ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με συγκροτημένη αισιοδοξία

με-συγκροτημένη-αισιοδοξία-419634

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
 
Με συγκρατημένη αισιοδοξία ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένει γύρω στις 10 Νοεμβρίου την απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο,  αφού εκεί και μόνο   έχει εναποθέσει πλέον τις ελπίδες του  για να αγωνιστεί  φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός που κατάφερε την περασμένη εβδομάδα να πετύχει ώστε να συζητηθεί η κύρια υπόθεσή του στο Διοικητικό Εφετείο,  αφού κέρδισε όρους από τη Σούπερ Λίγκα κατέθεσε ήδη  το υπόμνημά του και τώρα περιμένει την τελική απόφαση της Δικαιοσύνης.
Η καθοριστική απόφαση αφορά στην προσφυγή που έχει κάνει η βολιώτικη ΠΑΕ στο Διοικητικό Εφετείο κατά της απόφασης της ΕΕΑ που δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής για το πρωτάθλημα.
Αν το Εφετείο δικαιώσει τον Ολυμπιακό και ακυρώσει την απόφαση της ΕΕΑ, η Λίγκα είναι υποχρεωμένη να επαναφέρει άμεσα τους ερυθρόλευκους στη Σούπερ Λίγκα και η ομάδα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -10 βαθμούς, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.
Σε περίπτωση επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία ο Ολυμπιακός Βόλου θα έχει πολύ δύσκολο έργο και οι πιθανότητες παραμονής θα είναι περιορισμένες, όμως θα μπορεί να φτιάξει μια ομάδα, η οποία την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα έχει τις βάσεις για…να επιστρέψει …
Αν πάλι ο Ολυμπιακός «χάσει» την υπόθεση, τότε οι δικαστικές περιπέτειες του Ολυμπιακού στην Ελλάδα τελειώνουν και ο μοναδικός δρόμος δικαίωσης είναι το CAS… αλλά αγωνιστικά θα έχει τελειώσει για φέτος και αν δικαιωθεί θα επιστρέψει του χρόνου…
Αρνητικό για τον Ολυμπιακό θα είναι και αν αργήσει   η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, καθώς αν αυτό γίνει αργότερα  από τις 18 του επομένου μήνα, τότε ο Λεβαδειακός και η Δόξα θα αρχίζουν να αγωνίζονται στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα από την 10η αγωνιστική (19-20 Νοεμβρίου).
Πάντως μετά την απόφαση, αν είναι θετική και πριν τις 15 του Νοέμβρη, ο Ολυμπιακός τότε θα ζητήσει από την ΕΠΟ  έξτρα μεταγραφική περίοδο, προκειμένου ο σύλλογος να προβεί στην απόκτηση κάποιων παικτών, οι οποίοι μαζί με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ-20 που θα κληθούν να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια  θα αποτελέσουν σε πρώτη φάση την ομάδα, η οποία θα λάβει μέρος στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα.
Όσον αφορά και το CAS το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ, έχοντας στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, όσον αφορά στην απόρριψη της προσφυγής της ΠΑΕ κατά της Σούπερ Λιγκ, μετά το Διοικητικό Εφετείο θα καταθέσει προσφυγή στο CAS, υποστηρίζοντας πως στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν τηρήθηκε το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ως γνωστόν, η Εφέσεων της ΕΠΟ στο σκεπτικό της απόρριψης της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέρει πως η ΕΠΟ εκχωρεί μέρος του αυτοδιοίκητου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στον Ολυμπιακό Βόλου πιστεύουν βάσιμα πως η ΠΑΕ θα δικαιωθεί στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο, εκτός αν νωρίτερα τα νέα είναι ευχάριστα από το Διοικητικό Εφετείο και δεν χρειαστεί ο Ολυμπιακός Βόλου να υποστηρίξει την υπόθεση στο CAS.
Πάντως αυτό που προέχει είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη από το Διοικητικό Εφετείο καθώς στην περίπτωση η απόφαση του δικαστηρίου είναι θετική, τότε η Σούπερ Λίγκα θα είναι υποχρεωμένη να ανοίξει την πόρτα της στον Ολυμπιακό Βόλου και να επικυρώσει την συμμετοχή των ερυθρολεύκων στο πρωτάθλημα.
«Εφόσον το Διοικητικό Εφετείο εκδώσει θετική απόφαση και μας δικαιώσει, τότε η πράξη της ΕΕΑ ως αρνητικού περιεχομένου, αυτομάτως αποκτά θετικό περιεχόμενο. Αυτή είναι η κρατούσα άποψη στην διοικητική δικαιοσύνη, συνεπώς σε αυτή την περίπτωση θα αποκτήσουμε το δικαίωμα συμμετοχής στην Super League, χωρίς να χρειαστεί η επανεξέταση του φακέλου μας από την ΕΕΑ…» τόνισε χθες ο Θανάσης Χαρμάνης, εκφράζοντας την αισιοδοξία για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου