ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Λάρισα η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού

στην-λάρισα-η-φιλάρχαιος-εταιρεία-αλμ-921368

Στο Διαχρονικό Μουσείο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της επισκέψεων

Ολοκληρώθηκε η τρίτη σε σειρά εκπαιδευτική επίσκεψη της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού. Είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις στις λίμνες Ζερέλια και στο Αρχαίο Θέατρο Φθιωτιδών Θηβών.

Με ευγενική προσφορά του Δήμου διετέθη λεωφορείο το οποίο ξεκίνησε από τον Αλμυρό. Η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού επισκέφθηκε το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπου τα μέλη και οι φίλοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του. Η ξεναγός προσέφερε στους επισκέπτες ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο το οποίο άρχισε από τους προϊστορικούς χρόνους και συγκεκριμένα την νεολιθική εποχή, συνέχισε με τα ιστορικά χρόνια της αρχαϊκής, κλασσικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου και τελείωσε στους νεότερους χρόνους.

Όπως τόνισε, «η Θεσσαλία θεωρείται παγκοσμίως το λίκνο, η κοιτίδα του πολιτισμού, καθώς από τον τόπο αυτό ανεπτύχθησαν και διεσπάρησαν οι πρώτοι οικισμοί». Έπειτα ακολούθησε περίπατος και φαγητό στο κέντρο της Λάρισας.

Στην επίσκεψη παρών ήταν η πρόεδρος της Εταιρείας και συγγραφέας Χρυσούλα Κοντογεωργάκη, το μέλος της Εταιρείας Γιώργος Σύρος, ο δικηγόρος Βασίλης Φυτιλής, ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου