ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΕΠΟ πρότεινε ματς χωρίς γιατρούς… και η UEFA το δέχτηκε!

η-επο-πρότεινε-ματς-χωρίς-γιατρούς-κ-308440

Σε διορθωτικό – συμπληρωματικό προκήρυξης Κυπέλλου προχώρησε η ΕΠΣΘ

Άδεια ώστε να διεξάγονται κανονικά κάποια παιχνίδια τοπικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος χωρίς την παρουσία γιατρού, αρκεί να τηρούνται τέσσερις προϋποθέσεις, έδωσε η UEFA στην ΕΠΟ.

Μετά από πιέσεις των διαφόρων ενώσεων για τη μη ανεύρεση γιατρών για όλα τα παιχνίδια των τοπικών κατηγοριών του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, η ΕΠΟ έστειλε ερώτημα στην UEFA για το πώς θα μπορούσε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα και αν θα μπορούσαν τα ματς να γίνονται χωρίς γιατρούς.

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ήταν θετική, αλλά όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ θα πρέπει να τηρούνται τέσσερα κριτήρια πριν την έναρξη κάθε ματς για τα οποία θα είναι υπεύθυνοι οι διαιτητές.

Αν τηρούνται τότε ο διαιτητής θα μπορεί να ξεκινήσει το ματς και δεν θα υπάρχει θέμα τιμωρία της γηπεδούχου ομάδος. Τη σχετική απόφαση πήρε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ στην τελευταία της συνεδρίαση, και ήδη από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας κοινοποιήθηκε συμπληρωματική προκήρυξη που αφορά τον θεσμό του Κυπέλλου και αναφέρεται στη συμμετοχή των ομάδων και στις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή ενός αγώνα με την παρουσία ιατρού. Αναλυτικότερα οι τροποποιήσεις έχουν ως εξής:

ΑΡΘΡΟ 16ο: ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

Προκειμένου να διεξαχθεί ένας αγώνας τοπικού και μόνον ερασιτεχνικού πρωταθλήματος χωρίς την παρουσία γιατρού στο γήπεδο, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2017-2018 θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι ακόλουθες ενέργειες:

α. Να έχει αποσταλεί προηγουμένως έγγραφο αίτημα για τον ορισμό ιατρού, στον οικείο ιατρικό σύλλογο ή τις κατά τόπους διευθύνσεις υγείας.

β. Να υπάρχει στο αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα πιστοποιημένος (αδειούχος) νοσηλευτής ή διασώστης.

γ. Να υπάρχει δίπλα στον αγωνιστικό χώρο ιατρικός εξοπλισμός πρώτων βοηθειών διαθέσιμος κατά τη διάρκεια του αγώνα.

δ. Σε κάθε περίπτωση και παράλληλα με τα ανωτέρω να γίνει αναζήτηση ιατρού μεταξύ των θεατών πριν από τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Εφόσον τηρηθούν σχολαστικά οι ανωτέρω διατυπώσεις, που θα τις ελέγχει με επιμέλεια ο διαιτητής ενός αγώνα τοπικού πρωταθλήματος, δύναται να διεξαγάγει τον αγώνα αυτόν και δεν θα επιβάλλονται στην γηπεδούχο ομάδα οι προβλεπόμενες στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ ποινές, άλλως ο διαιτητής δεν θα διεξάγει τον αγώνα.

Η παρούσα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της προκήρυξης Κυπέλλου Ερασιτεχνικών ομάδων της Ε.Π.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ της περιόδου 2017-2018.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου