ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με προβλήματα για 1η νίκη στο Βελεστίνο

με-προβλήματα-για-1η-νίκη-στο-βελεστίνο-230913

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα ο Ρήγας Φεραίος θέλει την Κυριακή την πρώτη του φετινή νίκη στο Βελεστίνο υποδεχόμενος τον Αστέρα Ιτέας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής…

Ο Ρήγας κάνει την προσπάθεια του για επιστροφή στις νίκες αφού η τελευταία του ήταν πριν ένα μήνα στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, και έτσι να δώσει αξία στους βαθμούς που παίρνει εκτός έδρας, καθώς μέχρι τώρα η συγκομιδή των 8 βαθμών προέρχεται από τις εκτός έδρας νίκες στο Πανθεσσαλικό (0-1 τη Νίκη) και στα Άσπρα Σπίτια (1-2 τον Αμβρυσσέα Διστόμου), αλλά και τις ισοπαλίες (0-0) στον Αλμυρό και την περασμένη Κυριακή στην Οιχαλία Τρικάλων με τον Διγενή, ενώ έχει χάσει (3-0) στον Βόλο από τον Ολυμπιακό, στο Βελεστίνο έχει χάσει 2-3 από τον ΝΠΣ Βόλος και 1-2 από το Βελούχι, και έχει κάνει και το ρεπό του.

Ως το τέλος του α΄ γύρου έχει άλλα 3 ματς στο Βελεστίνο (την Κυριακή με Ιτέα, αλλά και Οπούντιο και Φάρσαλα), ενώ εκτός έδρας έχει να παίξει με ΑΟ Σελλάνων και Θήβα, και το ζητούμενο είναι να εκμεταλλευτεί και την έδρα…

Ο κυριακάτικος αντίπαλος Αστέρας Ιτέας (4-1-2) είναι σε καλή βαθμολογική θέση διατηρώντας το αήττητο της έδρας (3-1-0). Ξεκίνησε με δυο ήττες έκτος έδρας (από ΝΠΣ Βόλος 5-0 και από Αμβρυσσέα Διστόμου 3-1) και είχε μια ισοπαλία 0-0 στην έδρα του με τον Ολυμπιακό Β., από τότε έχει μόνο νίκες κερδίζοντας τον ΓΣΑ 3-1, στο Καρπενήσι 1-3 το Βελούχι, τον Οπούντιο Μαρτίνου 1-0 και τον Διγενή Νεοχωρίου 3-0

Στο κυριακάτικο ματς θα λείψει ο Γιώργος Αλεξίου που είναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής του με δεύτερη κίτρινη την περασμένη Κυριακή, ενώ εκτός θα είναι και ο Χρήστος Σπαθής που θα επέστρεφε αλλά είναι τραυματίας, κι έτσι και οι δυο θα αρκεστούν στα προπονητικά τους καθήκοντα αναζητώντας λύσεις, αφού ο Θάνος Μπόρας και ο Ντίνος Γεωργατζής κλήθηκαν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία, ενώ αμφίβολος είναι ο τραυματίας Λάμπρου. Στα θετικά είναι ότι επιστρέφει ο Χατζηαθανασίου που εξέτισε την ποινή μιας αγωνιστικής, ενώ στην αποστολή αναμένεται να επιστρέψει μετά από καιρό ο Παπαγεωργίου.

Δεν χάνει από Ιτέα

Θετικό για τον Ρήγα πάντως είναι πως η προϊστορία «λέει» πως δεν χάνει στο Βελεστίνο από την Ιτέα, έχοντας πάντα νίκες.

Την περίοδο 1995-1996 ο Ρήγας είχε πάρει 0-0 στην Ιτέα και κέρδισε στο Βελεστίνο 4-0 (13’ Βλαχόπουλος, 15’,89΄Φωτας, 40΄Λαΐτσος), ενώ δυο νίκες είχε την περίοδο 2005-2006 [30/10/05: Αστέρας Ιτέας – Ρήγας 1-2 (41’Καρδαράς-17΄Βουραζέρης,30’Καραλής)και 26/2/06:Ρήγας – Αστέρας Ιτέας 4-0 (25΄Κουντούρης, 34’αυτογκόλ Στασινός, 70΄Παπαστεργίου, 76΄Τσουρέλης)]

Την περίοδο 2007-08 ο Ρήγας κέρδισε στο Βελεστίνο 3-0 και πηρέ ισοπαλία στην Ιτέα 2-2 (80΄Παπούλιας, 83’ Δ. Ζιώγας -71’,8 6΄Ιττης), ενώ τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο ομάδες την περίοδο 2008-09 ο Ρήγας κέρδισε στο Βελεστίνο 9/11/08: 3-1 (13΄Γκουγκούδης, 15΄πεν. Ανδρουτσόπουλος, 29΄Θεοχαρόπουλος – 32΄Γιαννακόπουλος) και 8/3/09 έχασε στην Ιτέα 1-0.

Καρλιάμπας: «H νίκη μονόδρομος»

Το στίγμα του πώς βλέπουν στον Ρήγα την αναμέτρηση με τον Αστέρα Ιτέας δίνει σε δηλώσεις του στο Αθλητικό Βαγόνι και στο συνεργάτη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, Φοίβο Παπαγεωργίου, ο έμπειρος στόπερ των «κυανόλευκων» Ανδρέας Καρλιάμπας… τονίζοντας ότι η νίκη την Κυριακή είναι μονόδρομος… «Είναι αναμφίβολα τα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς μέχρι στιγμής. Έχουμε περάσει δύσκολο πρόγραμμα. Για εμάς η νίκη είναι μονόδρομος την Κυριακή, με οποιοδήποτε τρόπο. Αφήνουμε πίσω τις απουσίες από τραυματισμούς και τα παιδιά που φύγανε, και κοιτάμε το παιχνίδι και το πώς θα έρθει η νίκη. Το επόμενο ματς θα το δούμε αφού περάσει με θετικό τρόπο το πρώτο, δεν έχουμε χρόνο».

Ακόμη ο Ανδρέας Καραλιάμπας μίλησε και για το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα «Από τα πιο βασικά στοιχεία για το γεγονός ότι η ομάδα δείχνει καλή εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια, είναι το οικογενειακό κλίμα και η προσέγγιση που έχει η διοίκηση όσον αφορά τους παίκτες. Δηλαδή το ότι δεν πιέζει δηλαδή τους ποδοσφαιριστές, προσφέρει και τρέχει για τον σύλλογο».

Τσιτσανούδης διαιτητής

Την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ρήγα Φεραίο και τον Αστέρα Ιτέας στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου την Κυριακή 19/11 στις 3:00μ.μ., θα διευθύνει ο Λαρισαίος Βάιος Τσιτσανούδης, που στις 18/10/17 σφύριξε το ματς Ολυμπιακός Β.- Ρήγας Φεραίος 3-0, και φέτος συνολικά έχει σφυρίξει 5 ματς μεταξύ των οποίων το ΑΟ Σελλάνων – Αλμυρός 1-0 και το Νίκη-Ολυμπιακός 1-1. Παλιότερα 22/3/15 ο Τσιτσανούδης ξαναβρέθηκε στο Βελεστίνο διαιτητής του ματς Ρήγας Φεραίος – Βατανιακός 1-0.

Την Κυριακή θα έχει βοηθούς τους Απόστολο Τσαπράζη και Χρήστο Νάκα επίσης από την ΕΠΣ Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου