ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παιδεία και πολιτισμός αλληλένδετη πορεία

παιδεία-και-πολιτισμός-αλληλένδετη-π-814215

Την Τρίτη 5 Ιουνίου ο χώρος του «Γεωργιάδειου» 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς «πλημμύρισε» από τις μοναδικές μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, μιας από τις κορυφαίες μουσικές ιδιοφυΐες της Ελλάδας.

Η εκδήλωση – αφιέρωμα ήταν το επιστέγασμα της πολύμηνης γνωριμίας των παιδιών με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και το έργο του.

Οι μαθητές της Στ΄, Ε΄ και Δ΄ τάξης «γνώρισαν» τον Μάνο Χατζιδάκι μέσα από την πορεία του στη ζωή και βίωσαν όχι μόνο το έργο του, αλλά μέσα από αυτό, τη στάση του απέναντι στα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της εποχής του.

Τα θεατρικά δρώμενα, η ερμηνεία των τραγουδιών από την παιδική χορωδία, τη Ραφαέλα Πινιαλάρο, τον μουσικό Αλκη Πλακιά, και την πιανίστα Ζέφη Κατσαρού, και τα χορευτικά βήματα στον ρυθμό του χασάπικου, καθήλωσαν απολαυστικά τις αισθήσεις των θεατών που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του σχολείου.

Μαζί τους, συνταξιδιώτες «ταξίδεψαν» με το ίδιο καράβι. Η όλη προσπάθεια, εδώ και επτά χρόνια παρόμοιων αφιερωμάτων σε Ελύτη, Ρίτσο, Καζαντζάκη, Μπρεχτ και άλλους, δηλώνει τη διαχρονική και αλληλένδετη πορεία της παιδείας με τον πολιτισμό, που θα πρέπει να εμπνέεται, να συντελείται και κυρίως να βιώνεται στον χώρο του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου