ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το σανατόριο Καραμάνη στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

το-σανατόριο-καραμάνη-στο-φεστιβάλ-θε-88291

Παραγωγή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Π.Θ.

Στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχει η ταινία «Πνοή ζωής» που αναφέρεται στο σανατόριο Καραμάνη. Οι προβολές, που εντάσσονται στην ενότητα «Ελληνικό Πανόραμα – Οψεις της Ιστορίας», θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Παύλος Ζάννας – Ολύμπιον στις 13 Μαρτίου στις 20:00 και στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη – Αποθήκη Δ Λιμάνι, στις 15 Μαρτίου στις 13:00.

Το σενάριο, τη σκηνοθεσία, το μοντάζ και τη διεύθυνση φωτογραφίας συνυπογράφουν οι Δημήτρης Βερνίκος – Πόλυ Βλάχου. Την παραγωγή η Πνευμονολογική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η 55χρονη ζωή του Σανατορίου του Γιατρού Καραμάνη στο Πήλιο, κατέγραψε δύο παγκοσμίους πολέμους, έναν εμφύλιο, πολλούς θανάτους, αλλά… και πολλούς έρωτες και χωρισμούς.

Τρεις ερωτικές ιστορίες άφησαν έντονα τα χνάρια τους μέχρι σήμερα.

Ο Γιατρός Καραμάνης ερωτεύεται την Αννα Καμπανάρη μα θυσιάζει τον έρωτά του όταν ο γοητευτικός Αγγελος Σικελιανός την παίρνει από κοντά του.

Η Ελληνοεβραία Ντορέττα Μέντα φτάνει στα 24 της, στο Σανατόριο στο οποίο όπως η ίδια εμπιστεύεται πολύ αργότερα στην κόρη της πέρασε τις πιο ωραίες στιγμές της ζωής της. Η Ντορέττα γνωρίζει τον έρωτα της ζωής της τον Γκι που μόλις έχει επιστρέψει από το Αουσβιτς. Ονειρεύονται και σχεδιάζουν το μέλλον τους μα η μοίρα θα τους χωρίσει.

Πολλά χρόνια αργότερα εκπλήξεις επιφυλάσσονται στην Ντορέττα οι οποίες ακτινοβολούν στη ζωή της μέχρι σήμερα…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου