ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το τρίτο… ημίχρονο στο Πανθεσσαλικό

το-τρίτο-ημίχρονο-στο-πανθεσσαλικό-1021285

«Βολές» Μπέου κατά Αστυνομίας μέσω ανάρτησής του προέδρου της ΠΑΕ Βόλος

Πλούσιο τρίτο ημίχρονο είχε η κυριακάτικη αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού ανάμεσα σε Βόλο και Ολυμπιακό για την 12η αγωνιστική της Super League. Με το σκορ στο 2-2 κι ενώ παιζόντουσαν οι καθυστερήσεις του παιχνιδιού, υπήρξαν συγκρούσεις φιλάθλων του Ολυμπιακού με την αστυνομία που προκάλεσαν την ρίψη δακρυγόνων και τη διακοπή του παιχνιδιού για περίπου μια ώρα.

Θέση για όσα έγιναν πήρε ο πρόεδρος των κυανέρυθρων και δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος ο οποίος… έριξε τα βέλη του προς τις αστυνομικές δυνάμεις καυτηριάζοντας την αδυναμία τους να περιορίσουν μια… «χούφτα φανατικών οπαδών».

Σε σχετική του ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρει: «Αναμφίβολα τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο προκαλούν θλίψη και βλάπτουν πάνω από όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ως Δήμαρχος και απλός φίλαθλος, και όχι ως παράγοντας του ποδοσφαίρου, διερωτώμαι, ωστόσο, για τη συνεχιζόμενη συμπεριφορά της Αστυνομίας που στην προσπάθειά της να επιβάλλει την τάξη και την ηρεμία πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τάξεις των υγιών φιλάθλων, ακόμη και μικρών παιδιών, αλλά και αυτών των ποδοσφαιριστών, που υποφέρουν από την αλόγιστη και γενικευμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης.

Είναι απογοητευτικό και δεν τιμά την Αστυνομία η αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια ολιγάριθμη ομάδα, μια χούφτα φανατικών οπαδών, που κάθε φορά προκαλούν τις εντάσεις, και εν τέλει «τιμωρεί» το σύνολο των φιλάθλων, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς δυστυχώς να εισακουόμαστε. Λύση, επαναλαμβάνω δεν είναι η γενικευμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Ελπίζω οι ιθύνοντες να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Να το προστατεύουμε και όχι, εκούσια ή ακούσια, να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά εκείνων που προσπαθούν να το υπονομεύσουν και να το υποβαθμίσουν ως μείζον κοινωνικό γεγονός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου