ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντική η προσφορά του Γρηγόρη Γαλάτη

σημαντική-η-προσφορά-του-γρηγόρη-γαλά-950946

Τον πρώην καλλιτεχνικό του διευθυντή ευχαριστεί το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του

Αλλαγή σκυτάλης στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Βόλου μετά τη λήξη της θητείας του Γρηγόρη Γαλάτη. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ευχαριστεί τον κ. Γαλάτη για τη σημαντική προσφορά του στην τοπική θεατρική σκηνή και μάλιστα σε μία περίοδο που χαρακτηρίστηκε από αντιξοότητες.

«Στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γρηγόρης Γαλάτης υπηρέτησε με συνέπεια τον ρόλο που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2017 μέχρι και την ολοκλήρωση της θητείας του τον Μάιο του 2023, παρά τις αντιξοότητες που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που έπληξε σημαντικά τον καλλιτεχνικό χώρο και ιδιαίτερα τις παραστατικές τέχνες.

Η συνεισφορά του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, με άξονα το προσωπικό του όραμα ήταν πολύ σημαντική, καθώς μεταξύ άλλων κατάφερε να προσθέσει νέα στοιχεία που αναβάθμισαν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., προτείνοντας ένα ευρύτατο και ποικίλο ρεπερτόριο ελλήνων και ξένων συγγραφέων και εστιάζοντας στην αισθητική αρτιότητα κάθε θεατρικής παραγωγής. Με συνέπεια και αφοσίωση επιχείρησε και κατάφερε να ανταποκριθεί στην ανάγκη του θεατρόφιλου κοινού για ψυχαγωγία, ευαισθητοποίηση, διασκέδαση, συγκίνηση αλλά και βαθύτερο προβληματισμό. Επιπλέον, συνέβαλε στην εξωστρέφεια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που οδήγησαν πολλές παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. εκτός των στενών συνόρων της πόλης με παρουσία σε σημαντικά φεστιβάλ και θέατρα της χώρας αλλά και στο διαδίκτυο.

Για τη συνολική του προσφορά στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και η Διεύθυνση Πολιτισμού στην οποία υπάγεται το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου ευχαριστεί τον απερχόμενο Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Γρηγόρη Γαλάτη για τη συνεργασία και του εύχεται κάθε επιτυχία στις μελλοντικές δραστηριότητες του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.

Οπως είναι γνωστό, τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο πασίγνωστος και ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της εποχής, Δημήτρης Πιατάς, που αναλαμβάνει και επισήμως εντός των επόμενων ημερών χρέη νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου. Ο ηθοποιός παίρνει στα χέρια του το «τιμόνι» της τοπικής θεατρικής σκηνής με στόχο να την οδηγήσει σε μία νέα εποχή, η οποία συμπίπτει και με τα επικείμενα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, που ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει.

Για την πλήρωση της θέσης βγήκε προκήρυξη και ενδιαφέρον εκδήλωσαν συνολικά πέντε υποψήφιοι, με τον Δημήτρη Πιατά να συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία σύμφωνα τα κριτήρια τα οποία εξέτασε τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Χρύσα Δραντάκη, Αλέξανδρο Ψυχούλη και Δημήτρη Δακτυλά.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος να αναλάβει τη θέση δεν ήταν τυχαία. Πέρα από το γεγονός ότι ο αγαπημένος καλλιτέχνης έχει σπίτι στο Λαύκο και εμφανίζεται συχνά στον Βόλο, έχει συνεργαστεί με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου στο πλαίσιο της παράστασης που ανέβασε ο Λάκης Λαζόπουλος, τους «Βατράχους».

Ο Δηµήτρης Πιατάς αποφοίτησε από τη Δραµατική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε ιδρυτικό µέλος του Αµφιθεάτρου του Σπύρου Ευαγγελάτου. Συνεργάστηκε µε το Ελεύθερο Θέατρο και την Ελεύθερη Σκηνή σε µια σειρά από επιτυχηµένες επιθεωρήσεις. Ως θιασάρχης ανέβασε αρκετά κλασικά έργα, ελληνικά και ξένα.

Ως πρωταγωνιστής έχει ερμηνεύσει ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε συνεργασία µε μεγάλους θεατρικούς φορείς, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή, και µε αρκετά ΔΗΠΕΘΕ. Εχει λάβει μέρος σε ραδιοφωνικές και σε τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου