ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μέσι vs Ρονάλντο: Tα ρεκόρ που τους… περιμένουν

μέσι-vs-ρονάλντο-tα-ρεκόρ-που-τους-περιμ-321589

Το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παίρνει κεφάλι στον πίνακα των σκόρερ της διοργάνωσης. Με το χατ-τρικ κόντρα στη Σαχτάρ, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τα 80 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφήνοντας πίσω του – προς το παρόν τουλάχιστον – το αντίπαλον δέος, Λιονέλ Μέσι, καθώς ο Αργεντινός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στον αγώνα με τη Ρόμα. Κάθε σεζόν σε Τσάμπιονς Λιγκ και Πριμέρα Ντιβιζιόν μετατρέπεται σε μια μεταξύ τους μονομαχία, κάτι που είναι δεδομένο πως θα γίνει και φέτος. Τα ρεκόρ που έχουν σπάσει πολλά, υπάρχουν όμως κάποια που ανήκουν σε άλλους και τους… περιμένουν.

Το πιο γρήγορο χατ-τρικ

Ο Μέσι μπορεί να είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα χατ-τρικ στην ιστορία της διοργάνωσης, όμως δεν είναι αυτός που έχει πετύχει το γρηγορότερο. Αυτός που το έχει καταφέρει αυτό είναι ο Μπαφετιμπί Γκομίς, ο οποίος το 2011, όταν αγωνιζόταν στη Λυών, είχε πετύχει τρία τέρματα μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών, σε έναν αγώνα απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που έληξε 7-1 υπέρ της Λυών και της έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Μέσι έκανε το πιο γρήγορο χατ-τρικ του σε Τσάμπιονς Λιγκ το 2010 απέναντι στην Άρσεναλ (22 λεπτά), ενώ ο Ρονάλντο το έκανε την Τρίτη απέναντι στη Σαχτάρ (26 λεπτά).

Το πιο γρήγορο γκολ

Πρόκειται για ένα ρεκόρ που κρατάει από το 2007. Τότε, ο Ρόι Μακάι της Μπάγερν Μονάχου σημείωσε σε έναν αγώνα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Μόλις 10,12 δευτερόλεπτα χρειάστηκε να περάσουν από το σφύριγμα της έναρξης, μέχρι να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο Ολλανδός επιθετικός. Το πιο γρήγορο γκολ που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα στο Τσάμπιονς Λιγκ Μέσι και Ρονάλντο είναι στο 4ο λεπτό μιας αναμέτρησης. Ο Αργεντινός απέναντι στη Βασιλεία το 2008 και ο Πορτογάλος απέναντι στην Γιουβέντους το 2013. Σύμπτωση; Και τα δύο ματς έγιναν μήνα Οκτώβριο και οι δύο άσοι βρίσκονταν στην 5η τους σεζόν στην ομάδα.

Περισσότερα γκολ σε ομίλους

Μπορεί οι δυο τους να έχουν ξεπεράσει τον Ραούλ στον πίνακα των σκόρερ στην ιστορία του Τσαμπιονς Λιγκ, όμως ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης κρατάει στην κατοχή του ένα ρεκόρ. Αυτό των περισσότερων τερμάτων σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός άσος σημείωσε στην καριέρα του 53 γκολ στους ομίλους, εν αντιθέσει με τον Μέσι που έχει πετύχει 44 και ο Ρονάλντο 41. Η απόσταση δεν είναι μεγάλη και αν δεν καταφέρουν να την καλύψουν τη φετινή σεζόν, τότε έχουν πολλές ελπίδες να τα καταφέρουν του χρόνου.

Περισσότερα γκολ σε τελικούς

80 ο μεν, 77 ο δε. Από δύο μόλις, όμως, ο καθένας σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μέσι ένα το 2009 και ένα το 2011, ενώ ο Ρονάλντο ένα το 2008 και ένα το 2014. Το ρεκόρ κατέχουν δύο θρύλοι της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Φέρεντς Πούσκας και ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο, οι οποίοι έχουν πετύχει από επτά τέρματα έκαστος σε τελικούς κυπέλλου πρωταθλητριών και συγκεκριμένα τη δεκαετία του ’50, όταν η «βασίλισσα» κατέκτησε πέντε φορές το τρόπαιο. Δύσκολο (αν όχι ακατόρθωτο) για Μέσι και Ρονάλντο να τους πιάσουν, αφού δεν τους αρκεί ένας τελικός για να τα καταφέρουν. Ποιος ξέρει όμως; Έχουν ακόμη χρόνια μπροστά τους και οι ομάδες τους αποτελούν κάθε χρόνο τα μεγάλα φαβορί για να φτάσουν ως το τέλος της διοργάνωσης.

Γκολ σε συνεχόμενα ματς

Το σχετικό ρεκόρ το κατέχει ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι από τη σεζόν 2002-03, όταν ήταν παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός επιθετικός είχε σκοράρει, τότε, σε εννέα συνεχόμενα παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Από τους δύο (Μέσι-Ρονάλντο) αυτός που έφτασε κοντά σε αυτό τον αριθμό ήταν το 2013-14 ο Ρονάλντο, ο οποίος βρήκε δίχτυα σε εννέα σερί αναμετρήσεις. Ο Μέσι δεν έχει καταφέρει να φτάσει ποτέ κοντά σε αυτό το νούμερο, ενώ αυτή τη στιγμή, μάλιστα, μετρά τρεις σερί αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να έχει βρει δίχτυα.

gazzeta.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου