ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ήταν αξιόμαχος αλλά… δεν έφτανε

ήταν-αξιόμαχος-αλλά-δεν-έφτανε-1026959

Ο Βόλος γνώρισε εντός έδρας ήττα με 0-3 από τον Παναθηναϊκό για την 15η αγωνιστική της Super League

Την πρώτη ήττα στη Super League στη δεύτερη θητεία του Άνχελ Λόπεθ γνώρισε χθες ο Βόλος από τον Παναθηναϊκό με 0-3 στην 15η αγωνιστική της Super League. Σκόρερ του τριφυλλιού χρίστηκαν ο Γερεμέγεφ στο 64′ και στο 72′ και ο Αράο στο 66′.

Το ματς

Με την… επιτυχημένη συνταγή της Λαμίας παρέταξε τον Βόλο ο Άνχελ Λόπεθ. Στο 4-4-2 του Ισπανού τεχνικού ο Κόστιτς βρισκόταν κάτω από τα γκολπόστ, με τον Ασλανίδη (δεξιά) και τον Μύγα (αριστερά) να αποτελούν τους πλάγιους αμυντικούς ενώ Καλογερόπουλος και Σιέλης είχαν τοποθετηθεί στο κέντρο της άμυνας. Τσοκάνης και Γκλάβτσιτς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ ενώ ο Άλχο στα δεξιά και ο Κόμπα στα αριστερά ήταν τα εξτρέμ. Τέλος, ο Γκαρσία και ο Μωραΐτης βρίσκονταν στην κορυφή της επίθεσης για τον Βόλο.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν με καλό ρυθμό αλλά δίχως τη σπουδαία φάση μπροστά στις δύο εστίες. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 13′ όταν ο Μλαντένοβιτς δέχτηκε μια βαθιά μπαλιά, έμεινε όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Άλχο αλλά το τελείωμά του από πλάγια αριστερή θέση στην κλειστή γωνία απομακρύνθηκε από τον Κόστιτς ενώ τρία λεπτά αργότερα, το σουτ του Μαντσίνι ύστερα από στρώσιμο του Ιωαννίδη πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 22ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το 0-1 όταν ο Ιωαννίδης κέρδισε την κόντρα από τον Καλογερόπουλο, ξεχύθηκε στην επίθεση, γύρισε παράλληλα προς τον Παλάσιος αλλά ενώ βρισκόταν φάτσα με την εστία, ο Αργεντινός έκανε «τσαφ» σπαταλώντας την ευκαιρία.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του Βόλου στα αντίπαλα καρέ ήρθε στο 42ο όταν, από εκτέλεση κόρνερ του Γκλάβτσιτς, ο Μωραΐτης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ιωαννίδης έκανε φοβερή ατομική ενέργεια «χορεύοντας» τον Καλογερόπουλο, αλλά από παρόμοια πλάγια θέση με αυτή του Μλαντένοβιτς στο 13′, έστειλε τη μπάλα με δύναμη ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στο πρώτο 45λεπτο.

Στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου μέρους οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιτεθούν δίχως όμως να καταφέρουν να σημειώσουν κάποια αξιόλογη φάση στα αντίπαλα καρέ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κι αυτές… τον δικαίωσαν. Στο 64ο λεπτό, ο Γερεμέγεφ, έχοντας μόλις τρία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, δέχτηκε την μπαλιά του Ιωαννίδη και στο τετ-α-τετ με τον Κόστιτς πλάσαρε ψύχραιμα τον Σέρβο γκολκίπερ σημειώνοντας το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα, το τριφύλλι έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Στο 66′ ο Μπερνάρ εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, με τον Αράο να κινείται στο πρώτο δοκάρι, να προλαβαίνει τον Μύγα και με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Κόστιτς για το 0-2.

Στο 73′ ο «καυτός» Γερεμέγεφ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα διευρύνοντας τον δείκτη του σκορ. Ο Κώτσιρας σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός έκανε ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι με τη μπάλα να βρίσκει στην πλάτη του Ασλανίδη, μετά στο οριζόντιο δοκάρι κι έπειτα να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-3.

Στο 85′ ο Γερεμέγεφ «φλέρταρε» με το χατ-τρικ αλλά ο Κόστιτς απέκρουσε με το πόδι το κοντινό πλασέ του Σουηδού, ύστερα από γύρισμα του Παλάσιος.

Πέρα από ένα άστοχο σουτ του Γκαρσία στο 75′, ο Βόλος δεν κατάφερε να βρει αντίδραση στο σοκ που του προκάλεσαν τα γρήγορα γκολ του Παναθηναϊκού και το 0-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (68′ Κορνέτ), Μύγας (69′ Κίτσος), Τσοκάνης (63′ Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Άλχο, Κόμπα (68′ Ντέλετιτς), Γκαρσία, Μωραΐτης (74′ Μπερτόγλιο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (82′ Γεντβάι), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ (61′ Ζέκα), Βιλένα (72′ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (73′ Κλάινχαϊσλερ), Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης (61′ Γερεμέγεφ).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου