ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Έτσι τιμάται ο Τάκης Συνετόπουλος;»

έτσι-τιμάται-ο-τάκης-συνετόπουλος-959412

Διερωτώνται οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου για ΕΑΚ

Θέση για τα λεγόμενα του Αχιλλέα Μπέου, πήραν οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, και σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

«Μάθαμε πρόσφατα για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής Βόλου, να γκρεμιστεί το ΕΑΚ Βόλου και στη θέση του να γίνει ένα σύγχρονο πάρκο.

Το βασικό επιχείρημα αυτής της σκέψης, είναι ότι αυτό εξυπηρετεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πολιτών του Βόλου. Δεν αμφιβάλουμε ούτε για τις καλές προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, ούτε για το ότι ένα σύγχρονο πάρκο εξυπηρετεί τους πολίτες. Αναρωτιόμαστε όμως, γιατί θα πρέπει να καταστραφεί μια υπάρχουσα υποδομή, και μάλιστα με μεγάλη ιστορική τουλάχιστον, αλλά και καθημερινή αξία, ώστε να δημιουργηθεί, στη θέση της μια νέα υποδομή;

Η Πολιτεία, άλλωστε, παραχώρησε στη Δημοτική Αρχή το ΕΑΚ, προκειμένου να το διαχειριστεί ως αθλητική υποδομή ποδοσφαίρου και όχι για οποιαδήποτε άλλη χρήση!

Θυμίζουμε ότι στο ΕΑΚ Βόλου αγωνίσθηκαν με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου, μεταξύ άλλων, ο Μποτίνος, ο Τζίνης, ο Καραΐσκος, ο Βούλγαρης, ο Πασχαλίδης, ο Τσουκνίδας, ο Καϊμάκης, ο Μάνδαλος, ο Βαϊνάς, ο Καραμίχαλος, ο Τριχιάς κ.ά., αλλά και ξένοι που αγάπησαν την πόλη όπως οι Ούμπιντες, Μόνχε, ποδοσφαιριστές, που με τη συμμετοχή των φιλάθλων, πότισαν με ιδρώτα και αίμα τα χώματα του ΕΑΚ Βόλου.

Θυμίζουμε επίσης, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή Βόλου, με απόφασή της, μετονόμασε το ΕΑΚ Βόλου σε Στάδιο Τάκη Συνετόπουλου, θέλοντας να τιμήσει αυτήν τη λαμπρή προσωπικότητα του τοπικού μας ποδοσφαίρου που το δόξασε σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη! Αναρωτιόμαστε, έτσι τιμάται ο Τάκης Συνετόπουλος, γκρεμίζοντας το Στάδιο που φέρει το όνομά του;

Αν το επιχείρημα που προαναφέραμε, για την εξυπηρέτηση των πολιτών απ’ το νέο πάρκο, συμπληρώνεται απ’ το ότι σήμερα οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ είναι επικίνδυνες, όπως είναι οι μη ασφαλείς πυλώνες, τα διάφορα προβλήματα συντήρησης, η μη στατικότητα των κερκίδων και άλλα, τότε αναρωτιόμαστε για ποιόν λόγο η Δημοτική Αρχή δεν αξιοποιεί τη χρηματοδότηση που από τον Φεβρουάριο του 2021, παρείχε ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, που όπως τονιζόταν είχε υπογράψει χρηματοδότηση έργων που συμπεριλάμβαναν έργα βελτίωσης του ΕΑΚ Βόλου, με τον προϋπολογισμό να αγγίζει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα είχε γίνει γνωστό ότι υπέγραψε κονδύλια ύψους 600 χιλιάδων ευρώ προς τον ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου για έργα βελτίωσης του ΕΑΚ, έργο συγχρηματοδοτούμενο από τον Δήμο Βόλου και το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα αυτά;

Για μας, το γήπεδο του ΕΑΚ είναι ζήτημα αρχής. Το ένδοξο παρελθόν του Ολυμπιακού Βόλου και η ιστορία του συλλόγου μας, είναι στενά δεμένες με το ΕΑΚ Βόλου. Παράλληλα, επειδή κάθε αθλητικός σύλλογος δεν λειτουργεί «εν κενώ» αλλά έχει, είτε το θέλει είτε όχι, κοινωνικές αναφορές και συνέπειες, δρα ως μια κοινωνική συνιστώσα η οποία αναπτύσσει ζωτικές σχέσεις με το κοινωνικό της περιβάλλον. Αυτό συνεπάγεται επιπλέον αυξημένες κοινωνικές ευθύνες, η συνειδητή ή μη ανάληψη των οποίων, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το μέλλον. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να αναφέρει κανείς, ότι ο αθλητισμός αποτελεί «πρόταση ζωής» για τους νέους, γιατί τους παρέχει τη δυνατότητα να ασχοληθούν με δραστηριότητες ωφέλιμες για το σώμα και το πνεύμα τους, ενώ παράλληλα τους αποτρέπει από το να αναπτύξουν μια κοινωνικά παρεκκλίνουσα συμπεριφορά (π.χ. χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών).

Κομβικό σημείο για την υλοποίηση των αρχών και των στόχων μας, είναι η δυνατότητα να παίζει η ομάδα στο γήπεδό της που θα στεγάσει όλες τις αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες του Ολυμπιακού Βόλου.

Το γήπεδο, το οφείλουμε πρώτα απ’ όλα στη νεολαία μας. Σ΄ αυτή τη νεολαία, οφείλουμε όλοι μας, όχι λόγια, υποσχέσεις και θεωρίες, αλλά χειροπιαστή και άμεση διέξοδο στο πρόβλημα της άθλησής της. Στο Αθλητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Βόλου, χτυπά η καρδιά της ομάδας μας.

Η αντίληψή μας για τον αθλητισμό είναι φιλόδοξη και για να επιτευχθούν οι στόχοι που βάζουμε χρειάζονται θυσίες, οργάνωση και πάνω απ’ όλα γήπεδα. Το γήπεδο είναι το σπίτι του αθλητή, είναι το εργαλείο για τη σταδιοδρομία του. Πιστεύουμε ακράδαντα στο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας και για να το αξιοποιήσουμε, χρειαζόμαστε εγκαταστάσεις όπου τα παιδιά μας θα γυμνάζονται χωρίς περιορισμούς.

Στην κατεύθυνση αυτή η συμβολή του Δήμου Βόλου, των χορηγών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ευρύτερα της πολιτείας είναι πολύτιμη!

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει γερά θεμέλια. Στηρίζεται στη μεγάλη δύναμη των φιλάθλων του, γι’ αυτό έχει μέλλον και προοπτική.

Τονίζουμε ότι αυτή η ανακοίνωσή μας, είναι μόνο η αρχή! Η στάση μας θα εξαρτηθεί από τη στάση της Δημοτικής Αρχής Βόλου!

Θέλουμε τη Δημοτική Αρχή Βόλου σύμμαχο και συμπαραστάτη μας και όχι αντίπαλο»!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου