ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Φωνάζει ο κλέφτης…»

φωνάζει-ο-κλέφτης-854578

Η θεατρική σκηνή δικηγόρων και συνεργαζομένων «Αθέτιμος» παρουσιάζει στην Παλιά Ηλεκτρική το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης…» στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Η νέα παραγωγή της ομάδας, αφήνοντας πίσω τις δυσκολίες και τους «ιούς», καταπιάνεται με το εμβληματικό αυτό έργο του Δημ. Ψαθά, που έκανε λαμπρή πορεία τόσο στο θέατρο, όσο στον κινηματογράφο.

Το έργο γράφτηκε το 1958, «ανέβηκε» στο θέατρο την ίδια χρονιά και «γυρίστηκε» ταινία το 1965. Ανήκει, όπως το σύνολο σχεδόν του έργου του Ψαθά, στο είδος της σατιρικής ευθυμογραφίας. Σε ένα φαύλο κύκλωμα ανθρώπινων χαρακτήρων (καταχραστής – κορόιδο – συνένοχος – αδαής) πέφτει ουρανοκατέβατος ένας μυστήριος τύπος, που από συνειδητή επιλογή ή αυτιστική ανάγκη λέει μόνο την αλήθεια και εργάζεται κατά της απάτης και της διαφθοράς. Αυτή «η μύγα μες το γάλα» αναστατώνει το σύμπαν, φτάνει το μη παρέκει για να τη συνθλίψουν, αλλά το τέλος είναι αίσιο! Ισως για να μας εμπνέει και να μην παραιτούμαστε απ’ τις μάχες, τις μικρές και τις μεγάλες, τόσο με τον εαυτό μας, όσο και στους κοινωνικούς στίβους.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοσμάς. Παίζουν ως ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Μαρία Μπέτα, Λιάνα Τάταρη, Αγγελικούλα Σταμοπούλου, Αλέξανδρος Κοσμάς, Κυριάκος Γεραμπίνης, Γιώργος Διονάς, Δημήτρης Κοτσιάνης.

Η παράσταση ανεβαίνει με τη χορηγία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου