ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να δυσκολέψει τον Παναθηναϊκό

να-δυσκολέψει-τον-παναθηναϊκό-939098

Θέλει ο Βόλος αύριο σε ακόμη ένα ματς των playoffs της Super League με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο

Ο Βόλος χάνοντας προχθές από τον Άρη έχασε πολλές από τις ελπίδες του για έξοδο στην Ευρώπη μέσω της 5ης θέσης των playoffs της Super League, αλλά στην καλύτερή του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία θέλει να είναι ανταγωνιστικός στα παιχνίδια που απομένουν.

Ο προπονητής Κώστας Μπράτσος μετά το προχθεσινό 0-3 αναγνώρισε το μειονέκτημα του Βόλου για την 5η θέση και εκτίμησε πως η ομάδα του δεν είχε την τόλμη που απαιτούσε το παιχνίδι με τον Άρη, όμως ανέφερε πως μένουν πέντε ματς και θα πρέπει να σηκώσει κεφάλι, τονίζοντας πως: «πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ομάδα».

Ο Βολιώτης τεχνικός σχολίασε: «Πρέπει να συνεχίσουμε καθώς είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι. Εχουμε ακόμα πέντε παιχνίδια και πρέπει να τα δώσουμε όλα. Σχεδιάσαμε το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε και όταν είσαι ανοιχτός στο γήπεδο σίγουρα ο αντίπαλος θα σε τιμωρήσει.

Αυτό ακριβώς έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, καταφέραμε να πάρουμε την μπάλα είχαμε την κατοχή, αλλά όταν είσαι ανοιχτός στην άμυνα ο αντίπαλος θα σε τιμωρήσει».

Στο τέλος πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να κατηγορήσω τα παιδιά ότι δεν προσπάθησαν και πρέπει να κοιτάξουμε την συνέχεια».

Τα ματς που απομένουν είναι:

Τετάρτη 26/4-6η αγωνιστική

18:00: Βόλος-Παναθηναϊκός

Κυριακή 30/4-7η αγωνιστική

20:00: Ολυμπιακός-Βόλος

Τετάρτη 3/5-8η αγωνιστική

20:00: Άρης-Βόλος

Κυριακή 7/5-9η αγωνιστική

20:00: Βόλος-ΠΑΟΚ

Κυριακή 14/5-10η αγωνιστική

20:00: ΑΕΚ-Βόλος.

Το ενδιαφέρον είναι τώρα στο αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό με τον οποίο φέτος ο Βόλος έχει παίξει 5 παιχνίδια, αλλά έχει πετύχει μόνο 1 γκολ και έχει δεχτεί 12, ωστόσο του έκοψε βαθμούς στο πρώτο ματς των playoffs με το 0-0 στη Λεωφόρο.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχασε 1-5 και 2-0, ενώ στο Κύπελλο ηττήθηκε με 0-2 και 3-0 και αύριο ο Βόλος θέλει να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα έχει και κόσμο, αλλά και το άγχος να μείνει στην κορυφή.

Το ματς με τον Παναθηναϊκό έχει και ιδιαίτερη σημασία για τον Κώστα Μπράτσο, που αύριο έχει τα γενέθλιά του (γεν. 26/4/77) και είναι και μέρα που κάθισε πρώτη φορά στον πάγκο (26/4/21) στη μεγάλη κατηγορία στο ματς Απόλλων-Βόλος 0-0.

Τα εισιτήρια

Ο Βόλος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό αύριο Τετάρτη (26/4) στις 18:00 και εξέδωσε ανακοίνωση για τη διάθεση και την τιμή των εισιτηρίων, αλλά και για το πώς θα γίνει η είσοδος των φίλων των δύο ομάδων στο γήπεδο.

Η ανακοίνωση: «H ΠΑΕ Βόλος ενημερώνει ότι ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΒΟΛΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τετάρτη 26/4/23, 18.00) για την 6η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Για τον αγώνα ΒΟΛΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει οριστεί γενική είσοδος 20 ευρώ, πλην της θύρας VIP, όπου η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί 50 ευρώ.

Παράλληλα, η ΠΑΕ Βόλος ενημερώνει ότι έπειτα από αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα διαθέσει εισιτήρια στους φιλοξενούμενους φιλάθλους.

Οι φίλοι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους μέσω της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, η οποία και θα διαχειριστεί με δική της ευθύνη τα εισιτήρια που της αντιστοιχούν, καθώς και μέσω της VIVA.GR

Οι φίλοι του Βόλου θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους από τα γραφεία της ΠΑΕ Βόλος (Πανθεσσαλικό) σήμερα Τρίτη από τις 9:00 έως τις 20:00 και αύριο Τετάρτη (ημέρα του αγώνα) από τις 10:00 έως την έναρξη του αγώνα από το εκδοτήριο στη 2η πεζογέφυρα. Απαραίτητη προϋπόθεση ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ και αστυνομική ταυτότητα.

Η είσοδος των φιλάθλων για τη Θύρα των VIP θα γίνεται από την κεντρική πύλη του Πανθεσσαλικού σταδίου και την είσοδο των VIP.

Η είσοδος των φιλάθλων του Βόλου για όλες τις υπόλοιπες θύρες θα γίνεται από τη 2η Πεζογέφυρα.

Η είσοδος των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού σταδίου θα γίνεται από την 3η πεζογέφυρα, ενώ η πρόσβασή τους στο στάδιο θα γίνεται μέσω του Περιφερειακού».

Από τη Λεωφόρο

Από τη μεριά του ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε πως σήμερα θα βγουν στη διάθεση του κοινού τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με τον Βόλο.

Η διάθεσή τους θα γίνει αποκλειστικά από τα εκδοτήρια της Λεωφόρου (11:00-18:30) και η τιμή τους θα είναι στα 20 ευρώ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου 2023 και ώρες 11:00 – 18:30 θα διατίθεται από τα εκδοτήρια του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» (δίπλα από τη θύρα 3) περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων του αγώνα playoffs Βόλος – Παναθηναϊκός (26/04/2023, 18:00, Πανθεσσαλικό Στάδιο). Δικαίωμα αγοράς έχουν οι κάτοχοι διαρκείας -ένα εισιτήριο ανά κάρτα διαρκείας- γνωρίζοντας μας το ονοματεπώνυμο και το ΑΜΚΑ του κατόχου εισιτηρίου αγώνα.

Η αξία εκάστου εισιτηρίου είναι 20€ και η πληρωμή του θα γίνεται αποκλειστικά με μετρητά. Παρακαλούνται οι φίλαθλοι να έχουν το ακριβές αντίτιμο του εισιτηρίου. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας».

Σιδηρόπουλος στο Πανθεσσαλικό

Η ΚΕΔ έκανε γνωστούς τους διαιτητές της 6ης αγωνιστικής των playoffs με τους Elite Τομπίας Στίλερ και Ντάνι Μάκελι από Γερμανία και Ολλανδία αντίστοιχα να ορίζονται στα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Άρης – Ολυμπιακός. Ο Σιδηρόπουλος ο οποίος επίσης είναι στη λίστα των Elite ρέφερι της UEFA ορίστηκε στο Βόλος – Παναθηναϊκός.

Έμπειρη σφυρίχτρα θεωρείται ο 41χρονος Γερμανός Τομπάιας Στίλερ (νομικός στο επάγγελμα) που θα σφυρίξει το ντέρμπι των «δικεφάλων» στην «OPAP Arena». Αυτό θα είναι το δεύτερο ντέρμπι «δικεφάλων» που θα διευθύνει στην καριέρα του και πάλι με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Η πρώτη περίπτωση σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2020 στο «ΟΑΚΑ», με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες (1-1). Από μία ακόμα φορά έχει σφυρίξει σε ξεχωριστά ματς της Ένωσης και των ασπρόμαυρων: η πρώτη στη βαριά ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό τον Φεβρουάριο του 2019 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (4-1) και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2020 στην ήττα του ΠΑΟΚ επίσης από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (0-1).

Το πιο διάσημο όνομα πάντως θα βρίσκεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το Άρης-Ολυμπιακός. Ο Ολλανδός, Ντάνι Μάκελι, έχει σφυρίξει συνολικά πέντε φορές σε ελληνική διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος το 2021 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (1-2). Τελευταία φορά που σφύριξε στο πρωτάθλημα ήταν τον Ιανουάριο του 2021 στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ (3-0).

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος της Ένωσης Δωδεκανήσου, έχει 129 διαιτησίες στην Super League 1, 60 φορές σφύριξε σε ευρωπαϊκά κύπελλα, 23 φορές σε αγώνες εθνικών ομάδων, ενώ στον Βόλο βρέθηκε πρόσφατα (5/4/23) για το ματς Βόλος-ΑΕΚ 0-1 πάλι στα playoffs.

Στην κανονική διάρκεια της Super League ήταν και πάλι στο ματς Βόλος-Παναθηναϊκός 1-5 στις 29/10/2022, ενώ έχει σφυρίξει και στα ματς στις 10/4/21: Βόλος-Παναιτωλικός 3-1, στις 21/12/20: ΑΕΚ-Βόλος 2-2 και στις 31/10/20: Βόλος-Λάρισα 1-1.

Αύριο στο Πανθεσσαλικό βοηθοί του θα είναι οι: Κωσταράς (Αιτ/νιας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)και στο VAR ο διεθνής Β. Φωτιάς (Πέλλας)

Αναλυτικά οι διαιτητής της αυριανής 6ης αγωνιστικής των playoffs:

18:00 Βόλος-Παναθηναϊκός

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος, Βοηθοί: Κωσταράς και Δημητριάδης, Τέταρτος: Τζοβάρας, VAR: Φωτιάς και Κόλλιας.

19:00 Άρης-Ολυμπιακός

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι, Βοηθοί: Στέεγκστρα και Ντε-Βρις, Τέταρτος: Τσακαλίδης, VAR: Ντιέπερινκ και Νικολακάκης.

21:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Τομπάιας Στίλερ, Βοηθοί: Γκίτελμαν και Κέμπτερ, Τέταρτος: Τσαγκαράκης VAR: Μούελερ και Ψαρρής.

«Σαν τελικός με ΑΕΚ, αλλά προέχει ο Βόλος»

Περήφανος για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-2) και τη γενικότερη πορεία του στο πρωτάθλημα δήλωσε ο Χόρντουρ Μάγκνουσον.

«Είμαι χαρούμενος, περήφανος και… κουρασμένος. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, μια μάχη για 90 και πλέον λεπτά. Ήταν σημαντικό που προηγηθήκαμε, είχαμε αυτοπεποίθηση, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα. Στη συνέχεια όμως δεχτήκαμε ένα κακό γκολ. Αυτό που μας έσωσε ήταν ένα πολύ καλά εκτελεσμένο πέναλτι. Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας μου για αυτά τα 100-110 λεπτά. Πήραμε μια νίκη που μας κρατά στην κορυφή», τόνισε ο Ισλανδός στόπερ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Είναι η πρώτη φορά που μάχομαι για τον τίτλο. Όταν διεκδικείς την κορυφή τα παιχνίδια μπορεί να εξελιχθούν έτσι, με πολύ πάθος και δυσκολία, οπότε μπορεί να χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Σε τέτοιους αγώνες δεν μπορείς να χαλαρώσεις, να… κοιμηθείς, ούτε για 30 δευτερόλεπτα. Το καθετί μπορεί να στοιχίσει, κάθε παιχνίδι είναι τελικός, αλλά είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που έχουμε αντιμετωπίσει τα ματς απέναντι σε τόσο καλές ομάδες», πρόσθεσε ο 30χρονος άσος.

Όσο για το γεγονός ότι νίκησε τον φίλο και συμπαίκτη του στην εθνική Ισλανδίας, Ίνγκι Ίνγκασον: «Είμαστε καλοί φίλοι με τον Ίνγκασον, χαίρομαι που κερδίσαμε και αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Τώρα θα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε εν όψει του αγώνα με τον Βόλο. Θα πρέπει να τελειώσουμε νωρίτερα αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν θα είναι εύκολο», είπε.

Όλοι περιμένουν πως καθοριστικό για την έκβαση του πρωταθλήματος θα είναι το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Ο Ίνγκασον συμφωνεί και ανυπομονεί, αλλά ξεκαθαρίζει πως υπάρχουν προτεραιότητες: «Θα είναι κάτι σαν τελικός στην έδρα μας απέναντι στην ΑΕΚ. Και οι δύο ομάδες κερδίζουν σχεδόν συνέχεια, οπότε μπορεί να είναι καθοριστικό το ντέρμπι αυτό. Όμως είναι σημαντικό να κερδίσουμε το προσεχές παιχνίδι και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτόν τον αγώνα με τον Βόλο.

Το όνειρο για μας είναι να σηκώσουμε το πρωτάθλημα στο γήπεδό μας, αλλά επειδή πολλά μπορούν να συμβούν δεν μπορούμε να… κατεβάσουμε διακόπτη και πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι στον στόχο μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου