ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα για τη «Χαρτοπαίχτρα»

πρεμιέρα-για-τη-χαρτοπαίχτρα-843835

Ανοίγει σήμερα ο κύκλος παραστάσεων του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τη διαχρονική «Χαρτοπαίχτρα» του Δημήτρη Ψαθά παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σήμερα Τετάρτη 25, αύριο Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 21.00 στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής Βόλου. Μια ακόμη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η σκηνοθεσία – διδασκαλία είναι της Χριστίνας Στόγια. Την παραγωγή υπογράφουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Π.Θ.

Στο έργο αυτό ο διαχρονικός και επίκαιρος ∆ημήτρης Ψαθάς, υπερτονίζει την μεταπολεμική κοινωνικοοικονομική περίοδο του 1950 στηνΑθήνα, μέσα από σάτιρα και πανέξυπνες χιουμοριστικές καταστάσεις. Αν και καλυμμένη πίσω από την κοινωνική ευπρέπεια στο τέλος φανερώνει την πτώση του ήθους, τη διάλυση του θεσμού της οικογένειας και την επίδειξη της οικονομικής και μόνον επιφάνειας. Ολα αυτά μέσα από έναν πανέξυπνο σατιρικό και κωμικό τρόπο.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Κωνσταντίνα Αντωνέλη, Λένα Νεστορίδου, Ελευθερίου Αλεξάνδρα, Μαίρη Λαγωνικάκη, Μάρα Σκουλά, ∆ήμητρα Πέτρου, Νικολέτα Θεοχαρίδου, Ειρήνη Παντζούρη, Μαρίνα Ηλιούδη, Ελεωνόρα Γιόκοτα, Κωνσταντίνος Μπλιάμπλιας, Κωνσταντίνος ∆ράκος, Πέτρος Μπακανιάρης, Μαρία Παυλίδου, Γιάννης Τσιακώβης, Κωνσταντίνος Χρηστιάς, Αγγελος Φανός, Γιάννης Σταματιάδης και Εύα Λιάκα.

Η παράσταση ανεβαίνει σε διδασκαλία – σκηνοθεσία Χριστίνας Στόγια, μουσική Νίκου Λαβράνου, τραγούδια Mily, χορογραφίες Μαρία Μιχελή, σκηνικά – κοστούμια αυτοσχέδια, επιμέλεια ήχου Κωνσταντίνος ∆ράκος.

Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ, φοιτητές Π.Θ και ΑμεΑ δωρεάν. Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται στο Βιβλιοπωλείο των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων του Π.Θ., Ιάσονος 145 και ώρες καταστημάτων.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210 74118.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου