ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για το μέλλον του ποδοσφαίρου… στον Βόλο

για-το-μέλλον-του-ποδοσφαίρου-στον-β-458916

Μια σημαντική συνάντηση που αφορά το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου γίνεται σήμερα στον Βόλο όπου θα συγκεντρωθούν το απόγευμα οι Ενώσεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Γραμμένου για την προεδρία της ΕΠΟ.

Στη συνάντηση αυτή (όπου ελέχθη ότι μπορεί να βρίσκονται και ηγέτες των ομάδων που στηρίζουν την κίνηση αυτή) θα εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε στη FIFA ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, θα εκτιμηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές της ΕΠΟ και θα τεθούν και άλλα ζητήματα που αφορούν την επόμενη ημέρα στην ομοσπονδία.

Παρότι υπάρχει καθυστέρηση για τις εκλογές της ΕΠΟ, θεωρείται πως αρχές Ιουνίου κλιμάκιο της FIFA θα έρθει στη χώρα μας για να συζητήσει με την υπάρχουσα προσωρινή ΕΠΟ και τις Ενώσεις τα ανοιχτά θέματα του καταστατικού, που είναι το εκλογικό σώμα, ο αριθμός μελών της Ε.Ε. και οι επιτροπές, και στη συνέχεια θα γίνει η καταστατική Γ.Σ. Κατόπιν θα προκηρυχθούν εκλογές, πιθανόν τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου.

Πάντως το πιθανότερο είναι πως το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ αναμένεται να παραμείνει ως έχει, και όλα δείχνουν πως ο Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος ήταν στον Βόλο και στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ, έχοντας άριστες σχέσεις με την τοπική Ένωση που πρωτοστάτησε άλλωστε στην αλλαγή, θα είναι τον Αύγουστο ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Όταν στη συγκέντρωση τον περασμένο Καλοκαίρι στο Μακεδονία Παλλάς, ο Βαγγέλης Γραμμένος πήρε το χρίσμα για να διεκδικήσει την ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έδωσαν το παρών και στήριξαν την υποψηφιότητά του 29 Ενώσεις, ενώ σήμερα στις 7μ.μ. στο «Παρκ» ενδέχεται οι εκπρόσωποι των Ενώσεων να ξεπερνούν τους 40.

Σημαντικό ρόλο στη «νέα ΕΠΟ» αναμένεται να έχει και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης, που εξ αρχής ήταν ένα από τα μέλη της επιτροπής που είχε συστήσει ο Ε. Γραμμένος για να συζητήσουν με τη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ τις αλλαγές στο καταστατικό.

Στη σημερινή συνάντηση των Ενώσεων θα γίνει και η επιβεβαίωση της στήριξης της πλειοψηφίας των Ενώσεων στο πρόσωπο του Γραμμένου, έπειτα από μια μικρή περίοδο από τον τελικό του κυπέλλου, που ακούστηκαν και ειπώθηκαν πολλά τόσο για πιθανή διάρρηξη της «συμμαχίας» ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και «πολιτικοποίηση των εκλογών», όσο και για νέες «συναινετικές» υποψηφιότητες που έμειναν φήμες!

Όσον αφορά τις πληροφορίες των περασμένων ημερών περί ραντεβού του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Ιβάν Σαββίδη στον Βόλο, στο περιθώριο της συνάντησης των Ενώσεων, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι, αν και λέγεται ότι ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ δέχθηκε πρόσκληση μέσω τρίτων, αλλά δεν «έκλεισε» κάποια συνάντηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου