ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέντρα στη Super League

σέντρα-στη-super-league-350269

Η ώρα έναρξης της εφετινής Super League έφτασε και σήμερα διεξάγονται τρία παιχνίδια. Στις 19:15, Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης υποδέχονται Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η σημερινή αγωνιστική δράση ολοκληρώνεται στις 21:30, που ο πρωταθλητής Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΛ. Και τα τρία παιχνίδια θα μεταδοθούν από τα κανάλια Novasports.

Στο πρώτο παιχνίδι, στις 19:15 στα Πηγάδια, η Ξάνθη φιλοξενεί τη Λαμία. Ο Μίλαν Ράσταβατς και οι ποδοσφαιριστές του επιθυμούν να αρχίσουν με νίκη τις φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις αντιμετωπίζοντας τη Λαμία.

Οι ακρίτες στοχεύουν στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της σωτηρίας και σε μια καλή πορεία στο κύπελλο. Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, με εξαίρεση τον Σαμπανίδη που ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ξεκινά τη σεζόν με πρωταρχικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Το σημερινό παιχνίδι είναι ιστορικής σημασίας για την ΠΑΕ Λαμία, καθώς θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι που θα δώσει σε επίπεδο Α’ Εθνικής. Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, με τον Μπάμπη Τεννέ να συμπεριλαμβάνει όλους τους ποδοσφαιριστές του στην αποστολή. Εκτός αυτής έμεινε ο Βάντερσον, ο οποίος και εκτίει ποινή δύο αγωνιστικών.

Παράλληλα με την αναμέτρηση στα Πηγάδια ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι με τον Στάικο Βεργέτη και τη φετινή σεζόν στο τιμόνι, ευελπιστούν σε μια καλή πορεία και γιατί όχι και στην είσοδο στα playoffs.

Από τη μεριά των φιλοξενούμενων, αυτοί εξαιτίας της μείωσης του φετινού μπάτζετ εκκινούν τη νέα χρονιά με αρχικό στόχο την παραμονή και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο. Ο Άγιαξ της Ηπείρου ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αποψινή πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση, με τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Πετράκη, να αφήνει εκτός αποστολής για διάφορους λόγους τους Περιστερίδη, Βενετικίδη, Σκόνδρα, Αποστολόπουλο, Μπετρά, Ζαχαρό και Ζώγκο.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας στις 21:15, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΛ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι ερυθρόλευκοι και τη νέα σεζόν αποτελούν το πρώτο φαβορί για να φτάσουν στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, στοχεύοντας και σε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Για την ΑΕΛ μεγάλος στόχος της σεζόν είναι η είσοδος στα playoffs.

Οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν εκτεταμένο rotation στη σημερινή αναμέτρηση, με τον Χάσι να ξεκουράζει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές ενόψει του κρίσιμου επαναληπτικού με την Ριέκα στην Κροατία την Τρίτη στην ρεβάνς του 2-1. Απών για τους ερυθρόλευκους θα είναι ο τιμωρημένος Μπεν.

Απεναντίας ο Αντρέ Πάους ανακοίνωσε την αποστολή των «βυσσινί», οι οποίοι θα αγωνιστούν χωρίς τρεις ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή τους.

Ο λόγος για τους Αγκάνοβιτς, Κούσας και Ντοντό, οι οποίοι έμειναν εκτός για τον αγώνα με τους Πειραιώτες. Επίσης, εκτός αποστολής έμεινε και ο Άλλαο που θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας και οι διαιτητές των αναμετρήσεων:

Σήμερα

19.15 Ξάνθη-Λαμία

(Σέζος, Νικολαΐδης, Πάτρας-Ζαχαριάδης)

19.15 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα

(Σιδηρόπουλος, Κωσταράς, Δημητριάδης-Μπλάνας)

21.30 Ολυμπιακός-ΑΕΛ

(Καραντώνης, Πετρόπουλος, Καραγκιζόπουλος-Νεοφυτιάδης)

Κυριακή 20/8

19.15 Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ

(Μάνταλος, Τουμπακάρης, Καραβασίλης-Αρετόπουλος)

19.15 Κέρκυρα-Πανιώνιος

(Κουτσιαύτης, Ποντίκης, Μεϊντάνας-Κατσικογιάννης)

19.15 ΑΕΚ-Παναιτωλικός

(Τζήλος, Δημητριάδης, Καλφάκης-Διαμαντόπουλος)

21.30 Πλατανιάς-Παναθηναϊκός

(Παπαπέτρου, Καμπούρης, Φωτόπουλος-Βάτσιος)

Δευτέρα 21/8

21.30 Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης

(Σκουλάς, Γκάγκας, Σίπκας-Τσαμούρης)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου