ΕΞΟΔΟΣ

Παρτίδα τάβλι για Μιχαηλίδη – Σκιαδαρέση

παρτίδα-τάβλι-για-μιχαηλίδη-σκιαδαρ-735591

Το αγαπημένο έργο του Δημ. Κεχαΐδη σήμερα στον Βόλο

Οι πολυαγαπημένοι ηθοποιοί Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε παρτίδα δεξιοτεχνίας σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη ανεβάζουν στον Βόλο «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στον θερινό κινηματοθέατρο Εξωραϊστική.

Κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδονται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του Νεοέλληνα να πιάσει την καλή, παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε περιοδεία σε όλη τη χώρα. Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δύο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα, μετά τον μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πώς θα πιάσουν την καλή και θα γλιτώσουν από τη φτώχεια τους. Το σχέδιο όπως πάντα καλά οργανωμένο και σίγουρο, δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά.

Οι δύο ήρωες, ο Φώντας άνθρωπος της πιάτσας και ο Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας.

«Το τάβλι» είναι έργο προφητικό και πάντα επίκαιρο, πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου σαν Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο σαν Κόλια. Από τότε ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και προπώληση πραγματοποιείται στο ταμείο του θερινού κινηματογράφου Εξωραϊστική από τις 7 το απόγευμα, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2421030303.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου