ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρικές παραστάσεις στο ραδιόφωνο

θεατρικές-παραστάσεις-στο-ραδιόφωνο-819153

Το Φεστιβάλ Αθηνών προτάσσει νέες δραστηριότητες σε πείσμα της πανδημίας

Νέα πνοή στο ραδιοφωνικό θέατρο δίνει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με πρωτοβουλία που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της πλατφόρμας Open Plan. Πρόκειται για το καινούργιο πρόγραμμα με τίτλο Radio Plays το οποίο θα φιλοξενεί, από τον Δεκέμβριο και έπειτα θεατρικές παραστάσεις που ετοιμάζουν, ειδικά για το ραδιόφωνο, σημαντικοί αλλά και ανερχόμενοι Έλληνες σκηνοθέτες και ηθοποιοί με τη συνδρομή αξιόλογων τζαζ μουσικών. Τις παραστάσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τις απολαύσει εντελώς δωρεάν από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Ο Γιάννης Χουβαρδάς, o Δημήτρης Καταλειφός, ο Αργύρης Ξάφης, η Μαρία Μαγκανάρη και ο Γιώργος Κουτλής, αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία αντίστοιχων ραδιοφωνικών έργων, βασισμένων σε Ελληνικά αστυνομικά διηγήματα, τα οποία ζωντανεύουν φωνές αγαπημένων ηθοποιών απ’ όλες τις γενιές του ελληνικού θεάτρου. Ταυτόχρονα κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής τζαζ σκηνής ερμηνεύουν συνθέσεις ειδικά γραμμένες για τα έργα αυτά. Όλα τα ονόματα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στα Radio Plays θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες.

Το πρόγραμμα των Radio Plays απαντά στην ανάγκη στήριξης του σύγχρονου καλλιτεχνικού δυναμικού του Ελληνικού Θεάτρου, που πλήττεται από την πανδημία, και ταυτόχρονα προσφέρει νέο πεδίο δράσης σε σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, πεδίο δράσης που ευνοεί τη γέννηση νέων έργων και την ανανέωση του ίδιου του θεατρικού λόγου. Συγχρόνως, ανοίγει νέο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του Φεστιβάλ και του ευρύτερου θεατρικού κοινού, παρασύροντας σε κόσμο μυστηρίου με όχημα τις πιο δυνατές πένες της αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου