ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής διάκριση Βολιώτη δημιουργού

διεθνής-διάκριση-βολιώτη-δημιουργού-98034

Ο διακεκριμένος συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης απέσπασε βραβείο για την προσευχή, που ένωσε τον κόσμο

Μια ακόμη σπουδαία διεθνή διάκριση προσθέτει στο καλλιτεχνικό του βιογραφικό ο χαρισματικός Βολιώτης συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης, γνωστός στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για το έργο του.

Συγκεκριμένα, το τραγούδι «Μια προσευχή για όλους», που συνέθεσε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης και αποδίδει εξαιρετικά ο χολιγουντιανός ηθοποιός και τραγουδιστής Jonathan Jackson, βραβεύτηκε στο London Greek Film Festival. Μια προσευχή σε μορφή τραγουδιού, που βρήκε ανταπόκριση σε κάθε γωνιά της Γης και παρουσιάστηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο φύλλο της περασμένης Κυριακής.

Τέσσερα βραβεία απέσπασε το ντοκιμαντέρ «Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής» και πρώτο βραβείο καλύτερου video clip, μουσικής, στίχου και εικόνας, για το τραγούδι που συνέθεσε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Ο βραβευμένος με Emmy Αwards χολιγουντιανός ηθοποιός Jonathan Jackson συναντήθηκε με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και με τη βοήθεια της τεχνολογίας ηχογράφησαν το τραγούδι, ενώνοντας την Αμερική με την Ελλάδα εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη.

«Οταν μου έστειλε ο Ανδρέας το τραγούδι, πραγματικά αισθάνθηκα αγαλλίαση, ανακούφιση και αμέσως σκέφτηκα ότι αυτό πρέπει να το ακούσουν όλοι, γι’ αυτό αμέσως το τραγούδησα και το ανεβάσαμε στο διαδίκτυο. Τα μηνύματα που λαμβάνω καθημερινά είναι χιλιάδες και γεμάτα συναισθήματα ελπίδας και ανακούφισης. Δοξάζω τον Θεό που αυτή η απλή μας κίνηση βρήκε τόση ανταπόκριση από τον κόσμο, γιατί αυτή ήταν και η δική μας πρόθεση να περάσουμε στους συνανθρώπους μας μια ελπίδα φωτός» αναφέρει ο χολιγουντιανός ηθοποιός.

Την απόδοση του ποιήματος και τη σκηνοθεσία του video υπογράφει ο Α. Φωτεινός, τα φωνητικά και τη μίξη – mastering ο Απόστολος Μόσιος, την απόδοση του ποιήματος στα αγγλικά ο Γιάννης Καραλάκος και την παραγωγή το Ινστιτούτο Αγιος Μάξιμος ο Γραικός.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, ο διακεκριμένος Βολιώτης συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης υπογραμμίζει: «Τις μέρες τις καραντίνας, τις πρώτες αυτές δύσκολες στιγμές, βλέποντας σε μηδενικό σχεδόν χρόνο να αλλάζει τροπή η ζωή μας, σκεφτόμουν πώς θα μπορούσα με τη τέχνη μου να δώσω ένα μήνυμα ελπίδας στους συνανθρώπους μου. Ειλικρινά ευχαριστώ τον Θεό και την οικογένειά μου που μου δίνουν δύναμη να συνεχίζω να δημιουργώ σε τόσο δύσκολες συνθήκες και νιώθω τεράστια συγκίνηση και χαρά που το τραγούδι μας βρήκε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από συνανθρώπους μας σε κάθε γωνιά της Γης.

Το μόνο που χρειαζόμαστε αυτή την εποχή είναι η συνένωση με τα μέσα μας και η συνεύρεση με τους γύρω μας, έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα χρόνια που έρχονται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου