολιώτικη ομάδα και την Καβάλα με τους Λεβαδειακό και Δόξα στη μεγάλη Κατηγορία, αλλά αυτό δεν είναι οριστικό αφού ο Ολυμπιακός είχε κέρδη με την παρουσία του Θανάση Χαρμάνη στο Δ.Σ. της διοργανώτριας.
Το μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό ότι οι όροι του έγιναν δεκτοί και η εγγραφή των Λεβαδειακού – Δόξας έγινε προσωρινά και θα διαγραφούν σε περίπτωση θετικής απόφασης για το Βόλο από το Διοικητικό Εφετείο… με την απόφαση να είναι απόφαση ζωής για το Βόλο!
Ο Ολυμπιακός είχε χθες στα υπέρ του τη θετική απόφαση του Πρωτοδικείου του Βόλου σύμφωνα με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν ακόμα να διαγραφούν από τη Σούπερ Λίγκα πριν την απόφαση του Εφετείου και έτσι στη διοργανώτρια δεν ρίσκαραν
στο να αγνοήσουν τη δικαστική απόφαση και διαπραγματευθήκαν με τον Βόλο… που παραιτήθηκε της προσωρινής διαταγής και έθεσε τους όρους του.
Έτσι τώρα ο Ολυμπιακός περιμένει το Νοέμβριο την απόφαση της προσφυγής που έχει κάνει η ΠΑΕ στο Διοικητικό Εφετείο κατά της απόφασης της ΕΕΑ που δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής για το πρωτάθλημα.
Αν είναι θετική, η υπό αίρεση εγγραφή Λεβαδειακού και Δόξας δεν υφίσταται.
Πάντως από χθες και ως το Εφετείο… η Δόξα Δράμας και ο Λεβαδειακός είναι η «Ομάδα Α» και η «Ομάδα Β», αντίστοιχα, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας που συνεδρίασε, αλλά αυτό που απομένει είναι η Λίγκα να ορίσει τις ημερομηνίες που θα γίνουν οι αναμετρήσεις… κι αυτό μετά τις 19 Νοεμβρίου!
Έτσι οι «άγνωστοι Χ» βρέθηκαν, αλλά… δεν παίζουν
Η κλήρωση ανέδειξε ως «ομάδα Β» τον Λεβαδειακό και «ομάδα Α» την Δόξα Δράμας, ενώ στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 11 ομάδες, καθώς απείχαν οι ΠΑΟΚ, Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης.
Όσον αφορά στα αποτελέσματα της διαδικασίας, υπέρ των Λεβαδειακού/Δόξας ψήφισαν 7 (Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Εργοτέλης, Κέρκυρα), 2 ψήφισαν κατά (ΑΕΚ και Άρης), ενώ δύο λευκό (Ατρόμητος και Παναθηναϊκός).
Και πράγματι, οι ομάδες Α και Β τελικά αναδείχτηκαν, με την Λάρισα και τον Πανσερραϊκό να μένουν… εκτός και να θεωρείται δεδομένη η αντίδρασή τους. Πάντως μην βιαστεί κανείς να υποθέσει ότι όλα τελείωσαν και το πρωτάθλημα επιτέλους θα συνεχιστεί κανονικά… και χωρίς τον Ολυμπιακό Βόλου!
Αυτό δεν θα γίνει μιας και μας περιμένουν κι άλλα «επεισόδια». Οι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας δεν θα αγωνιστούν μέχρι τις 20 Νοεμβρίου και μέχρι να υπάρξει τελική απόφαση για τον Ολυμπιακό Βόλου, μιας και ακόμη εκκρεμεί η υπόθεσή του στο Διαιτητικό Εφετείο.
Στην τρίωρη διαδικασία του Δ.Σ. της Λίγκας χθες έδωσε τον «παρών» ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Θανάσης Χαρμάνης, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα υπάρξει απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο στο οποίο έχει προσφύγει η ομάδα του Βόλου.
«Κάναμε το διοικητικό συμβούλιο καθώς έπρεπε να επιλέξουμε ποια θα είναι η ομάδα Α και ποια η ομάδα Β στο πρωτάθλημα. Με ψήφους 7-2-2 αυτές θα είναι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας. Όμως θα είναι έτοιμες να παίξουν στην 10η αγωνιστική, 19 και 20 Νοεμβρίου. Θα περιμένουμε γιατί υπάρχουν σε εκκρεμότητα κάποια νομικά θέματα», δήλωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Απόστολος Παπουτσάκης.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου