ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα βήματα του χορού

στα-βήματα-του-χορού-11623

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δήμου Βόλου διοργανώνει με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού και για 5η συνεχόμενη χρονιά μία σειρά εκδηλώσεων και συγκεκριμένα δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής και ένα τριήμερο σεμινάριο σύγχρονου χορού από τη Δημοτική Σχολή Χορού.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 8.30 μμ θα παρουσιαστεί το «Inner spaces» όπου η υπεύθυνη σπουδών Καλαντζή Αντζελα και οι καθηγήτριες Κασσάνδρα Αλίκη, Ρουκά Μαρίνα και Φραγκουδάκη Ελένη παίζουν με αντικείμενα και εξερευνούν με τη δική τους ματιά εσωτερικούς χώρους πραγματικούς και μεταφορικούς. Λαμβάνουν μέρος όλοι οι μαθητές του σύγχρονου χορού, κάποιοι από αυτούς θα χορέψουν για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό και άλλοι καλούνται να γίνουν για πρώτη φορά συνδημιουργοί. Επίσης θα χορέψει παρουσιάζοντας το πρώτο της χορογραφικό εγχείρημα η Παππά Μαρίνα, μαθήτρια της Δ.Σ.Χ. επί σειρά ετών και πρωτοετής σπουδάστρια στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» στην Αθήνα.

Την Κυριακή 8 Μαΐου στις 21.00 η Δημοτική Σχολή Χορού προσκαλεί τη Βολιώτισσα χορογράφο και καθηγήτρια χορού Καμπούρογλου Χρυσάνθη, με μακρόχρονη και αξιόλογη πορεία στην πόλη μας, η οποία με την ομάδα της θα παρουσιάσει το έργο «Το μονοπάτι της γυναίκας…». Μία παράσταση βασισμένη σε ποιήματα, αποσπάσματα ποιημάτων και αποφθέγματα της Κατερίνας Γώγου, του Γιάννη Τζήκα, Τάσου Λειβαδίτη, Κικής Δημουλά, αποσπάσματα της αρχαίας τραγωδίας του Σοφοκλή «Τραχίνιες» και του βιβλίου «Μάνες από φλόγα». Παράλληλα στο φουαγιέ του θεάτρου θα υπάρχει η έκθεση φωτογραφίας της Δανάης Ανδρεοπούλου «Γυναίκες». Από την Παρασκευή 6 Μαΐου έως την Κυριακή 8 Μαΐου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Χορού, θα διεξαχθεί στη Δημοτική Σχολή Χορού σεμινάριο σύγχρονου χορού.

Πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής: Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου Κουταρέλια με Ρ. Φεραίου (Π. Ηλεκτρική) Τηλ.: 2421054244.

Εισιτήρια για τις παραστάσεις θα προπωλούνται στο Δίαυλο, Τοπάλη 14 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210-25363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου